ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Nτιναμό Τιφλίδας-ΑΕΚ 1-1 (παρ.)

Το γκολ-πέναλτι του Λεονάρντο στο 111ο λεπτό χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση στους ομίλους του Εuropa League (1-1 με τη Ντιναμό Τιφλίδας). Χιμένεθ: "Μας πάγωσε το 1-0". Δείτε videos.
Η εικόνα του αγώνα:
Μετά το πιστοποιητικό, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει και την πρόκριση στους ομίλους. Με τον ίδιο χιτσκοκικό τρόπο. Βλέπετε, όταν βρίσκεσαι από το πρώτο λεπτό με την πλάτη στον τοίχο και χάνεις το πλεονέκτημα του πρώτου ματς, τότε ένας Χίτσκοκ χρειάζεται για την εξέλιξή του. Και όντως... εμφανίστηκε, αφού παρά τη διαφοροποίηση των δεδομένων (η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο δεύτερο μέρος) χρειάστηκε η παράταση.
Από το 1ο λεπτό, όμως, μέχρι το 111ο και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεονάρντο (την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο MVP Γκούντγιονσεν), μεσολάβησαν λεπτά άγχους, ατυχίας λόγω χαμένων ευκαιριών, αλλά και λόγω του τραυματισμού του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Αραμπατζή. Βέβαια, δεν έλειψε και η γκρίνια, αφού αυτό που είδαμε στο πρώτο μέρος δεν ήταν ΑΕΚ. Τίποτα δεν λειτουργούσε. Και πάλι καλά να λέμε, αφού η Ντιναμό είχε ευκαιρίες και δοκάρι για ένα δεύτερο τέρμα.
Στο δεύτερο, όμως, η ΑΕΚ έβγαλε στο γήπεδο μία αναγέννηση και προσπάθησε να απειλήσει. Το έκανε πολλές φορές, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο κορυφαίος Γκούντγιονσεν ήταν εκεί, αλλά δεν έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα όταν του παρουσιάστηκε με κορυφαία στιγμή την εξ επαφής χαμένη κεφαλιά.
Το ματς οδηγήθηκε στην έξτρα διαδικασία της παράτασης. Το πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να μην έγινε. Ενα απόλυτο μηδέν. Η ΑΕΚ προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε, ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν ξεκάθαρα τη διάθεσή του να πάνε το παιχνίδι στα πέναλτι. Εξάλλου, είχαν αδειάσει από δυνάμεις και η υπέρβασή τους είχε επίλογο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν κέρδισε πέναλτι, κέρδισε αποβολή και η ΑΕΚ κέρδισε την πρόκριση. Ο Λεονάρντο ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε και η Ενωση είχε το φινάλε που ήθελε.
Το κλειδί του αγώνα:
Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε στο... 1-0. Αλλαξε η ροή του ματς, άλλαξαν τα πλάνα της ΑΕΚ, άλλαξε φυσικά η ψυχολογία της Ντιναμό Τιφλίδας. Αυτό το γκολ στο 1ο λεπτό του Κοσκάντζε (φέρει τεράστια ευθύνη η άμυνα) έγραψε την ιστορία της εξέλιξης του ματς. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, η λύση δόθηκε στην παράταση.
Ο αδύναμος κρίκος:
Το νεανικό δίδυμο Κάλα-Μανωλά δεν δούλεψε σωστά. Ειδικά στη φάση του 1-0 η άμυνα είναι απαράδεκτη.
MVP:
Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν έβγαλε σημαντικό μέρος των χρημάτων του. Μεγάλη εμφάνιση από τον Ισλανδό που κέρδισε και το πέναλτι.
Οι συνθέσεις:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Άλεξ Γκαρθία): Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (79΄ Ζιγκαουρί), Αλβάρο, Οντιγκάτζε, Γιάγκουε, Ρομπερτίνιο (74΄ Κάρλες Κότο), Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Σίσκο (105΄ Κακελισβίλι), Κβεκβεσκίρι
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (36΄ λ.τρ. Αραμπατζής), Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λαγός (106΄ Καφές), Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Λυμπερόπουλος (63΄ Λεονάρντο)
Κίτρινες: Αλβαρο, Κακουμπάβα, Σίσκο - Καλά, Χοσέ Κάρλος, Μάκος, Καράμπελας, Γκούντγιονσεν
Κόκκινη: Κακουμπάβα (110΄)
  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code