ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λευκή... μαγεία! (vid)

Μεγάλο ματς στο «Σαν Σίρο» με την Μίλαν και την Μπάρτσα να μένουν στο 0-0 και να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τους «4» του CL. Φωνάζουν για δύο πέναλτι
οι Μπλαουγκράνα.
Ο ΚΟΡΙΟΣ Έπεσαν κορμιά! Άξιοι...
Πολλές φάσεις είχε και το τρίτο φετινό ματς των Ροσονέρι με την κάτοχο του τίτλου, όμως αυτή τη φορά δεν έμελλε να σημειωθούν γκολ. Παρά τη «λευκή» ισοπαλία οι δύο ομάδες -και κυρίως η Μπαρτσελόνα- προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα και με το 0-0 άφησαν τα πάντα ανοικτά ενόψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης στις 3 Απριλίου. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που έμεινε χωρίς γκολ για πρώτη φορά από τις 28 Ιανουαρίου και το 0-0 με την Βιγιαρεάλ, έπιασε υψηλή απόδοση περισσότερο στο πρώτο μέρος και άγγιξε το γκολ, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες για δύο πέναλτι, ένα στον Αλέξις Σάντσες και ένα στον Πουγιόλ.
Ο Αλέγκρι επέλεξε 4-3-1-2 με Αμπιάτι στο τέρμα, Μεξές, Νέστα, Μπονέρα, Αντονίνι στην άμυνα, κεντρικά χαφ Αμπροζίνι, Νοτσερίνο, Ζέεντορφ, ελεύθερο τον Μπόατενγκ και Ρομπίνιο-Ιμπραΐμοβιτς στην επίθεση. Από την άλλη, ο Γκουαρδιόλα πήγε με 4-3-3 και τους Βαλδές κάτω από τα δοκάρια, Μασεράνο-Πικέ στόπερ, Αλβες δεξιά, Πουγιόλ αριστερά, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Τσάβι στο κέντρο και μπροστά τριπλέτα Ινιέστα, Σάντσες και Μέσι.
Tο ματς στο «Σαν Σίρο» είχε μετατραπεί σε «κόλαση» από 76.169 τιφόζι των Ροσονέρι και με το ξεκίνημα ο Μπόατενγκ κόπηκε από τον βοηθό με ανύπαρκτο οφσάιντ μετά από βαθιά μπαλιά του Νέστα και ενώ ο Γκανέζος έφευγε μόνος με τον Βαλδές. Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τους Ροσονέρι στο 3' όταν ο Μποατενγκ σούταρε στα σώματα, ο Ιμπραΐμοβιτς έβγαλε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Ρομπίνιο ο οποίος ολομόναχος με τη μπάλα υψωμένη έτοιμη για βολέ έστειλε τη μπάλα απογοητευτικά ψηλά, με την Μπαρτσελόνα να απαντάει στο 9' με τον Μέσι να κάνει το σουτ τον Αμπιάτι να χάνει τη μπάλα και τον Αλβες από κοντά να μη μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα.
Μετά το δεκάλεπτο οι Καταλανοί πήραν τα ηνία και στο 16' δικαιούνται να φωνάζουν για πέναλτι μετά από τρομερή κομπίνα σε φάουλ και ανατροπή του Σάντσες από τον Αμπιάτι. Από την άλλη η Μίλαν αν και έπαιζε μαζική άμυνα είχε καθαρή ευκαιρία στο 20' με τον Ζέεντορφ να βγάζει μόνο τον Ιμπραΐμοβιτς, όμως ο Σουηδός νικήθηκε από τον Βαλδές και η Μπάρτσα συνέχισε να ανεβάζει στορφές. Στο 26' Τσάβι και Ινιέστα έκρυψαν τη μπάλα όμως ο Καταλανός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιταλό πορτιέρε και στο 35' χρειάστηκε η καλύτερη ενέργεια του Αντονίνι στη σεζόν για να κόψει τον Σάντσες  με τρομερή κούρσα και τάκλιν και ενώ ο Χιλιανός έφευγε ολομόναχος.
Η εικόνα του δευτέρου μέρους δεν είχε σχέση με αυτή του πρώτου, με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να κλείσει την Μίλαν, η οποία άντεχε περισσότερο και προσπαθούσε να βγάλει κόντρα. Αν και η κατοχή μετά το 60% είχε φτάσει στο 37-63% δεν υπήρξαν ευκαιρίες για τους Καταλανούς και οι Ροσονέρι δεν είχαν απειληθεί. Ο Γκουαρδιόλα πέρασε μέσα τον Τέγιο αντί του Ινιέστα και ο Αλέγκρι τον Εμάνουελσον αντί του Μπόατενγκ, με τον Ολλανδό να βρίσκεται σε τετ α τετ με τον Βαλδές μετά από πάσα του Ιμπρα και να μην ξέρει τι να κάνει τη μπάλα που βρέθηκε στο δεξί του (68').
Στο 72' η Μπαρτσελόνα είχε την πρώτη σημαντική ευκαιρία με τον Τέγιο να αδειάζει τον Μπονέρα και να κάνει το σουτ από πλάγια αριστερά, όμως η μπάλα πήγε άουτ και ο Μέσι του φώναξε επειδή δεν έκανε το γύρισμα. Πέντε λεπτά μετά ο εκλπληκτικός Αμπροζίνι έκοψε με προβολή τον Μέσι τελευταία στιγμή. Από το κόρνερ αυτό η χάθηκε ακόμα μία ευκαιρία για τους Μπλαουγκράνα όταν μετά από το κόρνερ του Τσάβι ο Πουγιόλ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, σε μία φάση στην οποία ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα στον Καταλανό στόπερ. Τελευταία καλή φάση στον αγώνα ήταν και αυτή για τους φιλοξενούμενους, με τον με τον Μέσι να κάνει το σουτ και τον Αμπιάτι να τον νικά ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αντονίνι έκοψε τον Τέγιο.
Η Μίλαν έχει αποκλειστεί μόλις μία φορά στο παρελθόν όταν στο πρώτο ματς στην έδρα της αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0. Αυτό έγινε το 1961 όταν ακόμα τα εκτός έδρας γκολ δεν μετρούσαν, όταν ηττήθηκε 2-0 στο Νόβισαντ.

*Για πρώτη φορά ever, και οι τέσσερις ομάδες που έπαιζαν στην έδρα τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
Οι συνθέσεις

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι):
Αμπιάτι, Μεξές, Νέστα (75' Μεσμπά), Μπονέρα, Αντονίνι, Αμπροζίνι, Νοτσερίνο, Ζέεντορφ, Μπόατενγκ (67' Μπόατενγκ), Ρομπίνιο (52' Ελ Σαραουί), Ιμπραΐμοβιτς.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα (65' Τέγιο), Μασεράνο, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Σάντσες (77' Πέδρο), Μέσι.

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

AC Milan 0 - 0 FC Barcelona hoofoot... από hoofoot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code