ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πού είναι το δαχτυλίδι ;

Lakers ή Clippers ; 
Είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν τα δύο απόλυτα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος.
Δύο απ’ τα τρία, μαζί με Bucks. Εάν σε ρωτήσουν ποιος απ’ τους δύο, κατά πάσα πιθανότητα θα πεις Lakers και δε θα’ χεις άδικο. 
Μπαίνοντας στον κόσμο της πρόβλεψης, ρισκάροντας κυρίως, θα φτάσω στο πού πιστεύω ότι θα πάει το πρωτάθλημα.
 Δε θα επιστρέψουμε πολύ πίσω στον χρόνο, δε χρειάζεται. Θα προχωρήσουμε σε μία ανάλυση των ομάδων που έχουν πάρει το δαχτυλίδι. Θα επιλέξουμε τις καλύτερες εξ’ αυτών, οι οποίες είναι: 

Lakers 2000-02, Spurs 2000’s-2015, Celtics 2008-12, Heat 2011-14, Warriors 2015-19.
Παραθέτω τις παραπάνω ομάδες για να εξηγήσω γιατί θεωρώ πως οι Lakers του 2020 δε θα πάρουν το πρωτάθλημα.
Η δυναστεία των Lakers του 2000, η τελευταία ομάδα που έκανε 3peat, χρειάστηκε 5 χρόνια για να φτάσει στον τίτλο. Ένα Shaq στο peak της καριέρας του, έναν Kobe στο ξεκίνημα της απογείωσής του και πολλούς παίκτες κλειδιά. Οι  Spurs πήραν 5 πρωταθλήματα, όλα διάσπαρτα, απ’ το 1999 (με έναν φτασμένο David Robinson κι έναν «δευτεροετή»  Duncan. Ποτέ δύο συνεχόμενα. Οι Heat το ’11, στην πρώτη τους χρονιά με τους big3 , απέτυχαν παταγωδώς απέναντι σε έναν Dirk και τη σειρά της ζωής του Jason Terry, καθώς και πολλών άλλων σημαντικών παικτών. Οι Warriors βασίστηκαν πάνω στους Splash Brothers, οι οποίοι συνυπάρχουν απ’ το 2011 (=4 χρόνια μαζί, 6 για τον Curry + τα άλλα σημαντικά εργαλεία της ομάδας, Green, Lee, Bogut, μεταγραφή Iguodala κλπ).
Ποιους άφησα έξω ; τους Celtics. Οι Celtics του 2008 είναι ίσως η σπουδαιότερη μετάλλαξη ομάδας σε διάστημα δύο σεζόν. Από τελευταίοι στην Ανατολή το 2007, ρισκάρουν τα πάντα, κάνουν τις ανταλλαγές που πρέπει και πλαισιώνουν δίπλα στον Pierce τον KG και τον Ray Allen. Οι Celtics αυτοί λοιπόν, είναι η μόνη ομάδα από όσες διάλεξα η οποία κέρδισε τον τίτλο ΑΜΕΣΑ.  Σπόιλερ Αλέρτ: δεν τον ξαναπήρε. 
Πού θέλω να καταλήξω ; η «συγκόλληση» superstar δε φέρνει κατ’ ευθείαν τον τίτλο. Κι όσον αφορά τους φετινούς Lakers , θεωρώ πως τους λείπουν δυο στοιχεία. Ποια ; α) ο άσσος.  Δίνουν την εντύπωση πως, έχοντας καλύψει τις άλλες θέσεις, θέλουν απλώς κάποιον να μοιράζει την μπάλα, όπως ο Ρόντο. Δεν αρκεί. Κι ο εξαιρετικά συμπαθής Bradley στα δύσκολα ματς των palyoff, με το ματς στην κόψη του ξυραφιού, τόσο δημιουργικά όσο και σαν σκόρερ, όταν ο Lebron και ο Davis είναι στην κακή βραδιά τους, δεν είναι ο άσσος που θα ήθελα με την μπάλα στα χέρια. Προφανώς και δε θα γινόταν να προσλάβουν τον Curry, αλλά η απόσταση Curry-Bradley/Rondo είναι τόσο μεγάλη, που περιλαμβάνει πολλούς άσσους καλύτερους. Το δεύτερο στοιχείο είναι ο πάγκος. Το βάθος της ομάδας γενικά-η μάλλον η έλλειψη αυτού- οδηγεί στο συμπέρασμα πως στα playoff, το προαναφερθέν δίδυμο θα χρειαστεί να παίζει 40λεπτα σερί.  
Θα χρειαστούν χρόνο οι Lakers. Παίρνω το ρίσκο και το γράφω, και είναι πραγματικά ρίσκο γιατί μιλάμε για τη μία απ’ τις τρεις πιο πιθανές ομάδες για την κατάκτηση. Προσωπικά τους έχω φαβορί για το 2021.
  Οι Clippers κατ’ εμέ είναι η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος. Έχουν δύο μεγάλους παίκτες, δύο φοβερούς 2way-players. Δύο παίκτες που βρίσκονται στο τοπ10 του πλανήτη αυτήν τη στιγμή, ο ένας στο τοπ3 μάλιστα και δεν υστερούν πουθενά, άμυνα-επίθεση. ΟΙ Clippers παράλληλα κάνουν καλό σχεδιασμό της χρονιάς, ξέρουν πότε να ξεκουράζουν παίκτες, κρύβουν πράγματα στη Regural Season, σε σχέση με τους Lakers που σε κάθε ματς φοβάσαι ότι θα χτυπήσει (χτύπα ξύλο) ο LeBron. Επιπλέον, προσωπικά πάντα, με ξετρελαίνουν οι άσσοι τους. Λατρεύω τον τρελάρα τον Beverly για το πάθος που δίνει και την άμυνα που παίζει, ενώ ο Lou έχει αποδείξει πολλάκις τι μπορεί να κάνει επιθετικά αν χρειαστεί. Δε χρειάζεται να μπω καν στη διαδικασία να αναλύσω γιατί έχουν καλύτερο προπονητή απ’ τους Lakers, ενώ επιπλέον ο πάγκος εμπνέει σταθερότητα και βοήθεια στους βασικούς. Βλέπω Clippers (2ο ρίσκο).

