ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

SL2- Επιτέλους...Τέλος! - Πρωταθλητής ο ΠΑΣ


Μετά από αρκετές παλινωδίες και αμέτρητα ΔΣ, οι άνθρωποι της Super League 2 πήραν εν τέλει την οριστική τους απόφαση για το μέλλον της φετινής σεζόν.

Παρότι το σενάριο που ήθελε την αγωνιστική δράση να ξαναρχίζει, διακινούνταν εδώ και καιρό στον τύπο, στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (22/6), έγινε τελικά αυτό που οι περισσότεροι θεωρούσαμε αναμενόμενο:
Οι ομάδες της δεύτερης την τάξη κατηγορίας αποφάσισαν την οριστική διακοπή της φετινής σεζόν (2019-20).

Έχοντας ήδη φτάσει στις 22 Ιουνίου και χωρίς να υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση, ήταν πλέον πολύ δύσκολο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια (με δεδομένο ότι πρέπει να γίνει και αγώνας μπαράζ), κάτι που φάνηκε και από τις προθέσεις των ομάδων τις τελευταίες μέρες.

Στη χθεσινή λοιπόν σύσκεψη της διοργανώτριας αρχής και μέσω διαδικασίας ψηφοφορίας, έπεσε η οριστική αυλαία, αφού με μεγάλη πλειοψηφία οι ομάδες αποφάσισαν να διακοπεί πρόωρα η φετινή αγωνιστική περίοδος. 

Ειδικότερα, στην αρχή της διάσκεψης υπήρξαν 2 προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούταν το πρωτάθλημα σε περίπτωση που αυτό θα ξεκινούσε:


  • Η πρώτη πρόταση, κατατέθηκε από το Λεβαδειακό, ο οποίος πρότεινε να γίνουν οι δυο τελευταίες εναπομείνασες αγωνιστικές και ένας γύρος (πέντε ματς) playoffs χωρίς playouts
  • Η δεύτερη πρόταση, από την ΑΕ Καραϊσκάκης και αφορούσε ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (χωρίς τη διεξαγωγή των δυο αγωνιστικών που απομένουν) και διεξαγωγή ενός γύρου (πέντε ματς) playoffs χωρίς playouts.

Τελικά, καμία από αυτές τις δυο προτάσεις δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες ψήφους (πληοψηφία 3/4) , και μόνο 4 ομάδες υποστήριξαν την επανέναρξη του πρωταθλήματος (Λεβαδειακός, Χανιά, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας), με τις άλλες 11 να δηλώνουν αρνητικές, ενώ απόντες ήταν τα Τρίκαλα και η Δόξα Δράμας. 

Ύστερα από όλα αυτά, ως δεύτερο θέμα του Δ.Σ συζητήθηκε το ζήτημα της βαθμολογίας και αποφασίστηκε η επικύρωσή της, ως είχε μέχρι τη στιγμή της διακοπής.

Συνεπώς, ο πρώτος στη βαθμολογία, ΠΑΣ Γιάννινα, αναδεικνύεται πρωταθλητής και εξασφαλίζει την επάνοδό του στη μεγάλη κατηγορία, μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Αντίστοιχα, ο δεύτερος στη βαθμολογία Απόλλων Σμύρνης καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και, βάσει προκήρυξης, θα πρέπει να διεκδικήσει την άνοδό του σε -διπλούς- αγώνες μπαράζ με τον 13ο της Super League.

Πλέον, το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο τι μέλει γεννέσθαι την επόμενη σεζόν, αλλά και φυσικά τι θα συμβεί με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, ζήτημα το οποίο σίγουρα θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες

Η επίσημη ανακοίνωση:
" Ως γνωστόν, στις 3-6-2020 το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE 2 αποφάσισε την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 στις 29-6-2020 και 5-7-2020.
Όμως, η ΕΠΟ με απόφασή της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 6-6-2020 αποφάσισε να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας μπαράζ μεταξύ του 13ου της SUPER LEAGUE 1 και του 2ου της SUPER LEAGUE 2 στις 2-8-2020, το οποίο σημαίνει ότι οι αγώνες της SUPER LEAGUE 2 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 20-7-2020.
Μετά από αυτό η απόφαση της SUPER LEAGUE 2 για συνέχιση και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος (play offplay out) κατέστη εν τοις πράγμασι ανέφικτη, αφού για λόγους ανωτέρας βίας οι ομάδες της SUPER LEAGUE 2 βρέθηκαν προ αυτού του τετελεσμένου αδιεξόδου.
Κατόπιν όλων αυτών το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE 2 αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του, την 22-6-2020, την διακοπή του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και την επικύρωση της βαθμολογίας ως έχει, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους παρέχεται από τον Ν. 4684/2020 και ΦΕΚ Α -8620200425."

Η τελική βαθμολογία:

1 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  49
2 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 42
3 ΧΑΝΙΑ 38
4 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
  38
5 ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
  31
6 ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
  30
7 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
  29
8 ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
  28
9 ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
  26
10 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 24
11 ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ 0
12 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
  -3






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code