ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξαναρχίσει το NBA

 Έχουμε 30 Ιουνίου του 2020 σήμερα
. Και πέρα απ’ το «30 Ιουνίου», κυρίως έχουμε το «2020». Πάει ένας μήνας και πέντε ημέρες απ’ τη δολοφονία του George Floyd. Ένας μήνας και πέντε ημέρες απ’ την 25η Μαΐου, μια ημέρα που σημάδεψε (κι άλλο) το 2020 και συνάμα και την  αμερικανική κοινωνία. Ίσως, αν το καλοσκεφτείς, ο κορονοϊός να είναι ο λιγότερο σημαντικός λόγος για να μπει παύλα στη φετινή σεζόν,
  Έχουμε 2020 (ίσως το γράφω στην αρχή κάθε παραγράφου). 21ο αιώνα. Μου είναι αδύνατον προσωπικά να αντιληφθώ πως υπάρχουν ακόμη απολίτιστοι που κάνουν φυλετικές και χρωματικές διακρίσεις. Μου είναι αδύνατον ρε φίλε-μήπως πάει κάτι λάθος με εμένα ; Το τραγελαφικό βέβαια της υπόθεσης για τον λευκό (κοιλαρά συνήθως) αμόρφωτο Αμερικανό (αναφέρομαι προσεκτικά και μόνο στη συγκεκριμένη ρατσιστική παρτίδα ανθρώπων, δε γενικεύω) είναι ότι αφού κράξει τους μαύρους μετά το χάμπουργκέρ του, θα πάρει την μπύρα του να βάλει να δει NBA, όπου οι καλύτεροί παίκτες  της ομάδας του… ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟΙ. Φοβερές αυτές οι διακρίσεις, με κάνουν να γελάω πολύ. 
Ξέρατε ότι ένας μαύρος είναι κατώτερος εκτός αν παίζει για την ομάδα σας  ;
Αρκετά ειρωνεύτηκα, ας μιλήσουμε σοβαρά.
   Ο ΒανΒλιτ δήλωσε: «ηθικά το σωστό θα είναι να μην αγωνιστούμε». Δεν έχει να κάνει μόνο με ηθική αγαπημένε και εξαιρετικά συμπαθή Φρεντ, που μου είσαι πράγματι εξαιρετικά συμπαθής κι ας σε έβριζα στους τελικούς πέρσι γιατί έχασε ο Κάρρυ. Έχει να κάνει με σεβασμό. Και κυρίως με αυτοσεβασμό. Δε θα έγραφα αυτό το άρθρο, δε θα εκνευριζόμουν τόσο πολύ με το συμβάν (τουλάχιστον όχι παραπάνω από μια δολοφονία λευκού) αν δεν αναβόσβηνε στο μυαλό μου αυτή η φράση «ΕΧΟΥΜΕ 2020».
Είναι γελοίο ! Αισθάνεσαι πραγματικά πως αυτή η ένδειξη συγκίνησης και αυτή η συμπάθεια προς τους αφροαμερικανούς  είναι παροδική. Δε νοείται να απολαμβάνουμε το ομορφότερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη, για να μη χάσει η λίγκα ένα δις και παράλληλα να εκμεταλλευόμαστε τους παίκτες. Γιατί ναι, περί εκμετάλλευσης πρόκειται. Το ξέρω κι εγώ, το ξέρετε κι εσείς, πως κάθε φορά που ένας έγχρωμος αντίπαλος «σκοτώνει» την ομάδα μας, ένας λευκός υποστηρικτής της άλλης θα σηκωθεί και θα φωνάξει «κ***μαυρε». Ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας.
   Αφροαμερικάνε παίκτη: δε σε σέβονται. Είσαι μια πηγή διασκέδασης και καλοπέρασης, χωρίς να έχεις δικαιώματα. Δεν πα’ να πληρώνεσαι και 600 εκατομμύρια τον χρόνο ; κι άλλα επαγγέλματα πληρώνονται και δεν τα χλευάζουν όλοι, αφού πρώτα τα απολαύσουν. Ξέρεις ποια λέω.
Εγώ σε σέβομαι. Γι’ αυτό στο γράφω. Σεβάσου τον εαυτό σου.
Δεν έχω πιο πολλή ανάγκη το μπάσκετ απ’ ότι έχω την ευημερία και την ισότητα των ανθρώπων. Θα αντέξω μια σεζόν χωρίς NBA. Μια ακόμη με ρατσιστές, όχι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code