ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μία...διαφορετική Β' Εθνική

Φέτος, είναι η αλήθεια ότι θα δούμε μια τελείως διαφορετική FOOTBALL LEAGUE(ή αλλιώς Β' Εθνική). Θα ανήκουν τόσο μεγάλες ομάδες και σε οπαδικό επίπεδο και σε επίπεδο ιστορίας.

Αυτές είναι η ΑΕΚ, ο ΑΡΗΣ, ο ΗΡΑΚΛΗΣ,η ΛΑΡΙΣΑ,ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Έξι ομάδες, μόλις δύο(!!) εισητήρια για την άνοδο στην σούπερ λιγκ. Αναφέρομαι μόνο σε αυτές τις ομάδες επειδή θεωρώ πως αυτές μπορούμε να ξεχωρίσουμε φέτος, πάντα όμως σεβόμενος και την ιστορία των υπόλοιπων ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.
Την φετινή αγωνιστική περίοδο δεν θα είναι λίγοι οι οποίοι θα προτιμήσουν να παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής παρά αυτό της Σούπερ Λιγκ. Άλλωστε στα μεγάλα σαλόνια δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον επειδή ο μόνος αντίπαλος που έχει ο Ολυμπιακός για το τίτλο του πρωταθλητή είναι ο εαυτός του. Κάτι προσπάθησε να διεκδικήσει πέρυσι ο ΠΑΟΚ αλλά η προσπάθειά του έπεσε στο κενό.
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας τώρα. Το ποιος θα ανέβει δεν θα το κρίνει φυσικά το όνομα μιας ομάδας, ούτε και τα ονόματα των παικτών. Είναι μια δύσκολη κατηγορία και συνήθως κερδίζει η ομάδα που παίζει με μεγαλύτερο πάθος και ψυχή. Πάντα παίζουν ρόλο και οι μεταγραφές και φέτος φαίνεται πως θα γίνουν μεγάλες για το επίπεδο της κατηγορίας.

Ήρθε η ώρα να αναλύσουμε τις ομάδες που θεωρούνται "φαβορί" για να καταφέρουν να πάρουν την άνοδο.

 ΆΡΗΣ:


Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία υποβιβάστηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της από την Σούπερ Λιγκ, τελικά αποφασίστηκε να συμμετάσχει στην B' και όχι στην Γ' Εθνική θα προσπαθήσει να κυνηγήσει από την πρώτη χρονιά την επάνοδό της στην μεγάλη κατηγορία. Τα νέα,ωστόσο, που προκύπτουν μέσα από την ομάδα δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Αρχικά, το πρώτο δυσάρεστο νέο ήταν το ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή της Football League. Οι κυρώσεις είναι οι ίδιες με αυτές της Σούπερ Λιγκ. Δηλαδή:

Α) Αν μια ομάδα κερδίσει την άνοδο της στην Super League και δεν πάρει άδεια θα ανέβει και θα ισχύσουν για αυτή οι ποινές που ισχύουν στην μεγάλη κατηγορία για τις ομάδες που δεν έχουν πάρει άδεια όπως οι Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα

Β) Δεν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους από 3 ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας.

Γ) Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε περισσότερες από 2 ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων για ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας.

Δ) Μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών.

Επίσης, το άλλο άσχημο νέο είναι πως αρκετοί ποδοσφαιριστές του δεν βλέπουν σαν καλή προοπτική την Β' Εθνική και δεν είναι λίγοι αυτοί που ζήτησαν την ελευθέρας τους για να αποχωρήσουν από την ομάδα και να βρουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους. Σήμερα(σ.σ Κυριακή) ανακοινώθηκε και η αποχώρηση των Μανιά και Κύργια. Παρ' όλα αυτά οι διοικούντες είναι αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να φέρουν παίκτες στην ομάδα και πως θα καταφέρει φέτος ο ΑΡΗΣ να πάρει την άνοδο.

ΗΡΑΚΛΗΣ:
Οι οπαδοί του έχουν τραβήξει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια που πραγματικά πιστεύω πως ήρθε η ώρα για την επιστροφή του εκεί που ανήκει. Ενώ υποβιβάστηκε πριν 4 χρόνια (για διάφορους λόγους που ο κύριος Πιλάβιος ποτέ δεν ανέφερε τον πραγματικό) δεν κατάφερε από τότε να επιστρέψει στην Superleague. Πέρυσι βρέθηκε κοντά στην επιστροφή του με την είσοδό του στα πλέι-οφ και παρά τα στραβοπατήματα κάποιων ομάδων δεν πήρε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε. Φέτος, το πήραν απόφαση και θα κάνουν το οτιδήποτε για να πετύχουν τον στόχο τους. Παρά την μη αδειοδότησή τους στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει αποκτήσει δύο παίκτες επιπέδου Superleague και δεν είναι άλλοι από τους Περόνε και Ρομάνο. Ο κόσμος με αυτές τις μεταγραφές (και γιατί όχι να μην ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες) έχει αρχίσει να το πιστεύει πως φέτος ήρθε η ώρα για την πολυπόθητη επιστροφή. Να αναφέρουμε βέβαια, πως πριν 2 εβδομάδες ο Ηρακλής ήταν με το ενάμιση πόδι στην Γ΄ Εθνική επειδή δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά για τα δεδομένα της κατηγορίας.Τελικά όχι απλά κατάφερε να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία αλλά τώρα μπαίνουν και αρκετά χρήματα για μεταγραφές. Τώρα το που βρέθηκαν αυτά τα χρήματα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.Το μόνο άσχημο νέο αυτή τη στιγμή είναι η έξωση που δέχτηκε από την διοίκηση του Καυτανζογλείου αλλά φαίνεται πως θα τα βρουν οι δύο πλευρές και θα συνεχιστεί η συνεργασία τους.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ:
Η ομάδα της Αθήνας έπεσε μαζί με τον Άρη την περασμένη σεζόν από την Superleague στην τελευταία αγωνιστική. Θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία και κινείται όπως μπορεί για να το πετύχει. Αρχικά, έγινε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Έφυγε ο Βελλής και τώρα την ομάδα την ανέλαβε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης. Μαζί του, ο νέος ιδιοκτήτης έφερε στην ομάδα τον προπονητή Νίκο Κωστένογλου. Είναι τεράστιος προπονητής, τον θυμόμαστε περισσότερο από τα περάσματά του στην Ξάνθη και την ΑΕΚ και έστω και με τον δικό του τρόπο καταφέρνει και πετυχαίνει τους στόχους του στο τέλος. Μεταγραφικά κινείται για τον έμπειρο τερματοφύλακα Δημήτρη Κουτσόπουλο όπου έχει πέρασμα τεσσάρων ετών από την ομάδα του Πανθρακικού.



