ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Έφτασε στην Αθήνα ο Αλφάρο

Στην Αθήνα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης ο Αλεχάντρο Αλφάρο. Διαβάστε το προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του τριφυλλιού και δείτε videos.
Στην Αθήνα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης ο Αλεχάντρο Αλφάρο, ο οποίος αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός αφίχθη στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τη Βαρκελώνη και στη συνέχεια μετέβη σε ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί.
"Είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν κατ' ευχήν, ανυπομονώ να κάνω προπόνηση με τους νέους μου συμπαίκτες. Έκανα διπλές προπονήσεις στην Ισπανία και θα είμαι στη διάθεσή του προπονητή μου για να παίξω όποτε το κρίνει απαραίτητο" ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο 27χρονος.
Το συμβόλαιο που θα υπογράψει, μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, είναι διάρκειας δύο χρόνων (άγνωστο εάν υπάρχει οψιόν ανανέωσης από πλευράς των “πρασίνων”). Το πρωί της Τρίτης θα είναι στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, προκειμένου να γνωριστεί με το προπονητικό επιτελείο και τους νέους του συμπαίκτες.
O Ισπανός θα δηλωθεί κανονικά και στη λίστα της UEFA για τα ματς με την Μίντιλαντ και δεν αποκλείεται να είναι και στην αποστολή για το πρώτο ματς την Πέμπτη.

Το προφίλ του Αλφάρο

Ο Αλεχάντρο Αλφάρο Λιγκέρο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1986 στην Λα Πάλμα ντελ Κοντάδο της Ανδαλουσίας, ενώ και τα δύο αδέρφια του, ο Χουάν Χοσέ και ο Χεσούς είναι ποδοσφαιριστές (ο πρώτος πέρασε από τη "Μασία" της Μπαρτσελόνα, αλλά αγωνίστηκε κατά βάση στη Segunda Division, ενώ ο δεύτερος αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Σεβίλλης και κατέγραψε πολλές συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της).
Το, κατά τα φαινόμενα, νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού ήταν μία από τις πιο σημαντικές μονάδες της δεύτερης ομάδας της Σεβίλλης, όταν τη σεζόν 2006-07 κατόρθωσε να ανέβει στη Segunda Division. Λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου 2006 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, αγωνιζόμενος ένα δεκάλεπτο στην εκτός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-1.
 
Ο Ανδαλουσιάνος δεξιός εξτρέμ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως δεύτερος επιθετικός, σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Primera Division στις 28 Ιανουαρίου 2007 (νίκη 4-2 επί της Λεβάντε) και πραγματοποίησε τέσσερις συμμετοχές στο Κύπελλο UEFA της ίδιας σεζόν που κατέληξε στα χέρια της ομάδας του. Εντούτοις, ο Χουάντε Ράμος δεν του έδωσε φανέλα βασικού αρκετές φορές ελέω... Χεσούς Νάβας, με συνέπεια να συμβάλλει στην άνοδο της δεύτερης ομάδας στη Segunda (επτά γκολ σε 34 ματς).
 
Το καλοκαίρι του 2008 η Σεβίλλη παραχώρησε δανεικό στην Τενερίφη τον 22χρονο, τότε, Αλφάρο, ο οποίος έκανε ατομικό ρεκόρ καριέρας (20 γκολ), αναδείχθηκε σε τέταρτο σκόρερ της Segunda και οδήγησε το σύλλογο των Κανάριων Νήσων στην Primera μετά από επταετή αποχή. Το καλοκαίρι του 2009 έκανε προετοιμασία με την Σεβίλλη, ωστόσο δόθηκε εκ νέου στην Τενερίφη και προσέθεσε ακόμα επτά γκολ στο ενεργητικό του.
 
Ο υποβιβασμός της Τενερίφη επανέφερε τον Ανδαλουσιάνο στην Σεβίλλη για τη σεζόν 2010-11. Σε πρώτη φάση, μάλιστα, επωφελήθηκε από τον τραυματισμό του Νάβας για να "γράψει" συμμετοχές και να σκοράρει στη νίκη επί της Μάλαγα με 2-1 και τη νίκη επί της Βαλένθια με 2-0 (είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο). Επιπλέον, σε επίπεδο Copa del Rey βρήκε δίχτυα στο 6-1 επί της Ρεάλ Ουνιόν και σε επίπεδο Europa League έβαλε δύο γκολ στη νίκη επί της Καρπάτι με 4-0.
 
Στις 8 Αυγούστου 2011 η Μαγιόρκα κατέβαλε το ποσό των 700.000 ευρώ στην Σεβίλλη και απέκτησε για πέντε χρόνια τον Αλφάρο, ο οποίος πραγματοποίησε τρεις γεμάτες σεζόν (τις πρώτες δύο αγωνίστηκε κατά βάση ως αλλαγή, αλλά πέρυσι κατέγραψε 38 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 34 ως βασικός). Τη σεζόν 2011-12 έβαλε δύο γκολ, τη σεζόν 2012-13 έβαλε έξι γκολ και τη σεζόν 2013-14 έβαλε εννέα γκολ. Να σημειωθεί ότι πέρυσι αντίκρισε και οκτώ κίτρινες κάρτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code