ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σάντσεθ: "Πολύ καλοί οι Έλληνες αθλητές"

Ο θρύλος του μπιλιάρδου Ντάνι Σάντσεθ μίλησε για το επίπεδο του αθλήματος στην Ελλάδα, την αγάπη του για την Μπαρτσελόνα και τον εαυτό του, ενώ έδωσε και το δικό του μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους.
Ένας από τους αθλητές που έχουν γράψει τη δικη τους ιστορία στο μπιλιάρδο είναι ο Ντάνι Σάντσεθ.
Ο Καταλανός παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για ποδόσφαιρο, πολιτική την οικονομική κρίση Ελλάδα, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

- Είσαι ένας «θρύλος» του μπιλιάρδου, αισθάνεσαι σταρ;

Σάντσεθ: Όχι, είναι το άθλημα τέτοιο που δεν αφήνει τους αθλητές να έχουν τέτοιες συμπεριφορές. Αισθάνομαι αθλητής και πρωταθλητής και μόνο αυτό.

- Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες είναι διάσημοι και πλούσιοι, μπορείς να συγκριθείς με αυτούς;

Σάντσεθ: (Γελάει) Ειδικά στις οικονομικές αποδοχές, ναι, σίγουρα! Όχι, δεν υπάρχει καμία σύγκριση όσον αφορά στα συμβόλαια, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Όμως, όσον αφορά στη δημοσιότητα, τότε ναι, είμαι αναγνωρίσιμος και έχω απεριόριστο σεβασμό τόσο των αθλητών από άλλα αθλήματα, όσο και του κόσμου που ασχολείται με το μπιλιάρδο.

- Είσαι Καταλανός, φαντάζομαι υποστηρίζεις τη Μπαρτσελόνα...

Σάντσεθ: Φυσικά είμαι Μπαρτσελόνα, μου αρέσουν οι Τσάβι και Ινιέσα και φυσικά ο Μέσι. Τεράστιοι παίκτες. Στη Βαρκελώνη είναι σαν... θεοί!

- Σε τι επίπεδο βρίσκεται το ελληνικό μπιλιάρδο;

Σάντσεθ: Οι Έλληνες αθλητές είναι πολύ καλοί. Ειδικά ο Φίλιππος Κασιδόκωστας και ο Νίκος Πολυχρονόπουλος είναι εξαιρετικοί και με πολλές διακρίσεις. Το ελληνικό μπιλιάρδο βρίσκεται σε περίοδο ανάπτυξης και προόδου.

- Για το νέο σπίτι του μπιλιάρδου στο Μοσχάτο;

Σάντσεθ: Πραγματικά ήταν μία έκπληξη για μένα. Εντυπωσιάστηκα. Τα μέλη της IBT Hellas έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Σίγουρα αυτός ο αθλητικός χώρος θα βοηθήσει πάρα πολύ την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα σας. Συγχαρητήρια στην IBT Hellas γι αυτή τη νέα προσπάθεια.

- Ποιος αντίπαλος σε έχει δυσκολέψει περισσότερο. Ο Κασιδόκωστας ή ο Πολυχρονόπουλος...

Σάντσεθ: Και οι δύο. Και τους δύο μπορώ να νικήσω και από τους δύο μπορώ να χάσω. Είναι σπουδαίοι. Χαίρομαι να αγωνίζομαι μαζί τους.

- Η οικονομική κρίση στην Ισπανία έχει επηρεάσει τον αθλητισμό;

Σάντσεθ: Βιώνουμε τα ίδια πράγματα και στην Ισπανία. Ξέρω πως είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά στη χώρα μου νομίζω ότι η εικόνα είναι χειρότερη. Η ανεργία φτάνει στο 27% έχουμε σχεδόν έξι εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς δουλειά. Πολλοί φίλοι μου έμειναν άνεργοι, πάρα πολλοί άνθρωποι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, η κατάσταση είναι τραγική. Σαφώς και η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα σπορ, κυρίως τα μικρότερα αθλήματα.

- Ποιες είναι οι καλύτερες σχολές μπιλιάρδου στον κόσμο...

Σάντσεθ: Το Βέλγιο πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή. Σπουδαία δουλειά γίνεται επίσης στην Ολλανδία και στην Τουρκία.

- Θέλεις να δώσεις ένα μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους;

Σάντσεθ: Πρέπει να στηρίξουν με την παρουσία τους τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών. Πλέον το μπιλιάρδο έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις χάρη στην IBT Hellas και όλοι σας πρέπει να αγκαλιάσετε την νέα προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση του αθλήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code