ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βούλτσος: «Έκανε υπερπροσπάθεια για το χάλκινο ο Ταϊγανίδης»



Ο τρόπος που ήρθε το χάλκινο μετάλλιο για τον Μπάμπη Ταϊγανίδη στα 100 μέτρα ύπτιο κατηγορίας S13 στο Τουρνουά του Λονδίνου ήταν από τους πιο δύσκολους στην καριέρα του Έλληνα Παραολυμπιονίκη, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Βούλτσο.

Ο προπονητής του Ταϊγανίδη μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και δεν απέκλεισε συμμετοχή του αθλητή του και στο Ρίο το 2016, χρονιά που ο Ταϊγανίδης θα είναι σε ηλικία 35 ετών.

Αναλυτικά:

Δύο τελικούς, ένα μετάλλιο από έναν αθλητή που έφτασε τα 10 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Τι σημαίνει αυτό το μετάλλιο, το οποίο φαντάζομαι ότι περιμένατε να έρθει;

«Είναι ένα από τα πιο δύσκολα μετάλλια που έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του. Αν κάνω και μία εκτίμηση των προηγούμενων Παραολυμπιακών Αγώνων, ειδικά τώρα που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, με παιδιά πολύ μικρότερης ηλικίας, είναι γεγονός ότι έκανε μία υπερπροσπάθεια. Είχε μαζέψει πάρα πολλή ένταση, κάτι που πιθανότατα του στοίχισε και το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε η κούρσα. Είναι γεγονός ότι οι δύο πρώτοι αθλητές είναι υψηλού επιπέδου και μόνο το γεγονός ότι τους ανταγωνίστηκε επί ίσοις όροις, θεωρώ ότι πέτυχε κάτι σπουδαίο. Το μετάλλιο του δίνει ένα πολύ δυνατό ερέθισμα, πολύ δυνατό κίνητρο, να προσπαθήσει και για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Υπάρχει του χρόνου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι και το πρώτο βήμα μετά το Λονδίνο.

«Είναι γεγονός ότι πάμε βήμα-βήμα. Σκαλί-σκαλί. Ξεκινάμε με το Παγκόσμιο και με άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, μέχρι να φτάσουμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει και τα αγωνίσματα στα οποία -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα συμμετάσχει. Χωρίς να λέω ότι το μέλλον του ανήκει, λέω ότι μία προσπάθεια ακόμη του ανήκει και τη δικαιούται».

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο ο Ταϊγανίδης θα είναι 35 ετών. Η ηλικία θα παίξει ρόλο;

«Απέδειξε στο Λονδίνο ότι κρατιέται ακόμα σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Και πιστεύω ότι θα κρατηθεί στο ίδιο επίπεδο μέχρι και το Ρίο ντε Τζανέιρο».

Το μετάλλιο φαντάζομαι ήρθε μέσα από δύσκολες συνθήκες;

«Είναι γεγονός ότι η προετοιμασία μας ήταν ελλιπής. Τους βατήρες της εκκίνησης, που του στοίχισε μετάλλιο στο 50άρι ελεύθερο, τους δοκιμάσαμε για δεύτερη φορά εδώ. Δύο ημέρες τους ετοιμάσαμε στο Βερολίνο και τις πέντε ημέρες που βρισκόμαστε στο Λονδίνο. Είναι γεγονός ότι δεν μπορούσε να τους συνηθίσει με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί την παλαιά τεχνική στην εκκίνηση, η οποία και του στοίχισε. Ελπίζω ότι θα του δοθεί η ευκαιρία μέχρι τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τόσο σε αυτόν όσο και στους υπόλοιπους αθλητές, να μετατρέψουν την ύφεση που υπάρχει στον αθλητισμό σε δημιουργικό πλεονέκτημα, με μεγαλύτερο πάθος και περισσότερες ώρες προπόνησης. Το οφείλουμε στη νεολαία μας. Να έχει πρότυπα. Μέσα στο θολό τοπίο που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, ο αθλητισμός αρχικά και ο πρωταθλητισμός στη συνέχεια, να αποτελέσουν πρότυπο για τις επόμενες γενιές που περνούν δύσκολες στιγμές. Με μεγαλύτερη προσοχή στην προετοιμασία θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καταστάσεις ανάκαμψης ώστε ο αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα να γνωρίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνθιση σε σχέση με το σήμερα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code