ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στα ''χέρια'' της Νάπολι ο πρώτος τίτλος!




Γιουβέντους και Νάπολι αναμετρήθηκαν για το Κύπελλο Ιταλίας δίνοντας τα πάντα για 90' λεπτά και έχοντας ένα εξαιρετικό ημίχρονο κάθε ομάδα τελικά φτάσαμε στα πέναλτι. Και η Νάπολι είναι αυτή που κατάφερε να κατακτήσει το 6ο τρόπαιο στην ιστορίας της στον θεσμό.


Α' ημίχρονο:
Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Η Γιουβέντους ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 5ο λεπτό, με σουτ του Ρονάλντο μέσα από την περιοχή και απόκρουση του Μέρετ. Η ''Μεγάλη Κυρία'' ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο τα πρώτα 15 λεπτά και έκλεισε στα καρέ της την Νάπολι. Η δεύτερη καλή στιγμή ήρθε στο 20' και πάλι για την Γιουβέντους από δυνατό σουτ του Μπεντανκούρ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μερέτ. Καλή στιγμή για την Νάπολι στο 24' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ινσίνιε κοντά στην περιοχή η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε αουτ. Στημένη μπάλα για την Γιουβέντους στο 38', μακριά από την περιοχή, με την κεφαλιά του Σάντρο να μην ενοχλεί τον τερματοφύλακα της Νάπολι. Ενώ ένα λεπτό αργότερα είχαμε την σωτήρια επέμβαση του Μερέτ στην κάθετη πάσα για τον Ρονάλντο. Αλλεπάλληλες επιθέσεις της Νάπολι στο 41' φέρνουν πανικό στην άμυνα της ''Γιούβε'' με το ωραίο σουτ του Ινσίνιε καταλήγει κόρνερ.Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο στο 46', με τον Ντιμπάλα να πέφτει στην περιοχή και να ζητά πέναλτι.



Β' ημίχρονο:
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν δυναμικά. Στο 54' η πρώτη ευκαιρία της Γιουβέντους με σουτ του Μπεντανκούρ έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 63' και στο 65' δύο καλές στιγμές για την Γιουβέντους με Μπονούτσι και Ντιμπάλα αλλά η μπάλα έφυγε ξανά άουτ.  Απειλεί με τις αλλαγές της η Νάπολι, μιας και ο Μίλικ έχασε μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή στο 72'. Ακόμη μια ευκαιρία με τον Πολιτάνο να παίρνει κεφαλιά και να καταλήγει στον Μπουφόν. H πιο καλή φάση του τελικού έρχεται στο 92' για την ομάδα της Νάπολι μετά από καραμπόλα στην περιοχή η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Τέλος του παιχνιδιού και φτάνουμε στα πέναλτι.

Πέναλτι:
Οι αστοχίες των Ντανίλο και Ντιμπάλα ήταν αυτές που έκριναν την αναμέτρηση αλλά και η ευστοχία των παικτών της Νάπολι οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου. Στα πέναλτι ευστόχησαν οι Ινσίνιε, Πολιτάνο, Μαξίμοβιτς και Μίλικ ενώ για την Γιουβέντους οι Ντε Λιχτ και Μπονούτσι κάνοντας το 4-2.


Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Μέρετ, Μάριο Ρούι (Χισάι), Κουλιμπαλί, Μαξίμοβιτς, Ντι Λορέντσο, Φαμπιάν Ρούιθ (Άλαν), Ντέμε, Ζιελίνσκι (Ελμάς) ,Ινσίνιε, Καγεχόν (Πολιτάνο), Μέρτενς (Μίλικ)

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Μπουφόν  Κουαρδάδο (Ράμσεϊ), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς (Μπερναντέσκι), Ματουϊντί Μπεντακούρ, , Ντόγκλας Κόστα (Ντανίλο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντιμπάλα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code