3ο ρίσκο ; Αν οι Bucks ΔΕΝ το πάρουν φέτος, ο Γιάννης (καλά θα κάνει να) φεύγει. Αν δεν πάνε και τελικό μάλιστα, σε μία φετινή Ανατολή που είναι χωρίς άλλον τοπ 5 παίκτη της Λίγκας, ο τελικός επιβάλλεται. Αν δεν το πάρουν φέτος, αν ο Γιάννης θέλει να «χτυπήσει» δαχτυλίδια, πρέπει να πάει σε μεγάλη (όσον αφορά το marketing) ομάδα. Ομάδα με σαφή προσανατολισμό, γιατί ειλικρινά στους Bucks πιστεύω πως δεν τον έχουν στελεχώσει με τα κατάλληλα «εργαλεία». Εννοείται μια ομάδα πως δε θα’ χει 12 All-Stars, αλλά δεν είναι κατ’ εμέ ο Middleton κι ο Bledsoe οι κατάλληλοι στο πλάι του.

Λίγα λόγια για τους υπόλοιπους: 

Από Ανατολή.
Οι Celtics δείχνουν συμπαθητικοί.  Έχουν καλή βασική 5άδα, πιστεύω στον Stevens και δεν έχουν μεγάλο βάρος στην πλάτη τους για φέτος. Αν ο Hayward πιάσει τις καλές αποδόσεις του κι ο Tatum συνεχίσει να απογειώνει το παιχνίδι του, δε θα παραξενευτώ αν κάνουν την έκπληξη.  
Περιμένω τους 76ers να ανέβουν, αλλά να «κολλάνε» γι’ άλλη μια φορά στο τέλος. Το εγχείρημα Simmons δε θα πιάσει ποτέ, παρόλο που μιλάμε για παικταρά, αν δεν μπει δυναμικά το σουτ στο παιχνίδι του. Ειδάλλως, μια καλή άμυνα θα ξέρει πάντα πώς να προσαρμοστεί πάνω του.
Οι Raptors είναι πού καλύτεροι (για κάποιον λόγο) απ’ αυτό που περίμενα. Έχουν και τον τίτλο του πρωταθλητή να τους ωθεί, έχουν έναν νεανικό ενθουσιασμό και έχουν απαλλαγεί από την όποια «υποχρέωση» για νίκη έφερνε ο Leonard στην ομάδα.  Στους τελικούς με Bucks πάντως, πιστεύω στην εκδίκηση του Γιάννη.

Από Δύση.

Τέσσερεις ομάδες: Nuggets, Jazz, Rockets, Mavericks.

Οι Nuggets είναι σαφώς η πιθανότερη ομάδα για να μπει ανάμεσα στους δύο του Los Angeles. Παρ’ όλα αυτά, δε θεωρώ τον Jokic, αν και εξαιρετικό, “Championship material” παίκτη.
Οι Jazz θα χρειαστούν έναν εξωφρενικά καλό Μίτσελ για να έχουν ελπίδες στον δεύτερο γύρο, αν καταφέρουν να περάσουν τον πρώτο, αν τερματίσουν 4οι.
Rockets: Όχι. Αυτά.
Και για τους Mavericks θα χρειαστούν 1-2 χρονάκια ακόμη ναι, αλλά ποιος θα αρνηθεί ότι είναι σε καλό δρόμο ;

Άβε Ντόνσιτς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code