ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επέστρεψαν οι Παραολυμπιονίκες!


Ένα δάφνινο στεφάνι φόρεσαν με τιμή και συγκίνηση οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες που επέστρεψαν από το Λονδίνο, φορτωμένοι με μια ντουζίνα μετάλλια.Με... υπέρβαρο διακρίσεων επέστρεψε η Παραολυμπιακή αποστολή από το Λονδίνο, όπως
ήταν το εύστοχο σχόλιο της εκπροσώπου της Olympic Air που διοργάνωσε εκδήλωση στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" για να τιμήσει τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες.

Οι μεταλλιούχοι του Λονδίνου και οι υπόλοιποι Παραολυμπιονίκες δέχθηκαν το ζεστό χειροκρότημα του ελληνικού κοινού και των οικογενειών τους.Παρόντες δεν ήταν όλοι οι Έλληνες αθλητές, αφού οι σαράντα εξ αυτών πήραν το δρόμο της επιστροφής στα σπίτια τους με άλλες πτήσεις.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης υποδέχθηκε τους Παραολυμπιονίκες και στον χαιρετισμό του είπε "η χαρά της άθλησης είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο λίγων. Κερδίσατε το θαυμασμό όλων μας. Η Πολιτεία θα βρίσκεται κοντά σας για να στηρίξει τις προσπάθειες σας μέχρι τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες".

Ανακοίνωσε δημόσια πως στα αυτοτελή αθλητικά σχολεία που θα λειτουργήσουν πειραματικά ή το 2013 ή το 2014 σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχουν και μαθητές ΑΜΕΑ, ενώ σε συνεργασία με του Υπουργείο Παιδείας τα ελληνικά σχολεία θα ενθαρρύνουν τα ΑΜΕΑ στο μάθημα της γυμναστικής με τους καθηγητές της φυσικής αγωγής να ενημερώνονται με ειδικά σεμινάρια που θα διοργανωθούν.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής, Γεώργιος Φουντουλάκης ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας, ώστε οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες να εργαστούν. "Οι ανάπηροι δεν είναι τεμπέληδες αθλητές, θέλουν να δουλεύουν και είναι άξιοι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινωνίας", είπε χαρακτηριστικά.

Η βραδιά έκλεισε με κρητικούς και ποντιακούς χορούς και πλέον όλοι κοιτάζουν στη διαδρομή Αθήνα-Ρίο ντε Τζανέιρο σε τέσσερα χρόνια με στόχο ακόμα μια εξαιρετική ελληνική περιουσία και περισσότερα μετάλλια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code