ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Η ΑΕΚ έκανε μια μπουκιά τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (3-0), πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου και έδειξε έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Η εικόνα του αγώνα
Η ενδεκάδα που παρέταξε στο γήπεδο ο Τραϊανός Δέλλας ήταν μία ταχύτητα, τουλάχιστον, πάνω από αυτή του Ατρομήτου. Η πίεση ψηλά που εφάρμοσαν ψηλά οι παίκτες της ΑΕΚ προκάλεσαν ασφυξία στους Περιστεριώτες οι οποίοι μόλις στο 6' έμειναν πίσω στο σκορ με το λάθος του Γκορμπούνοφ και το γκολ του Αραβίδη.

Χωρίς διάθεση να αφήσει το πόδι από το γκάζι, η ΑΕΚ συνέχισε το ίδιο δυναμικά. Εκμεταλλευόμενη όλο το πλάτος του γηπέδου και παίζοντας με τη μία την μπάλα, η ομάδα του Δέλλα δημιούργησε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να πετύχει και δεύτερο γκολ κόντρα σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να βγει καλά-καλά στην επίθεση. Αυτό το γκολ έμελλε να έρθει από στημένη μπάλα και όχι σε ομαλή ροή αγώνα αλλά αυτό ουδόλως ενόχλησε την Ενωση. Το χτύπημα φάουλ του Μάνταλου στο 30' ήταν πάρε-βάλε και ο Λαμπρόπουλος έγραψε με κεφαλιά το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να μαζέψει λίγο τα κομμάτια του και να επιχειρήσει να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, η αποβολή όμως του Πίτου Γκαρσία στο 45' αποτέλεσε ουσιαστικά το κύκνειο άσμα του στο ματς. Μία αποβολή σαφώς υπερβολική και άδικη από το διαιτητή Σιδηρόπουλο που δεν εκτίμησε καλά το μαρκάρισμα του Αργεντινού πάνω στον Μάνταλο.

Με παίκτη παραπάνω σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ δε δυσκολεύτηκε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0 αφού τα κενά των φιλοξενούμενων ήταν πλέον πάρα πολλά κάτι που αποδείχθηκε στο γκολ του Τζανετόπουλου στο 58' (είχε προηγηθεί από το 47' δοκάρι του Μάνταλου).

Στο διάστημα που απέμενε, ο Ατρόμητος έκανε και τις ελάχιστες τελικές προσπάθειές του στο ματς αναζητώντας, μάταια όπως αποδείχθηκε, το γκολ της τιμής. Αυτό δεν ήρθε όμως ποτέ. Αντιθέτως, η ΑΕΚ αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στην τελική πάσα θα μπορούσε να σκοράρει και τέταρτο γκολ, αλλά ακόμα και έτσι η νίκη ήταν εμφατική.

Σχόλιο
Μία ΑΕΚ να την πεις στο ποτήρι. Με ποικιλία στο παιχνίδι της, ταχύτητα και νεανικό σφρίγος. Ο κόσμος της στην εξέδρα έκανε, δικαίως, όνειρα ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τίτλο και από φέτος αν συνεχίσει σ'αυτούς τους ρυθμούς. Ο Ατρόμητος έχει πάρα πολλά να διορθώσει. Το κυριότερο; Η ψυχολογία. Οι παίκτες του δείχνουν να έχουν χάσει την πίστη στον εαυτό τους.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Ανάκογλου, Τζανετόπουλος (79' Μπαρμπόσα), Μάνταλος, Πλατέλλας, Αραβίδης (67' Ντούνης), Μπρέσεβιτς (84'Γιόχανσον).

Ατρόμητος:  Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές (79' Κιβρακίδης), Αγκουαζί, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Τάτος, Μπρίτο (62' Γεωργίου), Ναπολεόνι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code