ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

"Χάλκινος" ο Μακροδημήτρης

Το πέμπτο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης του Μόντρεαλ χάρισε στην Ελλάδα ο Αριστείδης Μακροδημήτρης, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 50μ. ύπτιο.

Ο κάτοχος τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων από τη διοργάνωση του Λονδίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρά το μέτριο χρόνο που σημείωσε στον τελικό των 50μ. ύπτιο S2 (1:05.69), κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητών. Στον ίδιο τελικό, ο Γιώργος Καπελλάκης με επίδοση 1:11.98 βρέθηκε στην έβδομη θέση της τελικής κατάταξης.

Ο Μακροδημήτρης, που γυμνάζεται υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Αλεξάκη, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του περασμένου Ιουνίου είχε χρόνο 1:03.02, τον οποίο ωστόσο δεν μπόρεσε να επαναλάβει ή ακόμη και να βελτιώσει στον σημερινό τελικό, με αποτέλεσμα να μείνει τρίτος. Στη διοργάνωση του Καναδά θα συμμετέχει και στα 100μ. ελεύθερο S2, όπως και ο Καπελλάκης, ο οποίος στο σημερινό αγώνισμα σημείωσε καλύτερη προσωπική εφετινή επίδοση.

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Χριστάκης

Μπορεί το μετάλλιο να μην ήρθε για τον Παναγιώτη Χριστάκη, ωστόσο η παρουσία του στον τελικό των 50μ. ελεύθερο S6, κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Η επιτυχία δεν έχει να κάνει τόσο με τη θέση, αλλά με την επίδοση, αφού κάλυψε την απόσταση σε 32.19 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο συνδυάστηκε και με την 5η θέση της τελικής κατάταξης. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 32.70 από τις 28 Ιουνίου 2012 στη Γερμανία, ενώ στο εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα είχε χρόνο 32.78.

Τέταρτη η Καλπακίδου

Την 4η θέση, με επίδοση πολύ κοντά σε αυτήν που της χάρισε μια θέση στην αποστολή για το Μόντρεαλ, κατέκτησε η Μαρία Καλπακίδου στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S2. Η αθλήτρια του Γιάννη Μαχίλη, κάλυψε την απόσταση σε 1:24.71 και βρέθηκε μια… ανάσα από την πρώτη τριάδα του αγωνίσματος, του πρώτου από τα δύο συνολικά στα οποία θα συμμετάσχει.

Τέταρτος ο Κωστάκης

Ο Γιάννης Κωστάκης δεν μπόρεσε να τριπλασιάσει τα προσωπικά του μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης. Ο κολυμβητής των Αετών, στον τελικό των 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S3 κατέκτησε την τέταρτη θέση, με επίδοση 54 δεύτερα 22 εκατοστά που είναι η καλύτερη εφετινή του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να πλησιάσει το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος από το 2011 με… 48.04. Πάντως, ο Κωστάκης θα έχει την ευκαιρία να φύγει από τον Καναδά με περισσότερα από δύο μετάλλια, αφού θα συμμετάσχει τόσο στα 100μ. ελεύθερο S3 όσο και στα 50μ. πεταλούδα S3.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code