ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

World Athletics: To σύστημα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένει


Τα 214 μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου υπό την προεδρία του Σεμπάστιαν Κόε στην πρώτη συνεδρίαση μετά από 11 εβδομάδες καραντίνας συζήτησαν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο Στίβος τα επόμενα 4 χρόνια, με ενιαίο όραμα, αποστολή και σαφείς προτεραιότητες καθώς και τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις και ευκαιρίες που θα έχει, καθώς ένας νέος κόσμος ξεπροβάλλει μετά την πανδημία και την καραντίνα.

Το νέο σχέδιο θα προσφέρει νέες πρωτοβουλίες και προγράμματα με έμφαση σε τέσσερις στόχους προτεραιότητας: συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, ανάπτυξη ανθρώπων, εμπλοκή φιλάθλων και ισχυρές συνεργασίες.
Στόχος του World Athletics είναι να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με ένα εκατομμύριο φιλάθλους που επιλέγουν ενεργά να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν με τον οργανισμό και το άθλημα έως το 2024.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε πως όλοι όσοι έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκυο διατηρούν την πρόκριση τους, όπως και η περίοδος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, παραμένει εκτός Ολυμπιακής πρόκρισης.
Το σύστημα παραμένει ως έχει, βάσει των ορίων πρόκρισης και κατόπιν των world rankings μέχρι να συμπληρωθεί ο εκάστοτε αριθμός-στόχος ανά αγώνισμα.
Για τις 16 ομάδες των αγωνισμάτων των σκυταλοδρομιών, απευθείας πρόκριση πέραν των 8 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 θα πάρουν και όσες επιπλέον θα είναι στις 8 του World Relays που θα γίνει 1-2/5/2021 στη Σιλεσία της Πολωνίας.
Για το Μαραθώνιο, πέραν όσων είχαν προβλεφθεί, θα ισχύσει από 1/12/2020 για τους πρώτους 10 των Platinum (όπου -θα- περιλαμβάνονται μερικοί ακόμα εκτός των Major) και τους νικητές των Gold. Ακόμα δεν έχει βγει το πρόγραμμα του 2021.
Όπου υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί, θα ισχύουν κανονικά βάσει του 2021.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code