ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

SL2: Σέντρα στις 29 Ιουνίου


Σε μια σύσκεψη που τα είχε όλα, το διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφάσισε τη συνέχιση του πρωταθλήματος, από τις 29 Ιουνίου και συνέταξε πρόταση αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.

Συνέχεια στο «πολύκροτο» σήριαλ του πρωταθλήματος της Super League 2, είχαμε σήμερα, Τετάρτη (3/6), με τη διεξαγωγή ενός ακόμα ΔΣ, του πρώτου που πραγματοποιήθηκε «διά ζώσης», μετά την μερική άρση των υγειονομικών μέτρων.

Όπως είναι φυσικό το κρίσιμο ερώτημα που απασχολούσε τις 12 ομάδες της λίγκας ήταν το αν θα συνεχιστεί ή θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.

Καθώς υπήρχαν αντιδράσεις και ομάδες που διαφωνούσαν με την επανέναρξη, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Η καταμέτρηση έδειξε πως 6 ομάδες ψήφισαν υπέρ της διακοπής (Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου), 5 να συνεχιστεί το πρωτάθλημα (Λεβαδειακός, Χανιά, Απόλλων Λάρισας, ΠΑΣ Γιάννινα, Καραϊσκάκης Άρτας), ενώ υπήρχαν και 5 λευκά, από τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ, τον Λεωνίδα Λεουτσάκο και στους εκπρόσωπους της FL. Η Δόξα Δράμας δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, καθώς υπήρξε πρόβλημα με τον εκπρόσωπο της.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ενώ η πλειοψηφία των ομάδων τάχθηκε υπέρ της διακοπής, δεν συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα 3/4 ώστε να υιοθετηθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Έτσι, κατά ισχνή πλειοψηφία (5/16) οι ΠΑΕ επέλεξαν να μπουν ξανά στο γήπεδο, προσδιορίζοντας σε πρώτη φάση το πότε θα πραγματοποιηθεί η προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.
Βεβαίως διαφωνίες υπήρξαν και σε αυτό το ζήτημα, με βασικό πρόβλημα, το από πότε πρέπει να μετρήσουν οι τέσσερις εβδομάδες που απαιτούνται ως ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας σύμφωνα με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Χανιά και Λεβαδειακός πρότειναν σέντρα στις 22 Ιουνίου, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης στις 5 Ιουλίου.  Τελικά, η πλειοψηφία αποφάσισε το να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα από τις 29 Ιουνίου, με διεξαγωγή των 2 τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου.

Επιπλέον, σο ΔΣ αποφάσισε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με σκοπό να αποσαφηνιστεί το τι θα συμβεί τελικά με τα play off (τα play out φαντάζει απίθανο να γίνουν), αλλά και τι θα γίνει με την περίφημη αναδιάρθρωση.

Σχετικά με το τελευταίο, το Δ.Σ κατέληξε στην ακόλουθη πρόταση που θα καταθέσει στην Πολιτεία: παραμονή των τριών επαγγελματικών κατηγοριών, με προβιβασμό τεσσάρων ομάδων και κανένα υποβιβασμό στις 3 κατηγορίες, με την Super League 1 να αποτελείται από 18 ομάδες, την Super League 2 από 16 ομάδες και την Football League από 14 ομάδες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Διοργανώτριας Αρχής

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.  

1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας

2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2.

3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (29/6 η 21η και 4/7 η 22η αγωνιστική). Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.

6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Super League 2, με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα «New Youth Football».






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code