ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Diamond League της Ζυρίχης γίνεται «Inspiration Games» -30 κορυφαίοι αθλητές σε 8 αγωνίσματα.


Ο τελικός του Wanda Diamond League της Ζυρίχης, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, έχει προγραμματιστεί ξανά για το 2021 και το 2022. Καθώς όμως οι περιορισμοί λόγω μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19 έχουν μειωθεί πρόσφατα και ο αθλητισμός στην Ελβετία αρχίζει να επιστρέφει, οι διοργανωτές του Diamond League της Ζυρίχης δεν ήθελαν να κρατήσουν τους αθλητές και τους φιλάθλους του στίβου να περιμένουν τόσο πολύ, κι όπως εξηγεί ο ο Διευθυντής Christoph Joho  «Θέλαμε να παρουσιάσουμε μια ζωντανή εκδήλωση στη Ζυρίχη σε υψηλό επίπεδο ακόμη και φέτος. Ως εκ τούτου, αναζητήσαμε δημιουργικές ιδέες».

Οι οργανωτές δημιούργησαν, τα «Inspiration Games» καλώντας 30 από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου σε έναν «εικονικό» αγώνα.

Η νέα μορφή, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εκπροσώπους του World Athletics, του Wanda Diamond League, του SRG SSR (του ραδιοτηλεοπτικού φορέα) και του Swiss Timing (χρονομέτρηση), και θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά αθλήματα με καινοτόμο τρόπο, και θα μεταδοθεί παγκοσμίως.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου, και θα περιλαμβάνει οκτώ αγωνίσματα με 3 ομάδες. Θα είναι μία μάχη ελιτ αθλητών μεταξύ Ευρώπης, Αμερικής και του υπόλοιπου κόσμου. 

Οι ελίτ αθλητές θα αγωνιστούν σε αγωνιστικούς χώρους στην περιοχή τους.

Κορυφαία ονόματα ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή, η Ολυμπιονίκης στα 400 μ.,Σόνι Μίλερ-Ουίμπο από τις Μπαχάμες, η 6 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Άλισον Φέλιξ, και η ταχύτερη Ελβετή σπρίντερ, κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο στα 200 μ., Μουτζίνγκα Καμπούντζι, η ολυμπιονίκης  Κατερίνα Στεφανίδη, η Σαντι Μόρρις, κά.

Στόχος των διοργανωτών, όπως τόνισε ο Διευθυντής των αγώνων Αντρέας Χέντιγκερ,  είναι οι κορυφαίοι αθλητές ως πρότυπα να δείξουν στους νέους αθλητές που θα συμμετάσχουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να φτάσουν στην κορυφή. Δηλαδή, να μην σταματήσουν να προσπαθούν ώστε να γίνουν ακόμη καλύτεροι, να συνεχίσουν να πιστεύουν στα όνειρά τους και να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Επίσης, οι αγώνες θα είναι μια μεγάλη τεχνική πρόκληση, για συγχρονιστούν έως και τρεις διαφορετικά τοποθεσίες ανά αγώνισμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code