ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός-Τότεναμ 1-1

Ο Τοτσέ κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Τότεναμ, σε πείσμα των δυσοίωνων προβλέψεων για το αγωνιστικό μέλλον της ομάδας. Χάρη στον οίστρο του β' ημιχρόνου, οι "πράσινοι" πήραν τον πρώτο βαθμό στον όμιλο του Europa League. Λάτσιο-Μάριμπορ 1-0.


Εικόνα του αγώνα:

Ο χωρίς ψυχολογία Παναθηναϊκός θα έπρεπε να κυνηγήσει τη μοίρα του για να έχει τύχη απέναντι στη γεμάτη ποιότητα και φορμαρισμένη Τότεναμ. Φοβισμένος και επιφυλακτικός, δεν το έκανε στα πρώτα 45 λεπτά και υστέρησε σε όλους τους επιμέρους τομείς. Η ομάδα του Βίλας-Μπόας επιβλήθηκε στη μεσαία γραμμή, ήταν πάντα μια ταχύτητα πιο γρήγορη σε διεκδικήσεις και μεταβιβάσεις, έδειχνε να έχει πάντα ένα παίκτη… περισσότερο στο γήπεδο.

Ο Πορτογάλος των «σπιρουνιών» φόρτωσε, ως αναμενόταν, την αριστερή πλευρά όπου ο Μπέιλ είχε το σαφέστατο πλεονέκτημα με τον Σεϊταρίδη και παίζοντας… αγγλικό ποδόσφαιρο (ταχύτητα στις πτέρυγες και σέντρες) επιχείρησε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Καρνέζη. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είχε σωστές αντιδράσεις, προλαβαίνοντας τους κινδύνους, το ίδιο και οι στόπερ, προδόθηκε όμως από την κακή τοποθέτηση των Ζέκα-Βύντρα στο φάουλ του Χαντλστόουν στο 35’, με αποτέλεσμα ο πανύψηλος Ντόσον να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Γλιτώνοντας ο Καρνέζης το 2-0 στα επικίνδυνα διαδοχικά σουτ του Μπέιλ στο 37’ και του Χαντλστόουν στο 39’, το «τριφύλλι» διεκδίκησε ένα καλύτερο μέλλον στο παιχνίδι χάρη στην είσοδο του Σισοκό αντί του Μαρίνου και την αλλαγή συστήματος. Ο Ιβοριανός εξτρέμ, με τη σπιρτάδα του, έδωσε πνοή και στήριξε τον Κουίνσι, ο οποίος κατά το πρώτοημίχρονο ήταν ο μόνος που ανταποκρινόταν στο επιθετικό σκέλος του «πράσινου» πλάνου. Είχε μάλιστα -ο Σισοκό- την ευκαιρία στο 56’ να απειλήσει, αλλά η προσπάθειά του ήταν ημιτελής.

Το ίδιο και κάθε άλλη επιθετική πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών του Φερέιρα μέχρι τη φάση του 78’, αφού έλειπε η κίνηση στο χώρο, η κάθετη μπαλιά, η οντότητα στη μεγάλη περιοχή. Έως τότε η Τότεναμ, έχοντας το αβαντάζ, δεν χρειάστηκε να φορτσάρει. Διαχείριση του αποτελέσματος έκανε, παρά προσπάθεια να ξανασκοράρει. Είχε πάντως τις καλύτερες στιγμές με τον Ντεφό και τον Ντέμπσι να απειλούν με σουτ.

Την ώρα όμως που ο Μπόας ανανέωνε το «οξυγόνο» στην ενδεκάδα του με Σίγκουρντσον και Τάουνσεντ για να κρατήσει το 1-0, ο Τοτσέ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Λορίς. Προβολή από την κάθετη του Σεϊταρίδη και γκολ για το «τριφύλλι», το πρώτο μετά από μια σειρά στείρων αγώνων. Ένα γκολ που του χάρισε τονπρώτοβαθμό του στον όμιλο. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να πάρουν οι «πράσινοι» από το παιχνίδι παρά την ορμή των τελευταίων λεπτών για κάτι περισσότερο.

Κλειδί του αγώνα:

Δύο τινά συνέβησαν ταυτόχρονα για ν’ αλλάξει η μορφή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο: η ολοκληρωτική οπισθοχώρηση της Τότεναμ και η επιθετική διάθεση των «πρασίνων» από το 46’ και έπειτα.

MVP:

Ο Χοσέ Τοτσέ ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να τελειώσει τη μία και μοναδική κλασική ευκαιρία του Παναθηναϊκού για το 1-1. Το χρωστούσε από το παιχνίδι στο «Ροσαλέδα» ο Ισπανός φορ που έτρεξε πολύ και μόχθησε γι' αυτό το γκολ.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Ζερμέν Ντεφό προβλημάτισε λιγότερο του αναμενομένου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «τριφυλλιού» που τον αντιμετώπισε αποτελεσματικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ταχύς ναι ο Άγγλος φορ, αλλά καθόλου αποτελεσματικός σε αυτό το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Βιτόλο, Μαρίνος (46' Σισοκό), Ζέκα, Κουίνσι (90'+ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (85' Μαυρίας), Τοτσέ.

Τότεναμ: Λιορίς, Γουόκερ, Ντόουσον, Κόλκερ, Βερτόνγκεν, Ντεμπελέ, Χαντλστόουν (81' Σάντρο), Λένον (76' Τάουνσεντ), Ντέμπσεϊ (66' Σίγκουρτσόν), Μπέιλ, Ντεφό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code