ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι συμμετοχές των Ελλήνων την Κυριακή

Ουκ ολίγες συμμετοχές σε τελικούς περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα για την Κυριακή, στο πλαίσιο της τέταρτης ημέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Στον στίβο και στον τελικό της δισκοβολίας ανδρών F42 (13:50 ώρα Ελλάδας) αγωνίζεται ο Μαρίνος Φυλαχτός. Σύμφωνα με τις συμμετοχές, έχει την τέταρτη καλύτερη εφετινή επίδοση (41.00).

Η Παρασκευή Καντζά με οδηγό τον Θεόδωρο Κατσονόπουλο, μετέχει στον ημιτελικό των 200μ. γυναικών κατηγορίας T11 (13:55 ώρα Ελλάδας), στον οποίο προκρίθηκε χθες με την όγδοη καλύτερη επίδοση. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αγωνιστεί σήμερα στις 21:24 στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Στέλλα Σμαραγδή, στην παρθενική της εμφάνιση σε Παραολυμπιακούς Αγώνες αγωνίζεται στον τελικό του μήκους γυναικών κατηγορίας F46 (21:45 ώρα Ελλάδας). Κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 4.74, το οποίο θα προσπαθήσει και να καταρρίψει αφού η υπόθεση μετάλλια (λογικά) θα παιχτεί πάνω από τα 5.30 μέτρα.

Όσον αφορά τον Γιάννη Πρώτο, θα διεκδικήσει το δεύτερο σερί μετάλλιο στα 400 μέτρα κατηγορίας Τ13. Στο Πεκίνο ήταν τρίτος, κάτι που θα προσπαθήσει να... διορθώσει στο Λονδίνο αφού διαθέτει τα φόντα αλλά και τις δυνατότητες για να το πετύχει, όπως τόνισε και ο προπονητής του, ο παλιός αθλητής του στίβου, Σπύρος Βασδέκης, ο οποίος βρίσκεται μαζί του εδώ στο Λονδίνο. Ο αγώνας του Πρώτου είναι στις 22:41 ώρα Ελλάδας.

Στην κολύμβηση, υπάρχει μόνο μια ελληνική συμμετοχή, αυτή του Γιάννη Κωστάκη στα 150μ. μικτής ατομικής SM3 (13:26 ώρα Ελλάδας). Μετέχει στην α' προκριματική σειρά και έχει την 11η επίδοση με 3:32.49. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 22:01.

Ο Νίκος Γκουντάνης κάνει ποδαρικό στην άρση βαρών σε πάγκο, αφού αγωνίζεται το απόγευμα (17:00 το α` γκρουπ, 17:35 το β` γκρουπ) στην κατηγορία των 67,5 κιλών.

Στην ποδηλασία πίστας, συμμετέχουν τόσο το tandem των ανδρών όσο και των γυναικών. Συγκεκριμένα οι Χρήστος Στεφανάκης/Κωνσταντίνος Τρουλινός (πιλότος) στις 11:30 ώρα Ελλάδας αγωνίζεται στον προκριματικό του ατομικού σπριντ Β κατηγορίας. Εφόσον καταφέρουν να προκριθούν στην οκτάδα, ο αγώνας θα γίνει στις 12:45, ενώ ο ημιτελικός και ο τελικός θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 16:00 και 16:55 αντίστοιχα. Ο Τρουλινός κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα στο 1χλμ ατομικής χρονομέτρησης, τραυματίστηκε στο γόνατο όταν η αλυσίδα έσπασε στον άξονα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο γόνατο που πρήστηκε αμέσως. Παρά τον πόνο συμμετείχε στον αγώνα, όμως παραμένει άγνωστο εάν θα μπορέσει να είναι «ετοιμοπόλεμος» για αύριο. Όσον αφορά τα κορίτσια (Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Ηρώ Μηλάκη), στις 12:00 ώρα Ελλάδας αγωνίζονται στους προκριματικούς του ατομικού πουρσουίτ Β κατηγορίας και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό που θα γίνει στις 16:40.

Στη σκοποβολή και στον γύρο πρόκρισης R4-10μ. Αεροβόλο τουφέκι ορθίων SH2 (11:00 ώρα Ελλάδας) υπάρχει διπλή ελληνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα αγωνίζονται οι Ευάγγελος Κακοσαίος και Θεοδώρα Μούτσιου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν θέση στην οκτάδα του τελικού που θα γίνει στις14:00. Στο αγώνισμα συμμετέχουν συνολικά 28 σκοπευτές.

Στο μπότσια που αρχίζει σήμερα με τα ζευγάρια BC3 μεικτό, θα δώσει δύο αγώνες για τον προκριματικό όμιλο. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και η Μαρία Κορδαλή (αναπληρωματική) θα αντιμετωπίσουν στις 12:40 ώρα Ελλάδας το ζευγάρια της οικοδέσποινας Μεγάλη Βρετανίας και στις 17:30 το ζευγάρι από τον Καναδά. Με τουλάχιστον μία νίκη, θα ελπίζει σε πρόκριση στην οκτάδα, αφού την Δευτέρα ακολουθεί και ο αγώνας απέναντι στην Κορέα.

Τέλος στο Γουέιμουθ και Πόρτλαντ, συνεχίζεται η ιστιοπλοία στα 2.4mR και τα Sonar με ελληνικές συμμετοχές. Θα πραγματοποιηθούν η 3η και 4η ιστιοδρομία. Στα 2.4mR μετέχει ο Δεληκούρας ενώ στα Sonar οι  Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς και Αργύρης Νοτάρογλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code