ΛΑΡΙΣΑ:

                                   

Ήταν μία δύσκολη απόφαση για όλους να ακολουθήσει η Λάρισα το παράδειγμα της ΑΕΚ και να πέσει στην Γ' Εθνική για να διαγραφούν όλα της τα χρέη. Όμως, τελικά αποδεικνύεται σωστή κίνηση και έχουν βάλει πλόη για να ανέβουν τις κατηγορίες τρένο. Να αναφέρουμε πως πέρυσι στην ερασιτεχνική κατηγορία έβγαλε μάτια, ανέβηκε χωρίς κανένα άγχος και τερμάτισε με περισσότερους βαθμούς ακόμη και από την ΑΕΚ. Έτσι λοιπόν επιστρέφουν πιο δυνατοί από ποτέ και αυτό φαίνεται και από τους μεταγραφικούς στόχους που έχουν βάλει οι "βυσσινί" κυρίως για την θέση του σέντερ φορ όπου για την συγκεκριμένη θέση επικρατέστεροι είναι οι Νέρι Καστίγιο και Μίλαν Μπόγιοβιτς! Έχει ήδη κλείσει τους Σουάνη και Αναστασάκο για την συγκεκριμένη θέση αλλά φαίνεται πως θέλουν να βάλουν μια τελευταία πινελιά για να ψηθεί και ο κόσμος. Τέλος, ανοιχτό μένει και το θέμα προπονητή με επικρατέστερο να ακούγεται το όνομα του Βοσνιάδη.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:

                                         

Οι "ερυθρόλευκοι" αν και μπήκαν πέρυσι στα πλέι-οφ με +7(!!) βαθμούς δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν την πολυπόθητη άνοδο στην Superleague. Έφερε πολλά συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ναι μεν να βγει στην πρώτη τριάδα αλλά βγήκε τρίτος και κλήθηκε να παίξει μπαράζ με την Ξάνθη από την οποία τελικά ηττήθηκε. Τώρα προσπαθεί να ενισχυθεί και έχει ανακοινώσει 6 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι: Τσιμόντζι,Μπιτάνγκ,Μπάρμπας,Κασμερίδης,Κορνελάτος και Αραπίτσας. Τέλος, να αναφέρουμε πως έχει αποχωρήσει από την ομάδα ο Μπρέσκα.



ΑΕΚ:

                                     
Είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου λόγω της οικονομικής και διοικητικής δύναμης που έχει.Η Ένωση ήταν αυτή που πρώτη έπεσε στην Γ' Εθνική για την απόσβηση των χρεών. Ύστερα το παράδειγμά της ακολούθησαν η Λάρισα και ο ΠανσερραΪκός. Πέρυσι,λοιπόν, τέτοιο καιρό οι διοικούντες της ΑΕΚ αποφάσιζαν τον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ΄ Εθνική. Απερίγραπτη η θλίψη του κόσμου της. Με την επιστροφή, όμως, του Μελισσανίδη στην ομάδα και με την προοπτική του νέου γηπέδου ο κόσμος πήρε τα πάνω του και συνέχισε να την στηρίζει καθώς στην Ένωση πούλησαν τα περισσότερα διαρκείας στην Ελλάδα ξεπερνώντας ακόμα και τον Ολυμπιακό του Champions League. Στην Γ' Εθνική πέτυχε τον στόχο της και ανέβηκε χωρίς κανένα άγχος. Τώρα, οργανώνεται για το δύσκολο πρωτάθλημα της Football League. Έχει ολοκληρώσει ήδη 12 μεταγραφές αυτές των Ανέστη,Μπακάκη,Κολοβέτσιου,Λαμπρόπουλου,Σαρρή,Σβάρνα,Φαγιέ,Μάνταλου,Ζόριτς,Ντούνη και Αραβίδη. Έμειναν 2-3 προσθήκες στο ρόστερ και η ομάδα θα είναι 100% έτοιμη. Στόχος της είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να προχωρήσει όσο πιο μακρυά μπορέσει στο Κύπελλο Ελλάδας.

Όλες ομάδες έχουν τεράστια ιστορία και κατά την γνώμη μου το πάθος και η ψυχή αλλά και κάποιες καλές μεταγραφές θα βγάλουν τον νικητή του φετινού πρωταθλήματος. Να σημειώσουμε πως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα και για τις υπόλοιπες ομάδες επειδή από το πρωτάθλημα θα πέσουν στην Γ' Εθνική 7 ομάδες από κάθε όμιλο, δηλαδή στο σύνολο 14!


Επιμέλεια: Θοδωρής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code