ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άλλο επίπεδο

Σε προπονητές άλλου επιπέδου, πέραν των καθιερωμένων, στοχεύει ο ΠΑΟΚ. Σε ονόματα γνωστά, με ακτινοβολία, προσωπικότητα και τίτλους, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Τεχνικοί τύπου, Φαν Μάαρβαϊκ, Ράμος, Μπίλιτς, Στέφενς, συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις και είναι εν δυνάμει στόχοι.Ο νέος προπονητής δεν έχει σημασία εάν θα είναι νέος, φιλόδοξος, έμπειρος, φτασμένος, Άγγλος, Γάλλος, Πορτογάλος, Ισπανός, Ιταλός, Ολλανδός, ή Γερμανός. Δεν είναι γεωγραφικό το κριτήριο, ούτε ηλικιακό. Σημασία έχει εάν θα διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα και εάν θα είναι δοκιμασμένος σε δύσκολες συνθήκες και επιτυχημένος, με βάση το βιογραφικό του. Σημασία έχει εάν θα διαθέτει το κύρος που απαιτείται για να κάνουν όλοι μόκο και εάν θα μπορεί να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα, γιατί εδώ είναι Βαλκάνια.

Προπονητές τύπου, Γκους Χίτινγκ, είναι πολύ δύσκολο, έως απίθανο, να έρθουν, γιατί έχουν κασέ 4-5 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ούτε ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο προκρίνεται ως περίπτωση, γιατί είναι άπειρος. Πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με τρεις μόνο μήνες θητεία ως πρώτος προπονητής. Ούτε ο Ότμαρ Χίτσφελντ περνάει από το μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, γιατί βγήκε στη σύνταξη.

Κατηγορία μπουρζουαζίας

Υπάρχει μια πλειάδα διαθέσιμων ξένων τεχνικών, κατηγορίας ποδοσφαιρικής μπουρζουαζίας για τα ελληνικά δεδομένα, οι οποίοι είναι θεωρητικά οικονομικά προσεγγίσιμοι για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, με ετήσιο κασέ, ως βάση διαπραγμάτευσης, το ένα εκατ. ευρώ. Εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις αποτελούν – προτεινόμενους – στόχους.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν προπονητές, όπως ο 60χρονος πρώην τεχνικός της Εθνικής Ολλανδίας, Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ, που δούλεψε και σε Φέγενορντ, Ντόρτμουντ (είναι ελεύθερος). Ο 59χρονος Ολλανδός πρώην προπονητής της Σάλκε, επί πολλά χρόνια, Χουμπ Στέφενς, με θητεία και σε Αϊντχόφεν, Αμβούργο (επίσης ελεύθερος). Ο 59χρονος Ισπανός Χουάντε Ράμος, νυν προπονητής της Ουκρανικής Ντνιεπρ, που κάθισε και στον πάγκο των Ρεάλ, Σεβίλλη και Τότεναμ. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών είναι ότι έχουν κατακτήσει κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Ράμος δυο φορές με την Σεβίλλη και από μια ο Στέφενς με την Σάλκε και ο Φαν Μάαρβαϊκ με την Φέγενορντ

Ο ακριβός Μπίλιτς

Υπάρχει και κάποιος που δεν πήρε κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά ανήκει στο ίδιο χάι κλας επίπεδο. Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Κροατίας και νυν της Λοκομοτίβ Μόσχας, 44χρονος, Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος, όμως, είναι πιο ακριβός από τους άλλους και ζητάει πάνω από 2 εκατ. ευρώ.

Με λίγα λόγια στόχος του Σαββίδη είναι η πρόσληψη ενός καταξιωμένου στην Ευρώπη τεχνικού, που θα αποτελεί του χρόνου μακράν το κορυφαίο όνομα στους πάγκους της Σούπερ Λίγκας. Το πού θα κάτσει η μπίλια, όμως, κανείς δεν το ξέρει. Είναι συνδυασμός, όχι μόνο του οικονομικού, αλλά και πολλών άλλων παραγόντων, κυρίως χαρακτήρα. Θέλουν κάποιον «μπαρουτοκαπνισμένο» τεχνικό, λένε, στον ΠΑΟΚ.

Προχωράνε παράλληλα και οι μεταγραφές

Πάντως, ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει ξεκινήσει εδώ και δυο μήνες με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής. Δεν θα περιμένει η διοίκηση τον οποιονδήποτε προπονητή να φέρει όλους τους δικούς του.

Με γνώμονα τις ανάγκες της ομάδας γίνονται ήδη επαφές με μεταγραφικούς στόχους. Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, ενός επιτελικού, ενός φορ και δυο ακραίων αμυντικών μπακ. Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για τον νέο προπονητή, θα προχωράνε και οι μεταγραφές για να μην χάνεται χρόνος.

Εν κατακλείδι, η επικέντρωση στα πλέι οφ είναι προς το παρόν ο πρώτιστος στόχος. Άλλωστε, η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι άλλο ένα σημαντικό ατού στις συζητήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με γνωστούς ξένους τεχνικούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code