ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γαλλία: Οριστικός υποβιβασμός για Αμιάν-Τουλόυζ


Τα Γαλλικά κλαμπ ψηφίσαν για την διατήρηση των ομάδων της Ligue 1 στις 20 βάζοντας τέλος στις ελπίδες παραμονής των Αμιάν και Τουλούζ καταδικάζοντας έτσι σε υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία.

Οι 2 ομάδες είχανε υποβιβαστεί όταν αποφασίστηκε να διακοπεί οριστικά το Γαλλικό πρωτάθλημα  στις 30 Απριλίου, λόγο της επιδημίας του Covid-19, αλλά το Ανώτατο Γαλλικό δικαστήριο είχε βάλει στον πάγο στην απόφαση αυτή, παροτρύνοντας την ομοσπονδία να το ξανασκεφτεί.

Την Τρίτη ψηφίστηκε, ύστερα από συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων της Ligue 1 καθώς και τον προπονητών, η επόμενη χρονιά να αρχίσει με 20 ομάδες, κάνοντας οριστικό τον υποβιβασμό των Αμιάν, Τουλούζ, που βρίσκονταν στις 2 τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα, με την Τουλούζ να πέφτει από την κορυφαία κατηγορία για πρώτη φορά μετά τον υποβιβασμό της για οικονομικά προβλήματα πίσω στη σεζόν 2001-2002.

Σε δήλωση μετά την ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης της Τρίτης, το πρωτάθλημα δήλωσε ότι το ψήφισμα που πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο εγκρίθηκε με πλειοψηφία 74,49 τοις εκατό. Η ψηφοφορία εξέτασε τις επιπτώσεις που θα είχε στο πρόγραμμα της σεζόν 2020-2021 εάν διεξάγονταν το πρωτάθλημα με 20, 21 ή 22 ομάδες, καθώς επίσης και τις υγειονομικές συνέπειες στην υγεία των παιχτών. Η εξέταση συμπεριέλαβε και τα όποια προβλήματα θα δημιουργούνταν λογο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων καθώς και του προγράμματος των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Η νέα σεζόν της Ligue 1 ειναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF): 

"Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020 και αφού έλαβε γνώση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του LFP της 23ης Ιουνίου και της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της 26ης Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του LFP αποφάσισε να υποβιβάσει την Amiens SC και την Toulouse FC στη Ligue 2 και επιβεβαίωσε την προώθηση στο Ligue 1 Uber Eats των FC Lorient και RC Lens."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code