ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

SL2- Ακόμα Περιμένουμε...





Έχουμε μπει για τα καλά στον Ιούνιο, στην Superleague η μπάλα ξεκίνησε να «κυλάει στο χορτάρι», όμως στην Superleague 2 ακόμη περιμένουμε…

Μετά το ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο επίσημος προγραμματισμός θέλει την 21η και 22η αγωνιστική να διεξάγονται στις 29 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου αντίστοιχα.

Όμως, διάφορα γεγονότα που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, «ανακάτεψαν την τράπουλα» για ακόμα μια φορά, θέτοντας και πάλι εν αμφιβόλω το εάν και κατά πόσον το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, μετά την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει την 2η Αυγούστου ως καταληκτική ημερομηνία για το μπαράζ του 2ου της SL2 με τον 13o της SL, οι ημερομηνίες «τινάχθηκαν στον αέρα», αφού για να προλάβουν οι ομάδες τις ημερομηνίες θα έπρεπε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει νωρίτερα, με σερί αγώνων Τετάρτη-Κυριακή.

Την ίδια ώρα, έγγραφο του Υφυπουργείου Αθλητισμού θέτει την 15η Ιουνίου ως εφικτή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, απαντώντας στο ερώτημα της SL2 που ζητούσε να προσδιοριστεί το διάστημα των 4 εβδομάδων για την επανέναρξη.

Όμως ακόμα κι αν η απόφαση αυτή άλλαξε τα δεδομένα, δεν είναι σίγουρο ότι οι ομάδες θα επιστρέψουν νωρίτερα στα γήπεδα, καθώς αρκετές από αυτές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη προπονήσεις.

Με το ενδεχόμενο το να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της SL2 να φαντάζει όλο και πιο μακρινό, το «βάρος» δόθηκε στο άλλο γνωστό ζήτημα, δηλαδή την πρόταση για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Αυτό ήταν άλλωστε και το βασικό θέμα στην ατζέντα των συναντήσεων που είχε η αντιπροσωπεία της Ένωσης την περασμένη Τρίτη 9/6, αρχικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και μερικές ώρες αργότερα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην συζήτηση που έγινε με την Ομοσπονδία, οι εκπρόσωποι των ομάδων δήλωσαν ότι υπάρχει αδυναμία ολοκλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος έως τις 2 Αυγούστου και ζήτησαν να μην αδικηθεί καμία ομάδα από τους τέσσερις διεκδικητές της ανόδου στη Super League.

Με τον τρόπο αυτό, έθεσαν στο τραπέζι την πρόταση για αναδιάρθρωση που όπως έχουμε αναφέρει, περιλαμβάνει πρωτάθλημα με 18 (Super League), 16 (Super League 2) και 14 (Football League) ομάδες αντίστοιχα.

Η Ανακοίνωση της SL2:

“Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο είχε σήμερα η επιτροπή που ορίστηκε στο πρόσφατο δ.σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας υπό τον πρόεδρο κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, αποτελούμενη από τους κ.κ. Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά), Κολοκυθά (Λεβαδειακός) και Σταμούλη (Απόλλων Πόντου)
.
Η επιτροπή κατέθεσε την πρόταση περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (SL1:18-SL2:16-FL:14) αρχικά στον πρόεδρο της ΕΠΟ και εν συνεχεία στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως θα την μεταφέρει στην Super League 1 προκειμένου να παρθούν σύντομα σχετικές αποφάσεις.

Ακολούθως, ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που είχε επισημάνει από πέρσι.

Ο Υφυπουργός εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2, ΕΡΤ, Nova) για να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση, με τους εκπροσώπους της Λίγκας να ζητούν να υλοποιηθεί η πρότασή του άμεσα”

Πάντως, τόσο ο Γραμμένος αρχικά, όσο και ο Αυγενάκης στην συνέχεια, απέφυγαν να δώσουν σαφείς απαντήσεις, αλλά αρκέστηκαν να δηλώσουν πως θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν την κατηγορία, αφήνοντας και αυτοί με τη σειρά τους την λήψη των αποφάσεων σε επόμενες συναντήσεις.

Με βάση όλα τα παραπάνω, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα νέο κρίσιμο Δ.Σ. καθώς ακόμη δεν υπάρχει κάτι το οριστικό.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code