ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ !




Εκατομμύρια φίλαθλοι...
μεταξύ των οποίων και χιλιάδες στην Ελλάδα, τον είχαν σαν «Θεό» τους, μαγεμένοι από το πώς χάιδευε την μπάλα με μοναδικό τρόπο...

Ο Ριβάλντο,όμως, είδε τη ζωή του να αλλάζει δραματικά όταν… μίλησε με τον ίδιο τον Θεό!Είχε την εμπειρία-σοκ ανήμερα των γενεθλίων του (19 Απριλίου) και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ την αποκάλυψε πρόσφατα.
«Επέστρεφα με το αυτοκίνητό μου από το Μότζι Μιρίμ και άκουσα μια φωνή:
“Σήμερα, σήμερα εσύ θα πεθάνεις”.Οδηγούσα στην πιο απομακρυσμένη λωρίδα από το δρόμο, αλλά εξακολουθούσα να ακούω τη φωνή να μου λέει:“Αν με αποδεχθείς, δεν θα πεθάνεις”»,
αφηγείται ο 40χρονος «Ρίμπο», ο οποίος θεώρησε πως η φωνή ανήκε στον Θεό και έσπευσε να κάνει πράξη το θέλημά Του. «Έφτασα στο σπίτι και είπα στη σύζυγό μου:
“Σήμερα θέλω να αποδεχθώ τον Ιησού”.
Εκείνη έφερε τη Βίβλο, προσευχήθηκε μαζί μου και έκτοτε ποτέ ξανά δεν άκουσα εκείνη τη φωνή.Αν τον είχα αποδεχθεί νωρίτερα τον Ιησού δεν θα είχα χωρίσει ποτέ, γιατί ο Θεός είναι εναντίον του διαζυγίου», συμπληρώνει ο Ριβάλντο, ο οποίος έχει κάνει δύο γάμους.
Από τον πρώτο, με τον παιδικό του έρωτα,την άλλοτε ταμία σε σούπερ μάρκετ Ρόουζ, έχει δύο παιδιά, τον Ζουνίνιο 17 ετών και την Ταμίρες 15.Οι δυο τους χώρισαν το 2003 και λίγους μήνες αργότερα ο Ριβάλντο σύναψε δεσμό με τη νεότερή του Ελίζα, η οποία και τον οδήγησε στην Ευαγγελική Εκκλησία.
Μαζί έχουν τρία παιδιά, που γεννήθηκαν,μάλιστα,
στην Ελλάδα, ενώ ο μπαμπάς τους έπαιζε σε Ολυμπιακό αρχικά και ΑΕΚ στη συνέχεια:
Οι δίδυμοι Ζοάο Βίκτορ-Ισάκε και η μικρή Ρεβέκα.Ο δικός του «πόλεμος» Από τη στιγμή που έβαλε τον Θεό στη ζωή του,
ο Ριβάλντο κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μεταδώσει το λόγο Του και στα πιο εξωτικά,απομακρυσμένα μέρη. Αγωνιζόμενος μέχρι πρότινος στην Καμπουσκόρπ από την Αγκόλα, χρηματοδότησε την κατασκευή μιας εκκλησίας στην πρωτεύουσα Λουάντα,εξηγώντας πως «ήταν σχέδιο του Θεού να έρθω και να παίξω εδώ».
Και αν στην Αφρική βρήκε ανοιχτές αγκάλες για το ευαγγελικό του έργο,δεν συνέβη το ίδιο στο Ουζμπεκιστάν.Εκεί όπου μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2008, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ΑΕΚ,λίγες μέρες πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.
Στο Ουζμπεκιστάν, λοιπόν, όπου η επίσημη θρησκεία είναι το Ισλάμ, οι χριστιανοί αντιμετωπίζονται ουσιαστικά σαν…εχθροί! «Όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο,φόρεσα μια φανέλα που έγραφε “Ιησούς, ο νούμερο 1”.
Όταν την είδα ανεβασμένη στην επίσημη σελίδα της ομάδας, είχαν σβήσει το “Ιησούς” και ανέφεραν ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο ποτέ ξανά.
Συνέχισα, πάντως, να το κάνω»,αποκαλύπτει ο Ριβάλντο σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε από τους ανθρώπους της Μπουνιοντκόρ, αλλά και τη γενικότερη στάση των ντόπιων προς τους χριστιανούς.
Το Ουζμπεκιστάν,άλλωστε, είναι η ένατη χώρα στον κόσμο όπου κυνηγούν περισσότερο το χριστιανισμό.«Το να είσαι χριστιανός στο Ουζμπεκιστάν δεν είναι καθόλου εύκολο.
Για εμένα δεν ήταν τόσο δύσκολο επειδή ήμουν γνωστός,
αλλά για τους ντόπιους χριστιανούς αναμφίβολα είναι», συμπληρώνει ο «Ρίμπο»,
ο οποίος εκείνη την εποχή βρήκε θρησκευτικό «καταφύγιο» στους Βραζιλιάνους που μένουν στη χώρα,με τους οποίους διάβαζαν τη Βίβλο και προσεύχονταν στον Θεό.
Αυτόν, δηλαδή, που είχε ακούσει χρόνια πριν να του μιλάει ενώ οδηγούσε…




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code