ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σοκ στην Αγγλία: Έξι συλλήψεις για στημένα

Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στην Αγγλία για στημένους αγώνες, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της "Telegraph". Τουλάχιστον τρεις οι ποδοσφαιριστές, ένας εκ των οποίων είχε αγωνιστεί στην Premier League κι έχει γίνει μάνατζερ.Οι δημοσιογράφοι Κλερ Νιούελ και Χόλι Γουάτ αποκάλυψαν το βράδυ της Τετάρτης (27/11) στην ιστοσελίδα της εφημερίδας τις έρευνες της Εθνικής Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος (NCA), οι οποίες κατέληξαν στις 6 συλλήψεις τις τελευταίες 2 ημέρες.

Μεταξύ των συλληφθέντων ο άλλοτε διεθνής επιθετικός από τη Γρενάδα, Ντελρόι Φάσεϊ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε δεκάδες ομάδες, μεταξύ των οποίων κι η Μπόλτον στην Premier League, ο οποίος από το 2012 ακολουθεί καριέρα μάνατζερ.

Οι έρευνες της NCA, που αποκαλείται συχνά ως το "βρετανικό FBI", είναι οι πρώτες από μία σειρά φετινών που αφορούν την καταπολέμηση του οργανωμένου και του σοβαρού εγκλήματος. Όσο οι έρευνες βρίσκονται εν εξελίξει, τα ονόματα των κατηγορουμένων δεν έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες κρατούνται με την κατηγορία της δωροδοκίας και της απάτης στο αστυνομικό τμήμα των Μίντλαντς, κατόπιν συνεργασίας της βασιλικής εισαγγελικής αρχής με την αστυνομία τις τελευταίες ημέρες.

Η συνάντηση με τον "εγκέφαλο"

Ερευνητής της "Telegraph" συναντήθηκε προ ημερών με έναν εκ των πιο διάσημων "εγκεφάλων" πίσω από τα στημένα παιχνίδια σε όλον τον πλανήτη. Ο υπήκοος Σιγκαπούρης, ο οποίος έφτασε στην Αγγλία την προηγούμενη εβδομάδα και συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, συναντήθηκε μυστικά αρκετές φορές με τον άνθρωπο της αγγλικής εφημερίδας στο Μάντσεστερ και οι συνομιλίες τους καταγράφηκαν μέσω κρυφής κάμερας.

"Στην Αγγλία, το κόστος είναι πολύ υψηλό. Συνήθως για τους παίκτες είναι 70.000 λίρες", δήλωσε με σπαστά αγγλικά, αποκαλύπτοντας το πως άνθρωποι που στήνουν αγώνες στην ασιατική αγορά στόχευαν σε ματς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο επερχόμενα ποδοσφαιρικά παιχνίδια της Μεγάλης Βρετανίας και στο πως σκόπευε να πει στους παίκτες πόσα γκολ χρειάζεται να σημειώσουν συνολικά. "Τους μιλάω, διπλοτσεκάρω και τους λέω επίσης τι θέλω. Επειδή απλά εγώ δεσμεύομαι προς αυτούς κι αυτοί προς εμένα. Οπότε εσύ μου λες πόσα γκολ. Δώσμου τουλάχιστον πέντε ή 3-2, 4-0 ή κανένα. Για μένα, τέσσερα είναι αρκετά", συνέχισε.

"Στα πρώτα 45 λεπτά, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι 2-0 ή 1-1. Αυτά είναι δύο γκολ. Περισσότερα από αρκετά για μένα. Στο 2ο ημίχρονο, άλλο ένα 2-0. Συνολικά, το παιχνίδι πρέπει να έρθει 4-0 ή 3-1 ή 2-2. Αρκεί το συνολικό να είναι τέσσερα γκολ".

Ο δράστης ισχυρίζεται ότι θα πληρώσει έναν ποδοσφαιριστή επιπλέον 5.000 λίρες ώστε να δεχθεί μία κίτρινη κάρτα στην αρχή του αγώνα, ώστε να υποδείξει ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης είναι πιθανό ότι θα χειραγωγηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον ερευνητή του "Telegragh" μέσα στον Νοέμβριο, ο δράστης προέβλεψε σωστά πόσα γκολ θα σημειωθούν σε ένα αγώνα την επόμενη μέρα.

"Αυτή είναι η ομάδα μου. Γνωρίζω τι θα κάνουν. Γνωρίζω επειδή όλοι μου το λένε συνεχώς. Επειδή μερικές φορές έχω επιπλέον λεφτά. Απλά τους στέλνω μερικά χρήματα, επειδή μερικές φορές χρειάζονται χρήματα ή επειδή μου τηλεφωνούν, οπότε τους δίνω χαρτζιλίκι", είχε εξηγήσει σε εκείνη τη συνάντηση.

Ο συλληφθείς από τη Σιγκαπούρη ζήτησε από τον άνθρωπο της εφημερίδας 60.000 ευρώ, τα οποία, όπως υποστήριξε, θα χρησιμοποιούσε για να καλύψει το κόστος της πληρωμής των παικτών.

Υπογράμμισε, δε, ότι είναι συνεργάτης του Γουίλσον Ρατζ Περουμάλ, ο οποίος είχε καταδικαστεί προ εβδομάδων για στημένα ματς στο εξωτερικό. "Ο Γουίλσον Ρατζ Περουμάλ... Είναι ο βασιλιάς... Είναι το αφεντικό μου. Όλοι στον κόσμο τον γνωρίζουν", δήλωσε.

Ο Περουμάλ, επίσης από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος έχει ζήσει και στο Λονδίνο, δίπλα στο "Έμιρεϊτς" για ένα χρονικό διάστημα, θεωρείται "εγκέφαλος" σε στησίματα αγώνων εδώ και 30 χρόνια και ως κρατούμενος στην Ουγγαρία, βοηθάει τις τοπικές αρχές στις σχετικές έρευνες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code