ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Υποβιβασμένος... πρωταθλητής στην Αργεντινή!

Γίνεται να πάρεις πρωτάθλημα και ταυτόχρονα να χαροπαλεύεις για να μείνεις στην κατηγορία; Ναι, αν βρισκόμαστε στην Αργεντινή... Διαβάστε για την απίστευτη περίπτωση της Τίγκρε του Μάρτιν Αρουαμπαρένα.



Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Τίγκρε προελαύνει στο φετινό πρωτάθλημα Clausura ούσα στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές (4 νίκες - 1 ισοπαλία) όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το τέλος της σεζόν να τη βρει απογοητευμένη και να παίρνει το ασανσέρ για την δεύτερη κατηγορία.
Είναι δε πιθανό να κάνει πορεία πρωταθλητισμού ή και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου και την ίδια ώρα να αποφύγει στο... τσακ τον υποβιβασμό.
Αυτό φυσικά έχει να κάνει με το "ιδιαίτερο" σύστημα βαθμολογίας που υπάρχει στη "χώρα του τάνγκο", όπου κάθε τρία χρόνια γίνεται... ταμείο και στο τέλος οι δύο ομάδες με τη χαμηλότερη βαθμολογία στην τριετία αποχαιρετούν αυτόματα την κατηγορία.
Την ίδια ώρα οι δύο ομάδες που ειναι από πάνω, αντιμετωπίζουν σε αγώνες μπαράζ ομάδες από την κατώτερη κατηγορία σε έναν αγώνα όπου ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τα σαλόνια και ο χαμένος για τα αλώνια.
Αν για παράδειγμα η Τίγκρε του Μάρτιν Αρουαμπαρένα (ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και είναι τώρα προπονητής στην Τίγκρε) πάρει άλλους 27 βαθμούς στα 14 ματς που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος, θα φτάσει στους 40 βαθμούς.
Το νούμερο αυτό πιθανότατα θα δώσει τον τίτλο στην Τίγκρε αλλά ταυτόχρονα θα την βοηθήσει και να γλιτώσει οριακά τον υποβιβασμό.
Και αυτό γιατί στη βαθμολογία της τριετίας θα φτάσει τους 149 βαθμούς (τώρα έχει 122), το οποίο διαιρούμενο με τον αριθμό 114 (τα ματς στο αντίστοιχο διάστημα), θα μας δώσει νούμερο 1.307.
Το συγκεκριμένο νούμερο είναι ικανό να χαρίσει την παραμονή στην Τίγκρε αν σκεφτεί κανείς ότι στο φινάλε του αντίστοιχου περυσινού πρωταθλήματος είχε 1.263 (144/114), με την Ρίβερ Πλέιτ να φτάνει το 1.236 και να υποβιβάζεται μετά από αγώνα μπαράζ.
Συμπέρασμα; Η Τίγκρε πρέπει να πάρει την κούπα για να έχει το κεφάλι της ήσυχο αλλιώς ίσως να έχουμε καρδιοχτύπια στις εξέδρες του "Coliseo de Victoria". Απίστευτο και όμως αργεντίνικο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code