ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τo NBA μπαίνει ξανά στην δράση



O ενθουσιασμός και η προσδοκία σε όλη την κοινότητα του μπάσκετ ήταν αισθητά.
Την Πέμπτη το NBA ανακοίνωσε την μορφή με την οποία η σεζόν 2019-2020 θα επαναληφθεί αυτό το καλοκαίρι. Είμαστε στο ισοδύναμο του αρχικού. Ο Silver είπε κατά τη διάρκεια της  εμφάνισής του σε μια ειδική εκπομπή του TNT μέσα απο το site του NBA:

"Το πρωτάθλημα έγινε σκοτεινό στις 11 Μαρτίου λόγω των φόβων του κορωναϊού καθως εξαπλώθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε αυτό το σημείο, οι δύο κορυφαίοι διεκδικητές θα ήταν κανονικά στη μέση των τελικών του ΝΒΑ, αλλά οι ομάδες έχουν μείνει σε απραγία εδώ και τρεις μήνες. Πάντα ψάχνουμε έναν κατάλληλο και ασφαλή τρόπο για να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ, γνωρίζοντας ότι θα ζήσουμε με αυτόν τον ιό για λίγο... Εξετάζουμε με τους παίκτες εάν μπορεί να υπάρξει ένα νέο πλάνο για την συνέχεια τις σεζόν."

Νωρίτερα την Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος ενέκρινε τη μορφή με την οποία πιθανότατα θα επαναληφθεί η σεζόν 2019-2020, με προτεινόμενη ημερομηνία έναρξης στις 31 Ιουλίου. Πιθανότατα, όλα τα παιχνίδια θα παιχτούν στο Walt Disney World Resort στο Ορλάντο, με περιορισμένα άτομα να παρευρίσκονται για να διατηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης από κορωναιό.

Αυτό που έθεσε το ΝΒΑ είναι μια λίγκα 22 ομάδων: Οι 16 ομάδες που ήταν σε θέση για τα πλέι οφ όταν η σεζόν σταμάτησε στις 11 Μαρτίου, καθώς και έξι ακόμα που χρειαζόταν 6  παιχνίδια για να κερδίσουν μια θέση στα πλέι οφ.

Παίρνοντας τους 22 συλλόγους με το καλύτερο ρεκόρ, το γκρούπ των 6 ομάδων που θα συνεχίσουν να παίζουν,  θα περιλαμβάνει πέντε επιπλέον ομάδες απο την Δύση(Πόρτλαντ, Νέα Ορλεάνη, Σακραμέντο, Σαν Αντόνιο και Φοίνιξ) και μία από την Ανατολή (Ουάσιγκτον).

Όλες οι ομάδες θα παίξουν οκτώ παιχνίδια σε διάστημα 16 ημερών, με τη δυνατότητα ενός τουρνουά πλέι ιν για τον τελικό πλέι οφ σε κάθε περιφέρεια. Αν η ομάδα No.8 είναι πάνω από τέσσερα παιχνίδια μπροστά από την ομάδα No.9, προχωρά απευθείας στα πλέι οφ με της υπόλοιπες 7 ομαδες τις περιφέρειας. Εάν το κενό είναι τέσσερα παιχνίδια ή λιγότερα, ένας μηχανισμός πλέι ιν θα ενεργοποιηθεί: Η ομάδα Νο8 θα πρέπει να νικήσει την ομαδα No.9 μία φορά, ή το No.9 θα πρέπει να κερδίσει δύο φορές.

Το προσωρινό ημερολόγιο που συζητήθηκε την Πέμπτη αναφέρει ότι στις 30 Ιουνίου, οι ομάδες που έχουν αδρανήσει για περισσότερο από τρεις μήνες θα αρχίσουν προπονήσεις στις τοπικές εγκαταστάσεις τους. Θα ταξιδέψουν στο ESPN World Wide of Sports συγκρότημα στο Ορλάντο στις 7 Ιουλίου

Και οι 22 ομάδες θα εδρεύουν στη Disney κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους. Το πλέι οφ θα συνεχιστεί ως συνήθως - τέσσερις γύροι best-of-seven, με ένα πιθανό έβδομο παιχνίδι τελικού να διεξάγεται περίπου στις 12 Οκτωβρίου.

Έχουν αλλάξει και άλλες αξιοσημείωτες ημερομηνίες NBA. Το ετήσιο Lottery Draft θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου, το Draft του ΝΒΑ θα είναι στις 15 Οκτωβρίου και η Free Agency θα ανοίξει στις 18 Οκτωβρίου.

Οι ημερομηνίες για την εναρκτήρια σεζόν 2020-21 είναι επίσης σε συζητήσεις με πιθανή ημερομηνία έναρξης του εκπαιδευτικού συστήματος 10 Νοεμβρίου, ενώ η αγωνιστική αναμένεται να ξεκινήσει 1 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή τη φάση, ανυπομονούμε να δούμε ποια θα είναι η κατάσταση μετά από 3 μήνες αδράνειας. Για παράδειγμα, αν ομάδες όπως οι Lakers και οι Bucks θα έχουν τον ίδιο δυναμισμό με την προ COVID-19 περίοδο. Ανάλογη αγωνία έχουμε και για το αν ομάδες όπως Philadelphia, indiana, oklahoma, hοuston θα κατορθώσουν να μπουν στην 4άδα. Οι ομάδες που έχουν πιθανότητες να μπούν στα πλέι οφ θα τα καταφέρουν.Ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση, είναι φυσικά ποιος παίκτης θα κερδίσει το MVP της κανονικής περιόδου.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι σταθερά, όλη την χρονιά πρώτος στην προτίμηση των δημοσιογράφων, των παικτών και GMs ενώ ο Λεμπρόν ακολουθεί σταθερά πίσω του με μικρή διαφορά. Αν οι ομάδες τους συναντηθούν στους τελικό Δύσης-Ανατολής, θα δούμε έναν από τους καλύτερους best-of-seven τις δεκαετίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code