ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρωμα ανατολής

Ο αποψινός αγώνας της Τούμπας με την Μακάμπι Χάιφα, όπως και με την Σαχτιέρ Καραγκαντί, θα έχει άρωμα ανατολής.
Απαιτείται επαγρύπνηση στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο. Η ΟΥΕΦΑ και γρήγοροι παίκτες, τύπου Ράγιος και Έζρα, καιροφυλακτούν.
Η σύμπτωση με την παρουσία στον όμιλο του ΠΑΟΚ δυο ομάδων από την Ασία ήταν μοναδική. Πρωταθλήματα που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας κρύβουν μυστήριο. Την Μακάμπι Χάιφα δεν την ξέρουμε καλά, αλλά ξέρουμε τον Ράγιος. Οι κάθετες πάσες είναι το προτέρημά του. Έως τώρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Κατσουράνη και Βίτορ, είναι ασταθές, ευάλωτο και με αργά αντανακλαστικά στις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Και ο Κίτσιου θα έχει σοβαρή δουλειά απέναντι στο μεγάλο αστέρι της Μακάμπι, τον γρήγορο και τεχνίτη αριστερό μεσοεπιθετικό, Έζρα. Δεν πρέπει να βγάζει σέντρες μέσα στην περιοχή του Χακόμπο, διότι αυτό ίσως προκαλέσει πρόβλημα.

Ευτυχή συγκυρία

Είναι ευτυχή συγκυρία η αδυναμία της άμυνας της Μακάμπι στις στημένες φάσεις, που είναι και το αποτελεσματικότερο επιθετικό «όπλο» του ΠΑΟΚ φέτος. Η άμυνά τους, επίσης, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και εάν πιεστεί υποπίπτει εύκολα στο λάθος.

Ίδιο μπάτζετ

Οι δυο ομάδες έχουν σχεδόν ίδιο μπάζτετ. Οι Ισραηλινοί με 15 εκατ. ευρώ και ο ΠΑΟΚ με 14 εκατ. ευρώ, βρίσκονται στον ίδιο παρανομαστή. Καμία σχέση με την χαώδη διαφορά που παρατηρούσε κανείς με αντιπάλους την Μέταλιστ και την Σάλκε των 80 εκατ. ευρώ μπάτζετ έκαστη.

Η Μακάμπι είναι ένας βατός αντίπαλος. Και η Σαχτιέρ, όμως, βατή ήταν, αλλά κάμφθηκε η σθεναρή αντίστασή της μέσα στη Τούμπα στις καθυστερήσεις του αγώνα με το γκολ του Βούκιτς. Παρεμπιπτόντως, πάλι στον πάγκο θα είναι ο Σέρβος. Άρα εάν, ου μη γένοιτο, το απαιτήσουν οι συνθήκες, θα μπει με την προσδοκία της «χρυσής» αλλαγής.

Το «ξύπνημα» του Στοχ

Το «ξύπνημα» του Στοχ είναι απαραίτητο. Ο Σλοβάκος είναι πεσμένος στα τελευταία ματς. Και σε τέτοιους σημαντικούς αγώνες απαιτείς οι φίρμες να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Απαγορεύονται οι ελληνικές συνήθειες

Στην κερκίδα, εννοείται, πως οι ελληνικές συνήθειες με την ρίψη πυρσών και καπνογόνων απαγορεύονται. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι εξοικειωμένοι σ’ αυτό το πλαίσιο και η περιθωριοποίηση οποιουδήποτε έχει άλλη γνώμη κρίνεται επιβεβλημένη.

Οι γραφειοκράτες της ΟΥΕΦΑ θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στις εξέδρες και το μπλοκάκι τους έτοιμο για σημειώσεις ακόμα και της πιο μικρής παράβασης. Η προκατάληψη σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι συνθήκη ικανή για την μετατροπή της τρίχας σε τριχιά. Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα επιτρέπεται μόνο η ατμόσφαιρα με τα εκκωφαντικά συνθήματα και τίποτα άλλο.

Συμπερασματικά, η νίκη σε μια γεμάτη Τούμπα θα είναι η καλύτερη απάντηση στην ταλαιπωρία που πέρασε φέτος ο ΠΑΟΚ με την τιμωρία του στην Ευρώπη.

Πηγή : contra.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code