ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το El(ηνικό) classico προσφέρει πάντα συγκινήσεις

Το Contra.gr σε συνεργασία με το Overlap.gr σας προσφέρει την τακτική ανάλυση του ντέρμπι των "αιωνίων". Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το El(ηνικό) classico που προσφέρει πάντα συγκινήσεις.
Από οποιαδήποτε πλευρά και αν το δει κανείς πάντα το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας προσελκύει όλα τα βλέμματα πάνω του. Είτε ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα και βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση είτε ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει για τα καλά από τους υπόλοιπους. Αυτά στο συγκεκριμένο ντέρμπι δεν μετράνε. Αυτό που μετράει είναι το πάθος, η θέληση και η συγκέντρωση. Πως όμως θα προσπαθήσει ο Αναστασίου να χαλάσει την πολύ καλή εικόνα των ερυθρολεύκων; Και πως ο Μίτσελ θα καταφέρει να διασπάσει τον ρόμβο της ομάδας των πρασίνων;

Στον Ολυμπιακό βρίσκονται στον 7ο ουρανό μετά την καθαρή νίκη απέναντι στην Γιουνάιτεντ σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στην Ευρώπη αν όχι την καλύτερη. Φυσικά, στον Πειραιά όλοι ξέρουν πως με μία κακή εμφάνιση στο ντέρμπι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο θα χάσουν την πολύ καλή εικόνα που έχουν δημιουργήσει με την φοβερή πορεία στην Ευρώπη.

Την Τρίτη οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έδωσαν πραγματικά όλα πιέζοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο τους Βρετανούς καταφέρνοντας σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις να βγουν νικητές στις μεταξύ τους μονομαχίες. Αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να κρατήσουν τα ίδια επίπεδα αγωνιστικού ρυθμού και έντασης στο παιχνίδι τους τότε θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη νίκη.

Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι πως το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν έχει καμία σχέση με αυτό απέναντι στην Μάντσεστερ. Μπορεί ο ρυθμός να πρέπει να παραμείνει υψηλός, όμως οι πράσινοι δεν πρόκειται να ανοιχτούν όπως έκανε η Γιουνάιτεντ. Αντίθετα, θα προσπαθήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους από τις πίσω ζώνες με κλειστή άμυνα και χωρίς να παίρνουν αρκετά ρίσκα στο παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα έχει την κατοχή και θα πρέπει να δημιουργήσει.

Το σημαντικό στοιχείο για την λειτουργία των ερυθρολεύκων θα είναι οι πλάγιοι μπακ και το κατά πόσο αυτοί θα ανεβαίνουν δίνοντας βοήθειες στους εξτρέμ της ομάδας. Αν για παράδειγμα, ο Σαλίνο με τον Πέρεζ ή τον Κάμπελ καταφέρουν και βρουν ανοίγματα στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Παναθηναϊκού και μπορέσουν να συνδυαστούν τότε θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των πρασίνων. Ο Μίτσελ θα έχει στην διάθεση του και τον Χολέμπας ο οποίος θα ανεβαίνει διαρκώς σε αντίθεση με το παιχνίδι της Τρίτης απέναντι στην Γιουνάιτεντ και σε συνδυασμό με την πιθανή συμμετοχή του Φουστέρ στα αριστερά της επίθεσης του Ολυμπιακού θα έχει την δυνατότητα να απειλήσει με τα εντυπωσιακά ανεβάσματά του.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι η κούραση και το αν θα καταφέρει να αγωνιστεί σε υψηλό ρυθμό προσφέροντας πολλές λύσεις στην επίθεση πέρα από την συνεργασία του Ολαϊτάν με τον Τσόρι. Επίσης, σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι των Πειραιωτών είναι και οι στημένες φάσεις καθώς αποτελεί δυνατό όπλο του φετινού Ολυμπιακού.

Τέλος, οι Εντινγκά και Μανιάτης θα δώσουν μεγάλη μάχη στο χώρο του κέντρου απέναντι στην πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή των πρασίνων. Θα πρέπει να δώσουν ενέργεια στο παιχνίδι των Πειραιωτών αποφεύγοντας τα λάθη και την πίεση των πρασίνων.

Ο ρόμβος
Αυτό που θα προσπαθήσει περισσότερο η ομάδα του Αναστασίου είναι να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό προσπαθώντας να δυσκολέψει την δημιουργία παιχνιδιού από την άμυνα προς την επίθεση. Οι Μπέργκ και Καρέλης θα έχουν την εντολή να πιέσουν στην πρώτη πάσα των αμυντικών των πρωταθλητών και να μην αφήσουν τους Μανιάτη και Εντινγκά να μεταβιβάσουν την μπάλα είτε προς τα πλάγια είτε στην επίθεση της ομάδας.

Αυτό που περιμένει ο Αναστασίου από τους παίκτες του είναι σωστό transition από την άμυνα προς την επίθεση αλλά και το αντίθετο. Τα τρεξίματα στον χώρο του κέντρου αλλά και οι κινήσεις χωρίς την μπάλα των Καρέλη και Μπέργκ θα έχουν σκοπό να αποδιοργανώσουν τους ερυθρόλευκους. Οι Ζέκα και Πράνιτς αλλά και ο Ατζαγκούν αν αγωνιστεί τελικά θα έχουν ως σκοπό να βρουν τους επιθετικούς της ομάδας σε θέση βολής.

Το μειονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι πως σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας φέτος δεν θα ανεβαίνει τόσο συχνά και τόσο ψηλά ο Νάνο, ένας εκ των MVP του φετινού Παναθηναϊκού. Η διαρκής απειλή του Κάμπελ από τα δεξιά της επίθεσης των Πειραιωτών θα αναγκάσει τον Ισπανό μπακ να ανεβαίνει πολύ σπάνια σε αντίθεση με ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Μην έχοντας τον Ισπανό στην γραμμή επιθετικά ο Παναθηναϊκός χάνει αρκετή δυναμική, όμως το σημαντικό είναι πως κάποιος εκ των Ζέκα ή Πράνιτς θα πρέπει να ακολουθήσει τον Σαλίνο δίνοντας βοήθειες στο Νάνο από τα αριστερά. Αντίστοιχα το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην δεξιά πλευρά της άμυνας των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός επιθετικά θα στηριχτεί για ακόμα μία φορά στις ορέξεις των Μπέργκ και Καρέλη αλλά και στα επικίνδυνα σουτ του Πράνιτς. Αν καταφέρουν και συνδυαστούν οι τρεις τους και βρουν κάποιον χώρο στην επίθεση τότε ο Παναθηναϊκός έχει πολλές πιθανότητες να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα των ερυθρόλευκων. Χωρίς τα ανεβάσματα των Τριανταφυλλόπουλου και Νάνο οι πράσινοι θα στηριχτούν σε ενέργειες από τον άξονα με κάθετο παιχνίδι αν και είναι δεδομένο πως θα «βγαίνουν» στα πλάγια ένας εκ των Μπέργκ και Καρέλη.

Αυτό που θα μετρήσει περισσότερο για τον Παναθηναϊκό είναι να καταφέρει να κρατήσει την μπάλα και να την κυκλοφορήσει σωστά κάνοντας γρήγορες αντεπιθέσεις με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού ψάχνοντας έναν εκ των Μπέργκ και Καρέλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code