ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Είναι καλή προσθήκη ο Jr Smith ;


 Όλα δείχνουν πως θα έχουμε ‘reunion
’ του LeBron με τον παλιό του συμπαίκτη στους Cavs, τον Jr Smith. Ο δεύτερος ήταν ψηλά κατά τη διάρκεια της χρόνιάς στη λίστα των free agents και απ’ ότι φαίνεται βρήκε μια (προσωρινή ίσως) ‘στέγη’. Φυσικά ο ενθουσιασμός που υπάρχει γύρω απ’ τη μεταγραφή του είναι μεγάλος, μα είναι στ’ αλήθεια μία προσθήκη που θα βοηθήσει τους Lakers, ως αντικατάσταση της απώλειας του Bradley ; Αν ρωτάτε εμένα ; δε νομίζω.
 Οι Lakers γενικότερα δίνουν την εντύπωση όλη τη σεζόν πως οτιδήποτε και να πλαισιώσουν δίπλα στον LeBron και στον Davis, εφόσον έχει χέρια και πόδια, τους κάνει. Έχουν βασιστεί πραγματικά στους superstars τους και τους γεμίζουν με ρολίστες, το οποίο είναι έξυπνη κίνηση. Προσωπικά πάντα, διαφωνώ με τους ρολίστες που επιλέγουν. 
Ο Avery Bradley μπορεί να μην ήταν καλός για βασικός άσσος μιας πρωταθληματικής ομάδας (ας ξεκαθαρίσουμε ότι ΔΕ θα θεωρήσω ποτέ point guard τον LeBron…ΠΟΤΕ), μα θα τον ήθελα ως αλλαγή του βασικού μου “all day”. Η απώλειά του σαφώς και θα στοιχίσει κάποια πράγματα, ασχέτως αν πιστεύω πως δεν είναι αρκετοί μαζί με τον Rondo για πλέιμέικερ της ομάδας. Εν πάση περιπτώσει, ο αντικαταστάτης του είναι ο Smith.
Πόσο καιρό έχει να παίξει ο Smith ; 
 Ο Smith αποδεσμεύτηκε σχεδόν πριν έναν χρόνο (και επίσημα) από τους Cavs έχοντας παίξει 11 παιχνίδια την περσινή σεζόν. Φεύγοντας θυμήθηκε πολύ καλά να πάρει την καρδιά και τα παλιοπράματά του και  κατηγόρησε τους Cavs πως δεν προσπαθούσαν να κερδίσουν, αλλά να βελτιώσουν το νεανικό υλικό τους. Δεν είχε απαραίτητα άδικο-όχι ότι ο Smith είναι ο νούμερο ένα ‘winner’ που σκέφτομαι στο μυαλό όταν αναζητώ έναν- αλλά από αυτό συμπεραίνουμε ότι α) δεν είναι κι ο πιο εύκολος γενικά χαρακτήρας (η αλήθεια είναι ότι το ξέραμε) και β)θέλει να κερδίσει έναν ακόμη τίτλο, να πάρει κάποια λεφτά ακόμη, να παίξει μια-δυο σεζόν και να αποσυρθεί. Και αυτή η προσθήκη, απ’ τη μεριά του Smith είναι… υπέροχη (;). Ο τύπος πήρε ακριβώς ότι ήθελε. 
Απ’ τη μεριά των Lakers όμως, ναι, θεωρώ την κίνηση λανθασμένη. Για δυο λόγους μάλιστα. Ο ένας είναι για την κίνηση που κάνουν-ο άλλος για την κίνηση που ΔΕΝ κάνουν.
