ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελ Αραμπί: Ένας φονιάς με άριστη σχέση με τ’ αντίπαλα δίχτυα

Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη και την ικανότητα, καθώς τον έφερε στην Ελλάδα, να διαθέτει στο ρόστερ του τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος που ακούει στο όνομα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.


Μετά τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20. Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στην κορυφή μετά από δύο χρόνια ξηρασίας. Μπορεί οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να έβαλαν ένα μικρό στοπ στην κυριαρχία του Ολυμπιακού, όμως φέτος η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδειξε πως είναι διψασμένη κι αποφασισμένη να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός στο καλοκαιρινό παζάρι των μεταγραφών κινήθηκε εξαιρετικά και με βάση τους παίκτες που ήδη διέθετε, δημιούργησε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Οι ερυθρόλευκοι ουσιαστικά με τις μεταγραφές των Σεμέδο, Μπα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί ουσιαστικά δυνάμωσαν τα δύο βασικά στοιχεία που δίνουν σ’ ένα σύλλογο τίτλους. Δηλαδή την άμυνα και την επίθεση. Τη φετινή χρονιά ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την ομάδα του να είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι σ’ αυτούς τους δύο τομείς και κάπως έτσι ήρθε η επιτυχία.
Αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν στο ρόστερ τους τον καλύτερο φορ του πρωταθλήματος. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήρθε το καλοκαίρι από το Κατάρ με μοναδικό στόχο να επαναφέρει την αποτελεσματικότητα στην επίθεση των ερυθρόλευκων. Βάση αγωνιστικής παρουσίας και με τη χρονιά να μην έχει τελειώσει ακόμα, ο Μαροκινός φορ δείχνει πραγματικά ότι ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από το σύλλογο. Ένας φορ περιοχής που μπορεί να παίξει με πλάτη, με πρόσωπο και να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Παίκτης της μίας επαφής που ξέρει πώς να βρει τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Με λίγα λόγια, ο Ελ Αραμπί είναι ένας φονιάς με άριστη σχέση με τ’ αντίπαλα δίχτυα. Ο Μαροκινός φορ φέτος έχει αγωνιστεί σ’ όλες τις διοργανώσεις 44 φορές κι έχει βρει δίχτυα τις 27. Από εκεί και πέρα έχει μοιράσει κι 7 ασίστ. Μάλιστα έχει σκοράρει σε σημαντικά ματς του Ολυμπιακού, έχει χαρίσει προκρίσεις, όπως με τον Ερυθρό Αστέρα και με την Άρσεναλ, ενώ έχει καταφέρει να βρει δίχτυα μ’ όλους τους μεγάλους αντιπάλους (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη). Πλέον το μοναδικό κίνητρο που του έχει απομείνει είναι να σκοράρει και στο Κύπελλο Ελλάδος.

Όσο περίεργο κι αν ακουστεί ο Ελ Αραμπί μετράει τρεις συμμετοχές στο κύπελλο αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει σε καμία δίχτυα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πια στον τελικό του θεσμού και όπως καταλαβαίνετε, ο Μαροκινός θέλει με δικό του γκολ να σπάσει την κατάρα και να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει το νταμπλ. Μπορεί να ήρθε σε προχωρημένη (33) ηλικία στην Ελλάδα, ωστόσο έχει αποδείξει πως είναι παίκτης που ξέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με οποιονδήποτε τρόπο.
Σαφώς και οι Ολιβέιρα, Αραούχο, Σφιντέρσκι είναι εξαιρετικοί,  το ίδιο και ο Λιβάγια που δεν είναι κλασσικός φορ, όμως κανένας απ’ αυτούς δεν έχει την αποτελεσματικότητα του Ελ Αραμπί, ο οποίος σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε στιγμή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code