ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Ευρώπης για έκτη φορά

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της. Ο συγκεκριμένος ήταν και ο πρώτος τίτλος επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ στο σύλλογο.

Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε να περιμένει 14 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να βιώσει και πάλι το συναίσθημα της επιτυχίας ενός Champions League. Μετά τον επεισοδιακό και γεμάτο ανατροπές τελικό της Πόλης το 2005, οι κόκκινοι δεν κατάφεραν να διακριθούν στο θεσμό. Τελευταία φορά που έφτασαν σε τελικό ήταν αρχικά το 2007, όταν η Μίλαν επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε το έβδομο τρόπαιο με τ’ αυτιά και έπειτα το 2018, όταν η Ρεάλ με 3-1 έβαλε στη συλλογή της το δέκατο τρίτο τρόπαιο.

Γενικότερα η Λίβερπουλ όλα αυτά τα χρόνια είχα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της κι αυτό δεν τη βοήθησε ώστε να σταθεροποιηθεί στο Champions μπορέσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε τελικό. Τα χρόνια περνούσαν και το 2005 έμενε ως μια μακριά ανάμνηση, η οποία θα μνημονεύεται για πάντα. Με τον ερχομό του Γιούργκεν Κλοπ όμως τα πάντα άλλαξαν. Η ομάδα απέκτησε σταθερότητα, αγωνιστικό πλάνο και με τη βοήθεια της διοίκησης και του κόσμου της άρχισε πάλι να ελπίζει ότι μπορεί να φτάσει στις επιτυχίες.

Μπορεί το 2018 να μην τα κατάφερε, όμως η βάση υπήρχε και ο σύλλογος ήταν στο σωστό δρόμο. Έτσι, ένα χρόνο μετά και με τις απαραίτητες κινήσεις, η Λίβερπουλ έφτασε ξανά σε τελικό Champions League. Αυτή τη φορά πήγαινε ως φαβορί κόντρα στην Τότεναμ. Μια ομάδα δίχως εμπειρίες σε τελικούς της συγκεκριμένης διοργάνωσης και συνεπώς πολύ πιο άπειρη από την Λίβερπουλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κόκκινοι ήταν διψασμένοι για διακρίσεις και ήθελαν να… ρεφάρουν το χαμένο τελικό της προηγούμενης σεζόν.

Κάτι που σαν σήμερα πριν ένα χρόνο έγινε. Συγκεκριμένα στη 1 Ιουνίου του 2019 η Λίβερπουλ στη Μαδρίτη κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Τότεναμ και να σηκώσει το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της. Ένα τρόπαιο, το οποίο ήταν και το πρώτο επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της ομάδας. Από τότε έως και σήμερα έχει κατακτήσει άλλα δύο (UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup), ενώ είναι θέμα χρόνου να πάρει και την Premier League.

Ο περσινός τελικός ομολογουμένως δε διεκδίκησε ιδιαίτερες δάφνες από άποψη θεάματος, ωστόσο αυτό που ένοιαξε τον νικητή στο τέλος ήταν ότι έφτασε στο στόχο του. Η Λίβερπουλ προηγήθηκε μόλις στο 2’ με γκολ του Σαλάχ από το σημείο του πέναλτι. Έπειτα δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές, όπως το σουτ του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ που πέρασε άουτ, ωστόσο δεν πίεζε ασφυχτικά κι έκανε

διαχείριση του αποτελέσματος. Η Τότεναμ από την άλλη έπρεπε να ρισκάρει και να αντεπιτεθεί. Αυτό έκανε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς έβγαλε αντίδραση. Όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Άλισον Μπέκερ που την κρίσιμη στιγμή κράτησε το μηδέν στην άμυνα, πραγματοποιώντας σπουδαίες επεμβάσεις, τις περισσότερες σε τελικό Champions League μετά το 2004. Για να έρθει στο 87’ ο Ντιβόκ Οριγκί και να βάλει τίτλους τέλους με το 0-2 στον τελικό.

Η Τότεναμ αν και προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, δεν τα κατάφερε διότι είδε και πάλι τον Άλισον να έχει απαντήσεις και το όνειρό της για την πρώτη κατάκτηση Champions League, τελείωσε. Από την άλλη η Λίβερπουλ έζησε ξανά αυτό το συναίσθημα έπειτα από 14 χρόνια αναμονής και στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ όλο και ανεβαίνει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code