 Ας μπούμε στη λογική των Lakers όταν υπογράφουν τον Smith: «ναι, μπορεί να είναι εκτός εαυτού εδώ και κάποια χρόνια, ναι μεγάλωσε, αλλά δεν τον θέλω να μου βάζει 30 πόντους ανά αγώνα. 15-20 λεπτά θα παίζει, ως spot-up shooter πιθανότατα, έχει και την ικανότητα να δημιουργεί μόνος του χώρο να σουτάρει, 10 πόντοι απ’ τον πάγκο αν έρχονται θα είναι καλά». Εμένα η πρόβλεψή μου είναι ότι ο Smith θα κάνει 1-2 πολύ καλά παιχνίδια (τουλάχιστον 20 πόντους ας πούμε). Σουτέρ είναι, σε κάποιο παιχνίδι που θα είναι red hot, θα τον κρατήσουν στο παιχνίδι παραπάνω και ίσως και να το πάρει μόνος του. Όταν όμως κοιτάζω μακροπρόθεσμα αυτήν την προσθήκη, βλέπω μία χειρότερη περίπτωση του, αγαπημένου, Carmelo Anthony. Κι ο Melo κάνει φοβερά παιχνίδια φέτος, σκοράρει, έχει βάλει 30άρες, έχει βάλει game-winner…αλλά οι Blazers δεν μπαίνουν playoff. Δε φταίει αποκλειστικά εκείνος, αλλά βλέποντας τα νούμερά του και τα ονόματα που διαθέτει το Portland, κάποιος θα περίμενε να είναι 4οι. Ο Jr είναι ένας παίκτης που έχει ξεχάσει να παίζει πια καλή άμυνα, όσο καλός κι αν ήταν παλιότερα, «βρώμικη» δουλειά στο παιχνίδι δεν περιμένεις να κάνει ιδιαίτερα, άλλους ρόλους δεν μπορείς να του αναθέσεις. Η έλλειψη συγκέντρωσης που είχε στους τελικούς δεν είναι πρωτοφανές δείγμα του τρόπου σκέψης του, αλλά είναι ο ίδιος ο τρόπος σκέψης του. Του λείπει η «σπιρτάδα», η ενέργεια που έβγαζε στο παρκέ και δεν περιμένω να είναι και εξαιρετικά αποτελεσματικός. Θα πάρει τις προσπάθειές του ως σουτέρ, αν τις βάλει καλώς, αλλά θα δημιουργηθεί με την παρουσία του στο παρκέ ένα κενό παντού. 
 Επομένως, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, οι Lakers έχουν ‘χτυπήσει ‘ ως τελευταίο κομμάτι του πάζλ τους, έναν free agent (ένα), καλό σουτέρ (δύο), καλό σκόρερ (τρία), κακό πλέον αμυντικό (τέσσερα), που δε θα βοηθήσει σε κάποιον άλλον τομέα του παιχνιδιού.
Μάλιστα… και γιατί δεν παίρνεις τον Isaiah Thomas ; Πέρα απ’ το ότι δε διαφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ στα παραπάνω απ’ τον Jr (ίσως να είναι καλύτερος σκόρερ μάλιστα), είναι καλύτερος στη δημιουργία του παιχνιδιού, στην αντίληψη του παιχνιδιού, είναι νεότερος, διψάει να παίξει μπάσκετ. Τι, επειδή είναι κοντύτερος ; πριν 3 χρόνια ήταν υποψήφιος για mvp . Το ταβάνι του ήταν και είναι πολύ ψηλότερο απ’ του Jr. Και δε χρειάζεται ΚΑΝ να πιάσει το ταβάνι του ή τα στάνταρ του, για ρολίστα απ’ το πάγκο τον χρειάζεσαι. Σε όποια ομάδα έχει πάει μετά τους Celtics αποτυγχάνει γιατί προσπαθεί να κάνει όσα έκανε τότε. Μα σε μια ομάδα που πραγματικά για πρωτάθλημα δε θα χρειαστεί να κάνει κάτι τέτοιο. 
Ακόμη και να μη μοιάζει για καλή προσθήκη, ακόμη κι αν το εγχείρημα είναι δοκιμασμένο, δεν αλλάζει η γνώμη μου ότι είναι καλύτερο απ’ του Jr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code