ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γιαννακόπουλος:«Θα διαλυθεί το έκτρωμα που λέγεται Ευρωλίγκα, αν φύγει ο Παναθηναϊκός»

Το Basketball Champions League εξύμνησε στην συνέντευξη τύπου του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι η διοργάνωση που έρχεται».

Αναλυτικά:

«Η Ευρωλιγκα έχει φτάσει στο σημείο μηδέν λόγω του κ. Μπερτομέου. Μόνο ο Παναθηναϊκός φωνάζει. Αλλά ποιος να φωνάξει άλλωστε; Σου λέει μετά FFP και κουνά το δάχτυλο. Η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί, οι ομάδες δεν ξέρουν πόσα είναι και πού πάνε τα έσοδα. Για όσους πουν ‘τώρα τα θυμήθηκες;’, θυμίζω ότι το 2002 είχαμε απειλήσει να μην παίξουμε στον τελικό και από το 2009 αντιδρούμε, πότε ο Παύλος, πότε ο Θανάσης και πότε εγώ. Η Μακάμπι, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ στηρίζουν την Ευρωλίγκα και μας το παίζει μάγκας ο Μπερτομέου. Τα λεφτά του Pool είναι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων. Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα. Είναι δυνατό να συμφωνείς με τους παίκτες για μείωση; Ποιος είσαι εσύ; Ωμός εκβιασμός! Όταν ένας αθλητής έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50%, πας και τους προσφέρεις το 80 ή το 85%. Θεωρείς ότι οι αθλητές είναι ανόητοι να ρισκάρουν. Άκουσα να λένε στην ΓΣ ότι Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Ας το πει κάποιος και στον Μπερτομέου. Η Ευρωλίγκα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με τον χειρότερο τρόπο. Έκλεισαν το ΟΑΚΑ παραμονή του αγώνα με τη Φενέρ δείχνοντας έλλειψη σεβασμού ακόμη και στον κόσμο. Είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική το 2016/17 περίεργα αποτελέσματα, ώστε ο Παναθηναϊκός να πέσει πάνω στη Φενέρ, αντί της Εφές, αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα. Και φυσικά η αγαπημένη μας διιατησία. Αμέτρητες οι σφαγές του Παναθηναίκού. Τι να πρωτοθυμηθούμε τον τελικό του 2009, τον ημιτελικό του 2012 όταν βλέπαμε Καλόπουλο και Παπουτσέλη μαζί, το 2013 που ο Διαμαντίδης φορτώθηκε με φάουλ; Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει υποστεί τόσες πολλές σφαγές επειδή αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρέμα και να είναι γενναία κόντρα σε όλο το σύστημα. Πιστεύουν πως μπορούν να εκβιάσουν τον Παναθηναϊκό; Είναι υποχρέωση να τους δείξουμε πως δεν εκβιάζεται! Βάζουμε εκατομμύρια για να μας κουνά το δάχτυλο ο Τζόρντι, όποτε γουστάρει. Μια διοργάνωση που κάθε χρόνο ανακοινώνει τα έσοδα τον Σεπτέμβριο. Η Ευρωλίγκα βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει τη FIBA. Πριν δύο χρόνια δεν ήταν έτοιμη, τώρα πλέον είναι και το αντιλαμβάνονται όλοι. Ακόμη κι αν η Ευρωλίγκα ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, θα πήγαινα στο BCL για να δείξω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Τρανό παράδειγμα ότι δεν κατεβήκαμε στο ΣΕΦ για να γκρεμίσουμε την παράγκα του Ιωαννίδη. Για μένα είναι μονόδρομος η απόφαση αυτή, αλλά θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη αγωνιστικά και οικονομικά. Το κακό παιδί που λέγεται Παναθηναϊκός, που δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Ίσως στο τέλος αντί για μαύρο πρόβατο που θεωρούν, θα είναι ο λύκος. Αν με κοροϊδέψεις δεύτερη φορά, η ευθύνη είναι δική μου», είπε χαρακτηριστικά για να καταλήξει:

«Είτε στη FIBA, είτε στην Ευρωλίγκα οι πόρτες για τον Παναθηναϊκό είναι και θα είναι για πάντα ανοιχτές».

Έπειτα από διευκρινιστική ερώτηση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε: «Δεν είπα ότι φεύγουμε από την Ευρωλίγκα και πάμε στη FIBA. Είπα ότι είναι μονόδρομος και ότι πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα, κάτι που γινόταν και θα συνεχίσει να γίνεται. Ελπίζω να πάμε στη FIBA. Ανέφερα για αγοραστή ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας και κουβαλά τα περισσότερα έσοδα. Δεν υποθηκεύεται κανένα μέλλον πηγαίνοντας στην FIBA. Οι πόρτες κάθε διοργάνωσης θα είναι ανοιχτές για μας. Αυτά που λέει ο κ. Μπερτομέου είναι για τα μάτια του κόσμου. Διοργάνωση χωρίς τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι θα είναι χαμένη. Δεν θα δεσμεύεται ο επόμενος ιδιοκτήτης από μένα».

Και πρόσθεσε: «Ναι, από τη μία υπάρχει μια υποτιθέμενη ρήτρα 10 εκατ. ευρώ με την Ευρωλίγκα, αλλά το νομικό μας τμήμα μετά από σοβαρή μελέτη έχει καταλήξει ότι αυτά που θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από την Ευρωλίγκα είναι περισσότερα. Όταν τελειώσει αυτός ο δικαστικός αγώνας δεν θα χρωστάμε εμείς στην Ευρωλίγκα, αλλά εκείνη στον Παναθηναϊκό».

Λίγα λεπτά αργότερα, έπειτα από νέα ερώτηση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Ο κ. Μπερτομέου δείχνει το τρέμουλό του. Καταλαβαίνει τι θα σημάνει αν φύγει ο Παναθηναϊκός. Θα είναι απαρχή για να διαλυθεί αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ευρωλίγκα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code