ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Ζανάρντι συγκίνησε ολόκληρη την Ιταλία!


Ο πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1, Άλεξ Ζανάρντι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ποδηλασία στην ίδια πίστα που κατέκτησε την πρώτη πολ ποζίσιον πριν από 21 χρόνια!
Δέκα ημέρες πριν από την 11η επέτειο της ημερομηνίας που άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του ο  Άλεξ Ζανάρντι έκανε το όνειρο του πραγματικότητα.

Ο Ιταλός πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ποδηλασία στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης της κατηγορίας H4.

Ο 45χρονος οδηγός από τη Μπολόνια διέσχισε τη γραμμή του τερματισμού μετά από 24 λεπτά και 50.22 δευτερόλεπτα. Η ποδηλασία δρόμου διεξάγεται στην πίστα Μπραντς Χατς, εκεί που το 1991 ο Ζανάρντι είχε εκκινήσει από την πολ ποζίσιον στο πρωτάθλημα F3000 μπροστά από τον μετέπειτα παγκόσμιο πρωταθλητή, Ντέιμον Χιλ.

Τον Σεπτέμβριο του 2001 ο Ζανάρντι γλύτωσε από θαύμα κατά τη διάρκεια αγώνα στην πίστα Lausitzring. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα πόδια του από το γόνατο και κάτω.

Ο Ζανάρντι που κατά τη διάρκεια της εκπληκτικής καριέρας του, έκανε τα μονοθέσια να "χορεύουν", δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στους αγώνες με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα. Μετά το τέλος της προσπάθειας του δήλωσε πως θα ξεκουραστεί για δύο εβδομάδες και μετά θα αναζητήσει νέες συγκινήσεις.

Ο Γερμανός Νόρμπερτ Μοσάντλ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί (με χρόνο 25:17.40) και ο Αμερικανός Όσκαρ Σάντσες πήρε το χάλκινο (με 25:36.26).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code