ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Come on Chelsea! (vids)

Σε ένα συγκλονιστικό ματς στο οποίο η πρόκριση άλλαξε χέρια τρεις φορές η Τσέλσι επικράτησε 4-1 της Νάπολι στην παράταση και
έγινε η μοναδική αγγλική των «8».
Το -με διαφορά- καλύτερο ματς της φάσης των «16» του Champions League έγινε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τους Μπλε να βρίσκουν το σθένος για να ανατρέψουν το 3-1 του πρώτου αγώνα δύο φορές και στην παράταση να παίρνουν μεγάλη νίκη και να κάνουν την Αγγλία συνεπή στο ραντεβού με τα προημιτελικά για 16η σερί σεζόν. Η Νάπολι μετά από υπερπροσπάθεια πήρε τον πικρό δρόμο της επιστροφής με άδεια χέρια και έγινε η 4η ομάδα που δέχεται τέσσερα γκολ στην έδρα της Τσέλσι μετά τις Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ.
Οπως αναμενόταν οι Αγγλοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 5' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από πλάγιο ο Ντρογμπά κατέβασε με το στήθος για τον Στάριτζ, που έκανε το σουτ, όμως ο Ντε Σάνκτις έπεσε και έδιωξε στη γωνιά του. Από το σημείο εκείνο και μετά η Νάπολι ήταν σαφώς ανώτερη για 15 λεπτά και δικαιούταν ένα γκολ. Στο 10' το σουτ του Χάμσικ και στο 13' το πλασέ του Καβάνι σε κενή εστία από πλάγια μετά από σέντρα του Μάτζιο και το σουτ του Λαβέτσι στο 14' από κοντά ήταν οι καλύτερες φάσεις σε ένα ημίχρονο στο οποίο η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι δεν έμελλε να σκοράρει και το πλήρωσε. Στο 28' η Τσέλσι έκανε ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Βεζουβιάνι, με τον Ντρογκμπά να πετάγεται κα με ωραία κεφαλιά να γράφει το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι την ανάπαυλα αν και οι Μπλε απείλησαν με Στάριτζ (33'), Εσιέν (39') και Νταβίντ Λουίζ (45').
Το γκολ του Ντρογκμπά έφερε την Τσέλσι σε θέση οδηγού στο όγδοο σερί ματς της στο Champions League φέτος, ενώ ο Ιβοριανός έγινε ένας από τους 6 παίκτες που έχουν σκοράρει με δεξί, αριστερό και κεφάλι.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την Τσέλσι, με τον Τέρι να κάνει στο 47' με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λάμπαρντ το 2-0 και να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα πρόκρισης στους Λονδρέζους. Ο 31χρονος Αγγλος που επέστρεψε μετά από τραυματισμό, έπαιξε για 77η φορά με τους Μπλε στη διοργάνωση και έπιασε στη σχετική λίστα τον θρύλο της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι, με τον Ζανέτι της Ιντερ να είναι στην κορυφή.
Στο 55' η Νάπολι μπήκε και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης όταν μετά από σέντρα του Ντοσένα από αριστερά ο Τέρι απομάκρυνε και ο Ινλέρ με κοντρόλ και πολύ καλό σουτ από το ημικύκλιο νίκησε τον Τσεχ για το 2-1! Το γκολ του Ελβετού χαφ ήταν το πρώτο που δέχεται η Τσέλσι στην έδρα της από τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε σκοράρει ο Ρούνει. Η ομάδα του Ντι Ματέο προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει και πίεσε για να πάρει ξανά σκορ πρόκρισης, με τον Ιταλό να ρίχνει στο ματς το Τόρες στο 63'. Στο επόμενο λεπτό απείλησε ο Ιβάνοβιτς και στο 65' ο Ντρογκμπά -που είχε τρομερά κέφια- κατέβασε τη μπάλα, με δύο αντιπάλους στην πλάτη μετά από πλάγια, όμως το σουτ του στη γωνία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντε Σάνκτις.
Στο 71' η Νάπολι έγγιξε το 2-2 και το θαύμα, όμως ο Ζουνίγκα δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά μετά από ωραία πάσα με τακουνάκι από τον Καβάνι. Τέσσερα λεπτά μετά οι Μπλε έφεραν τα πάντα στην ισοπαλια, αφού ο Αντρέα Ντοσένα έκανε καθαρό χέρι μέσα στην περιοχή και ο Λάμπαρντ που έστησε τη μπάλα στη βούλα δεν αστόχησε για το 3-1 το οποίο έμεινε μέχρι τη συμπλήρωση των 90' παρά το φάουλ του Ντρογκμπά στο 85' και την προσπάθεια του Λαβέτσι στο 87'.
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στο ξεκίνημά της Ιβάνοβιτς και Χάμσικ είχαν τις πρώτες καλές φάσεις. Στο 100' ο Τόρες έχασε το άχαστο, αφού ο Ντε Σάνκτις έκανε τραγική έξοδο και τον άφησε μόνο του με την εστία από πλάγια, όμως ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα άουτ και συμπλήρωσε 24 ώρες χωρίς γκολ με τη Μπλε φανέλα. Αντίθετα, ο Ιβάνοβιτς ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης δεν λάθεψε μετά την εξαιρετική συνεργασία Ραμίρες και Ντρογκμπά από πλάγια δεξιά και γύρισμα του Ιβοριανού. Ο Σέρβος τίνακε στο 104 τα δίχτυτα των Ιταλών για το 4-1 , το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος και έδωσε το έναυσμα για να αρχίσει το τρελό πάρτι στο Λονδίνο, αφού η μοναδική καλή φάση στο υπόλοιπο σουτ του αγώνα ήταν ένα κοντινό βολέ του Ντρογκμπά, άουτ.
Οι συνθέσεις

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο):
Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι (98' Μποζίνγκουα), Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα (95' Μαλουντά), Στάριτζ (63' Τόρες), Ντρογκμπά.

Νάπολι (Βάλτερ Ματσάρι): Ντε Σάνκτις, Αρόνικα (111' Βάργκας), Καμπανιάρο, Καναβάρο, Μάτζιο (37' Ντοσένα), Χάμσικ (106' Πάντεφ), Ζουνίγκα, Γκαργκάνο, Ινλέρ, Λαβέτσι, Καβάνι.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

C-N από heybs

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code