ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, «καθάρισε» τον Εργοτέλη με 2-0 (Μπεργκ,
Ατζαγκούν), πέτυχε την 8η σερί νίκη και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Αναστασίου ετοίμαζε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του, καθώς άφησε στον πάγκο τον Νίκο Καρέλη που έκανε... παπάδες κόντρα στον ΠΑΟΚ, επιλέγοντας τον Κλωναρίδη ενώ προτίμησε μετά από καιρό τον Χρήστο Δώνη αντί του Σωτήρη Νίνη.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξιά ο Τριανταφυλλόπουλος και στα στόπερ ο Κουτρουμπής με τον Ταυλαρίδη. Ο Λαγός αμυντικός χαφ, εσωτερικοί ο Δώνης με τον Ατζαγκούν. Ο Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη που έβγαινε προς τα αριστερά σε ρόλο εξτρέμ για να δημιουργησεί υπεραριθμία σε αρκετές περιπτώσεις στο 4-4-2 ρόμβο.

Από κει και πέρα, ο Γιάννης Ταουσιάνης επέλεξε το 4-5-1, με τον Σαράνοφ στην εστία, δεξιά στην άμυνα τον Ρέντζα, αριστερά τον Πίτσο και τους Γκοργκς, Λουβιόν στα στόπερ. Γκέντσογλου και Κοζορώνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Χαλκιαδάκη μπροστά τους. Αριστερό χαφ ο Ουλά, δεξί ο Καζναφέρης και στην κορυφή ο Σολάρι.

Κυριάρχησε και... καθάρισε!

Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ήταν και είναι δεδομένη. Αυτό που έπρεπε να κάνει, ήταν να την βγάλει μέσα στο γήπεδο και το έκανε! Οι «πράσινοι» με το... καλημέρα πήραν την κατοχή της μπάλας. Άργησαν λίγο να βρουν ρυθμό και διαδρόμους αλλά αυτό έγινε μόλις ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ο Χρήστος Δώνης και ο Ατζαγκούν στην μεσαία γραμμή.

Οι παίκτες του Αναστασίου έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες(δύο ο άστοχος Κλωναρίδης, μία ο Μπεργκ) και το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και καθαρού μυαλού. Το τρικ της υπερφόρτωσης στα δεξιά του Εργοτέλη λειτούργησε, ο Κλωναρίδης πέρασε στον Μπεργκ και ο Σουηδός με μία επαφή άνοιξε το σκορ στο 31'.

Το «τριφύλλι» δεν έκατσε στο υπέρ του σκορ, ο Αναστασίου ζητούσε ακόμη ένα τέρμα και ο Ατζαγκούν του... έκανε την χάρη! Ο Νιγηριανός μέσος έπιασε ένα τρομερό σουτ με εξωτερικά φάλτσα από τα 35 μέτρα, ο «κρύος» Καβουσάκης που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Σαράνοφ αιφνιδιάστηκε και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 που επί της ουσίας του έδινε από νωρίς ένα ξεκούραστο «τρίποντο» στο Ηράκλειο.

Χαλαρά...

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε. Σε βαθμό να μην μπορεί να αλλάξει τρίτη πάσα και να εκνευρίζει αφάνταστα τον Αναστασίου που δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει. Παρόλα αυτά η αμυντική τετράδα του «τριφυλλιού» ήταν σοβαρή και δεν επέτρεψε στον βελτιωμένο Εργοτέλη να απειλήσει. Οι Κρητικοί αρκέστηκαν σε μικροευκαιρίες μπροστά στο τέρμα του Στιλ.

Οι «πράσινοι» παρά την κακή τους εικόνα, είχαν το... μαξιλαράκι του 2-0, το οποίο κράτησαν μέχρι και το φινάλε. Μάλιστα, θα μπορούσαν να σημειώσουν και άλλα γκολ αλλά ο Καβουσάκης είπε όχι στα σουτ των Ατζαγκούν και Νίνη. Ο Παναθηναϊκός έκανε το «8Χ8», έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πλεόν περιμένει τον Ολυμπιακό και την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ...

MAN OF THE MATCH: Όταν ανέβηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και επέβαλλε το παιχνίδι του. Σημειώνει ένα καταπληκτικό τέρμα από μακριά με έξοχο φαλτσαριστό σουτ για το 2-0 και ήταν εξαιρετικός. Ο Ατζαγκούν «έλαμψε» μετά από καιρό και ήταν καθοριστικός στο πέρασμα των «πρασίνων» από την Κρήτη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χρήστος Δώνης. Μετά το παιχνίδι του αποκλεισμού από την Σκόντα Ξάνθη στην Λεωφόρο, επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σωστός στις μεταβιβάσεις του αλλά και στην ανασταλτική του συμπεριφορά. Έχει μια τρομερή μπαλιά προς τον Μπεργκ που αστοχεί στο τετ-α-τετ ενώ από το δικό του κάθετο παιχνίδι ξεκινά το πρώτο γκολ της ομάδας του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε διάθεση, έβγαλε ενέργεια αλλά δεν του πήγε τίποτα... δεξιά σήμερα στο Παγκρήτιο. Δεν είχε ουσία στις ενέργειες του, δεν εκμεταλλεύθηκε τους χώρους και σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες πριν το άνοιγμα του σκορ με λάθος «τελειώματα». Αντικαταστάθηκε νωρίς στο δεύτερο μέρος.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ με τον Μπεργκ και ο Σαράνοφ φέρει μεγάλη ευθύνη στο τέρμα του Σουηδού στράικερ. Ο πορτιέρο του Εργοτέλη δεν μπορεί να αποκρούσει το σουτ στην κλειστή του γωνία, έχοντας λάθος αντίδραση και τοποθέτηση κάτω από τα δοκάρια.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Γιάχο και τους βοηθούς του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Εργοτέλη. Με μια γεμάτη εμφάνιση στο πρώτο μέρος, το «τριφύλλι» έφτασε στην 8η σερί του νίκη και βρίσκεται- με δύο παιχνίδια περισσότερα από τον Ολυμπιακό και εν αναμονή της έφεσης για το -3- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Σαράνοφ (37' λ.τρ. Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκορκς, Λουβιόν, Πίτσος, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Μπρούνο (67' Ολαϊτάν), Καζναφέρης, Χουλά, Σολάρι (57' Τζίλας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (79' Μέντες), Ατζαγκούν, Δώνης (86' Νίνης), Πέτριτς, Κλωναρίδης (55' Μαυρίας), Μπεργκ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code