ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δέδες: «Για αυτό αποσύραμε την υποψηφιότητα για το τελικό- Χάος στην ΕΠΟ» !

Διαβάστε τις δηλώσεις του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ.



Σαφείς αιχμές από το Αλέξη Δέδε, προς Αυγενάκη και μη σταθερής διοίκησης της ΕΠΟ.

Διαβάστε όσα δήλωσε αναλυτικά:


«Δεν αξίζει να χρεωθούμε μια ήττα»

«Ως υπεύθυνος του Project για τον φάκελο διεκδίκησης του τελικού UEFA Conference League 2022-2023, βάσει των δικών μου εκτιμήσεων, πήρα προσωπικά την πρωτοβουλία να ενημερώσω τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ότι πρέπει να ακυρώσουμε την υποψηφιότητα. Κάποιοι συμφώνησαν, κάποιοι άλλοι διαφώνησαν και το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε., μετά την προσεχή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη… Θα χάσουμε και δεν αξίζει να χρεωθούμε μία ήττα».

«Γηπεδικές εγκαταστάσεις και ΕΠΟ»

Κύριε Δέδε, ποιοι είναι ακριβώς οι λόγοι που οδηγούν στην απόσυρση της υποψηφιότητας;

«Ο πρώτος λόγος είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει η UEFA για να λάβει την απόφαση και να αναθέσει τις διοργανώσεις, δεν υπάρχει κανένα από τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα στις εργασίες που απαιτούνται. Υπάρχει η πληροφορία μάλιστα ότι πριν από εμάς, έχουν επίσης κάνει πίσω οι υποψηφιότητες της Γαλλίας και των Σκοπίων, χωρίς να είναι όμως δεδομένο ότι η τέταρτη πόλη που διεκδικεί τον τελικό, αυτή της Αλβανίας, θα πάρει και την ανάθεση.

Για την δική μας υπόθεση το Παγκρήτιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις όχι για έναν τελικό UEFA αλλά δεν μπορούμε να διοργανώσουμε καν έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας. Απαιτούνται σημαντικά έργα στο γήπεδο, όπως το στέγαστρο, τα VIP, τα μπουθ, οι δημοσιογραφικές θέσεις αλλά το πιο σπουδαίο κατ’ εμέ είναι το πρόβλημα στο κομμάτι ασφαλείας, δηλαδή τα τουρνικέ και την είσοδο των φιλάθλων. Εδώ, από τη στιγμή που μιλάμε για ασφάλεια, η UEFA δεν κάνει καμία έκπτωση και θα πρέπει να αλλάξει σχεδόν όλο αυτό το κομμάτι. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η UEFA θέλει μια σταθερή κατάσταση στην Ομοσπονδία όπου θα τις εμπιστευτεί μία κατάσταση. Δυστυχώς για εμάς στην ΕΠΟ η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Χαοτική θα την χαρακτήριζα. Το κύριο ζητούμενο είναι οι εκλογές, που περιμέναμε βάση UEFA ότι θα γίνουν το καλοκαίρι, έχουμε μετατεθεί για αργότερα, ενώ παράλληλα υπάρχουν προσφυγές ήδη κατά των αρχαιρεσιών για διάφορους λόγους».


Όταν έγινε η υποβολή του φακέλου στις 20 Φεβρουαρίου, δεν γνωρίζατε τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα, κυρίως το θέμα με το Παγκρήτιο:

«Τότε περιμέναμε ότι μπορούν να τρέξουν κάποια πράγματα αλλά πλέον δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο εντός των προθεσμιών. Ούτε εμείς, ούτε ο δήμος Ηρακλείου μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα γίνουν αυτά που χρειάζονται. Ούτε από θέμα χρονοδιαγραμμάτων, ούτε από θέμα budget».

Υπήρχε η γενικότερη αίσθηση βέβαια κύριε Δέδε ότι το θέμα του φακέλου το είχε πάρει σχεδόν όλο πάνω του το Υφυπουργείο Αθλητισμού, διοργανώνοντας συσκέψεις, επαφές, επισκέψεις σε προπονητήρια κλπ.

«Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις τέτοιες διοργανώσεις είναι απαραίτητη η συμμετοχή της Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων για να μπορείς να προχωράς και να λύνεις τα ζητήματα που προκύπτουν».

«Καμία επικοινωνία με Αυγενάκη»

Έχετε έρθει σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τις τελευταίες εξελίξεις;

«Όχι, το τελευταίο διάστημα δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του. Η απόσυρση του φακέλου είναι δική μου εκτίμηση και πρωτοβουλία ώστε να ενημερώσω τα μέλη της Ομοσπονδίας και να παρθεί η τελική απόφαση. Τονίζω ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο γήπεδο και πιστεύω ότι ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει την κατάσταση».

«Η ΕΠΣΗ θα έμπαινε επικεφαλής»

Είχαν προκύψει ζητήματα συνεργασίας και μάλιστα η ΕΠΣΗ είχε καταγγείλει αποκλεισμούς από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με επιστολή της προς την ΕΠΟ. Ποια είναι η άποψή σας;

«Υπήρξαν τέτοια ζητήματα και το είχαμε διαπιστώσει. Για εμάς η ΕΠΣΗ είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αποτελεί βίβλο αυτό το κομμάτι. Αυτή η δυσαρμονία μεταξύ Υφυπουργείου και ΕΠΣΗ μας είχε προβληματίσει. Θέλαμε να τελειώσουμε το θέμα με το φάκελο και στη συνέχεια θα καταρτίζαμε την οργανωτική Επιτροπή, η οποία δεν είχε συγκροτηθεί και να λύναμε τέτοια προβλήματα. Σε αυτή την Επιτροπή η ΕΠΣΗ θα έμπαινε επικεφαλής».

«Όχι για Εθνική στο Παγκρήτιο»

Δηλαδή κ. Δέδε με την παρούσα κατάσταση, θα είναι πολύ δύσκολο για τους επόμενους μήνες οι φίλαθλοι της Κρήτης να δουν την Εθνική Ομάδα στο Παγκρήτιο;

«Το Παγκρήτιο δεν μπορεί να φιλοξενήσει ούτε αγώνα της Εθνικής, πόσο μάλλον έναν τελικό διοργάνωσης UEFA. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο μηδέν. Το Παγκρήτιο έχει δηλωθεί ως υποψήφια έδρα για τους αγώνες του Nations League αλλά η Εθνική δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Παγκρήτιο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code