ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

NBA:Ασυμβίβαστοι οι παίκτες λίγκας για την ημερομηνία επανέναρξη

Όπως δημοσίευσαν αμερικανικά μέσα, η Ένωση παικτών διαφωνεί για την ημερομηνία επανέναρξης  της σεζόν 2020-21, αρχές Νοεμβρίου, όπως πρότεινε το NBA.

Έχει γίνει ήδη ότι η πλειοψηφία των ομάδων του κορυφαίου μπασκετικού πρωταθλήματος συμφώνησαν για επανέναρξη, η οποία θα γίνει στις 31 Ιουλίου. Η ολοκλήρωση της σεζόν αναμένεται να τελειώσει το αργότερο στις 10 Οκτωβρίου.

Σε αυτό όμως που ήρθαν σε «ρήξη» οι παίκτες είναι η ημερομηνία για την επανέναρξη της νέα σεζόν, η οποία ορίστηκε για τις 10 Νοεμβρίου. Ο δικηγόρος της Ένωσης παικτών δήλωσε αναφορικά: «Εξεπλάγην που το είδα», εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό των αθλητών, ο οποίος είναι ότι,  δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να ξεκουραστούν ενόψει της επόμενης σεζόν, αφού θα έχουν λιγότερο από ένα μήνα ξεκούραση.

Η απάντηση του ΝΒΑ ήταν ότι υπάρχουν 8 ομάδες που θα έχουν μείνει εκτός προπονήσεων από τον Μάρτιο (αυτές που δεν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση που θα γίνει με 22 ομάδες), ενώ αρκετές ακόμα ομάδες θα έχουν ήδη τουλάχιστον ένα μήνα ξεκούρασης, αφού θα έχουν αποκλειστεί στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο των playoffs.

Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός για τις ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό, ότι θα έχουν ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης, πράγμα που φυσικά σημαίνει, χαμηλότερη απόδοση και πιθανότατα τραυματισμούς, πράγμα που προφανώς και θα πρέπει να αποφευχθεί.

Παρ΄όλα αυτά τον NBA προσπαθεί να μην αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο, για αυτό και πρόετινε να ξεκινήσει η προετοιμασία των ομάδων στις 10 Νοεμβρίου και να ξεκινήσει η σεζόν 2020/21 την  1η Δεκεμβρίου. Ο λόγος είναι πως όσο νωρίτερα ξεκινήσει η σεζόν, τόσο πιο άνετα θα ολοκληρωθεί, δίνοντας παράλληλα στους παίκτες και περισσότερες ημέρες ξεκούρασης ανάμεσα στους αγώνες (αφού το πρόγραμμα θα ήταν πιεσμένο αν η σεζόν ξεκινούσε τα Χριστούγεννα), αλλά και την ευκαιρία να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού σε αυτό το σενάριο η σεζόν θα ολοκληρωθεί κανονικά τον Ιούνιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code