Αυτά προβλέπει ο κανονισμός της Euroleague για τη μεταβίβαση των μετοχών!

Διαβάστε τι προβλέπει ο κανονισμός της ομοσπονδίας για το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιας ομάδας.Ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Euroleague μέσω επίσημης επιστολής, αφού μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές.

Βάσει του κανονισμού της Euroleague προβλέπεται η μεταβίβαση των μετοχών και της άδειας σε άλλη ομάδα, αφού πρώτα εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και η ομάδα που θα πάρει την άδεια να πληροί τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση.

Έτσι θα γίνει αναίμακτα το διαζύγιο και χωρίς να καταβάλει ο Παναθηναϊκός τη ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ για να αποχωρήσει.

Συγκεκριμένα στο Κεφάλαιο 4 το άρθρο 15 αναφέρει:


«Μόνο οι ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο και παρουσία στη διοργάνωση για τρία συναπτά έτη, μπορούν να μεταβιβάσουν την άδεια συμμετοχής τους σε τρίτες ομάδες, αφού πρώτα αυτή εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και εφόσον αυτή πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής».


Εν τω μεταξύ η Παρτιζάν ήδη καραδοκεί για τη θέση του Παναθηναϊκού στην Euroleague και ο πρόεδρος της δηλώνει έτοιμος για να μεταβεί η ομάδα του σε αυτή την κλειστή λίγκα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια