ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εύκολο «διπλό», κορυφή και 5Χ5!!!

Η ΑΕΚ κέρδισε στο Αγρίνιο, διεύρυνε το νικηφόρο της σερί και ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ομάδα (των απλήρωτων) που πάτησε κορυφή
και συνεχίζει για το πέντε στα πέντε!
Όταν όλοι λέγαμε πως η ΑΕΚ μπορεί να ξεκινήσει και να τελειώσει με επιτυχία ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων με αντιπάλους τους Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακό (στο ΟΑΚΑ), Παναιτωλικό (στο Αγρίνιο), Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα (στο ΟΑΚΑ), θαρρώ ότι συμφωνούμε πως είχαμε ένα μεγάλο ερωτηματικό: αν θα κατάφερνε η ομάδα να πάρει το «διπλό» στο Αγρίνιο;
Τελικά ήταν εύκολο...Εστω πιο εύκολο (για να μη με κατηγορήσετε) απ' ότι αρχικά περιμέναμε όλοι και δικαιολογημένα βάσει της εικόνας που είχε δείξει η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ.
Προσοχή γιατί δεν θέλω να παρεξηγηθώ: σημειώνω ότι η ΑΕΚ έφτασε (και το πιστεύω) πολύ πιο εύκολα στην κατάκτηση της νίκης στην έδρα του Παναιτωλικού απ' ότι περίμενα προσωπικά (και φαντάζομαι και οι περισσότεροι). Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η Ενωση έπαιξε μπαλάρα.
Θα πρέπει να είμαι τρελός, ή άμπαλος για να υποστηρίξω κάτι τέτοιο και δεν έχω καμία διάθεση να σας (με) κοροϊδέψω.
Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έκανε ακριβώς ότι έπρεπε για να φτάσει εύκολα στη νίκη και χωρίς να απειληθεί επί της ουσίας. Σκόραρε γρήγορα (στο 21΄) και «κλείδωσε» τον Παναιτωλικό και όλο το παιχνίδι του με άριστο και συγκεκριμένο ανασταλτικό παιχνίδι.

Εδώ σταματάμε και αφιερώνουμε συγκεκριμένο κομμάτι για τον Νίκο Γεωργέα. Τον ποδοσφαιριστή που ξέρει τι σημαίνει σεβασμός στον εαυτό σου, στην ομάδα και τον κόσμο που σε αγαπάει. Ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος, μία θέση που γνωρίζει από το ξεκίνημα της καριέρας του στην Καλαμάτα (που αγωνιζόταν είτε ως στόπερ είτε ως αμυντικός μέσος). Ο «Φούλης» ήταν απλά συγκλονιστικός...
Από κει και πέρα ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στο πρώτο γκολ που σημείωσε ο Μπέλεκ (ο οποίος σαν εξτρέμ δίνει περισσότερα στην ομάδα). Το πρώτο τέρμα λοιπόν της ΑΕΚ ήταν ΓΚΟΛΑΡΑ με όλη τη σημασία της λέξης. Αψογη συνεργασία μεταξύ Λεονάρντο, Λυμπερόπουλου και Μπέλεκ με σούπερ κατάληξη την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπλάζιτς.
Μπορεί στο δεύτερο γκολ ο Καμερουνέζος φορ να είχε πολύ δόση τύχης (όχι και ο Κλωναρίδης όμως που έκανε σούπερ προσωπική ενέργεια και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπέλεκ) αλλά στο πρώτο τα έκανε όλα τέλεια!
Μπορεί η ΑΕΚ να είχε πολλές απουσίες αλλά και πολλά κουρασμένα... παλικάρια, όμως χάρη στην άριστη ανασταλτική της λειτουργία η ομάδα κατάφερε να μην απειληθεί επί της ουσίας και να πάρει εύκολο (επαναλαμβάνω) «διπλό» σε δύσκολη έδρα.
Τι κι αν η διοίκηση είναι απούσα; Η ομάδα είναι ΠΑΡΟΥΣΑ και πρώτη παρακαλώ. Ναι, κι όμως, η ΑΕΚ έφτασε στην 3η της σερί νίκη, έπιασε κορυφή (έστω προσωρινά και με περισσότερα ματς) και οι... απλήρωτοι έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν το 5 στα 5 που είχαν θέσει ως στόχο έπειτα από την ήττα από τον Παναθηναϊκό.
Ειλικρινά θα είναι σούπερ να καταφέρει η ΑΕΚ να φτάσει τις 5 σερί νίκες, να... ψήσει τον κόσμο της πως έστω και με αυτά τα... όπλα στην φαρέτρα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και δυνατή και ίσως έτσι να προκαλέσει και ένα δυνατό... χαστούκι προς νυν μετόχους και κάθε ενδιαφερόμενους για να επενδύσουν στην ομάδα.
Εννοείται πως στα ματς με την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ απαιτείται η θερμή συμπαράσταση του κόσμου της ΑΕΚ. Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Να βγάλουμε λίγο... έρωτα για την ομάδα. Να θυμηθούμε τα τρία αυτά μαγικά γράμματα και να τα στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Αγάπη, Ερωτας, Καψούρα... Μόνο ο κόσμος μπορεί να υπενθυμίσει σε όλους ότι η Ενωση είναι εκτός των άλλων ένα σούπερ μαγαζί για υποψήφιους επενδυτές.
Υγ: Προέχει το ματς της Πέμπτης με αντίπαλο την Αντερλεχτ και η ΑΕΚ οφείλει να το κερδίσει. Το χρωστάει στον κόσμο της (είτε είναι στο γήπεδο είτε όχι) μα πάνω απ' όλα στην ιστορία της.
Υγ2: Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ αλλά αδυνατώ να καταλάβω πώς θα μετατραπεί σε ανταγωνιστική ομάδα στο επόμενο διάστημα. Μετά το ματς της ΑΕΚ στην Τούμπα είχα πιστέψει πως μπορεί την υπέρβαση η ομάδα της Θεσσαλονίκης, τώρα αποδείχτηκα τόσο, μα τόσο λάθος. Αν και πρέπει να πω ότι το 0-0 δεν είναι δίκαιο, ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη...
Yγ3: Επιτρέψτε μου να ευχηθώ στον κ. Στέλιο Σεραφείδη (λόγω της εορταστικής του εορτής) να έχει πάντα υγεία, ευτυχία στη ζωή του και να μην πάψει ποτέ να αγαπάει (και να μας μαθαίνει πώς είναι να αγαπάς αληθινά) παράφορα την ΑΕΚ του... Εννοείται πως ήταν (και) στο Αγρίνιο!!! Εννοείται πως εύχομαι χρόνια πολλά σε όσους μπορεί να διαβάσετε τούτο το κείμενο και να έχετε την γιορτή σας (ή έστω την είχατε)...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code