ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ρέτσος:«Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μίλησε στη κάμερα της nova και αναφέρθηκε για την Premier League αλλά και τον Ολυμπιακό.


Αναλυτικά ο Ρέτσος μίλησε:
Για την Πρέμιερ Λιγκ: «Δεν ξέρω αν μου ταιριάζει η Αγγλία, είναι μια καλή αρχή για να το καταλάβω, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά. Εκεί που άρχισα να συνηθίζω, πήγαμε λίγο πίσω. Η Σέφιλντ ήρθε από χαμηλά και ανεβαίνει, χτίζεται δύο χρόνια, είμαστε μια οικογένεια. Με υποδέχτηκαν θερμά, με στήριξαν, μου αρέσει η Αγγλία. Η ομάδα με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε θάρρος να συνεχίσω, το χρειαζόμουν. Είναι τυχαία τα χρώματα των ομάδων που επιλέγω…Στην αρχή δεν ήθελα θα φύγω, δεν καταλάβαινα τι έκανα, ήταν δύσκολα, αλλά μετά το ευχαριστιόμουν καθημερινά».
Για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος: «Δουλεύουμε για την επανέναρξη, παίζουμε κάθε τρεις μέρες, δεν γνωρίζω αν θα παίξω, συνήθως με βάζει δεξιά στην άμυνα, αλλά καμιά φορά και στο κέντρο της άμυνας, όταν παίζουμε τριάδα στα μετόπισθεν»
Για το ότι είναι 22 ετών και έχει κάνει τόσα πολλά: «Έχω ζήσει πολλά στην ζωή μου, είναι σπουδαίο για μένα, κοιτάζω την συνέχεια και δεν στέκομαι σε αυτά. Το θέμα είναι η διαχείριση της κατάστασης, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο τραυματισμός μου με έριξε πολύ, πάντα είχα οικογένεια και φίλους μαζί στο πλευρό μου να με στηρίξει»
Για Ολυμπιακό: «Παίζει ο αδερφός μου, είμαστε σαν οικογένεια, έχω φύγει, έζησα πολλά, κράτησα φιλίες και είναι ένα κομμάτι της ζωής μου»
Για τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα: «Ήρθα ενός έτους από το Γιοχάνεσπουργκ, η οικογένεια μου έχει ζήσει χρόνια στη Νότια Αφρική. Πριν γραφτώ στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ξεκίνησα από μικρός στον Παπάγου και πήγα 5η δημοτικού στον Ολυμπιακό σαν αμυντικό χαφ, μετά ο Σαββίδης με έβαλε στόπερ και κόλλησα στην άμυνα».
Για το ποια είναι η αγαπημένη του θέση στο γήπεδο: «Κεντρικός αμυντικός, είναι ωραία θέση».
Για το αν έπαιξε ρόλο η τύχη: «Φυσικά, υπήρχε ο προπονητής Βίκτορ Σάντσες και έδωσε ψυχολογία, μας βοήθησε αρκετά και μας πίστεψε. Μας στήριξε, αλλά και είναι θέμα συγκυριών».
Για το πότε κατάλαβε πως θα κάνει καριέρα: «Όταν πήραμε το πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών, αρχίσαμε να το βλέπουμε σοβαρά, μας βοήθησε Μαυρογεννίδης και ο Βούζας, ο Ελευθεριάδης και ο Γεωργάτος μας έδωσαν ώθηση και έπαιξαν σημαντικό ρόλο. ”Πάρε τη μπάλα και φύγε, οδήγα” μου έλεγε ο Γεωργάτος».
Για το τι πήρε μαζί του όταν έφυγε από την Ελλάδα για τη Γερμανία: «Ήταν κάτι ξαφνικό, δεν περίμενα να γίνει. Δυνατή στιγμή, μου έχει μείνει χαραγμένη, το θυμόμαστε και γελάμε, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Είχα χαιρετήσει στου Ρέντη όλη την ομάδα και έγινε ακόμα πιο συναισθηματικό».
Για την Λεβερκούζεν και την τιμή που κόστισε: «Δεν το σκέφτομαι, ποτέ δεν το σκέφτηκα, ίσως μου έδωσε κίνητρο, δεν με άγχωσε, δεν το είδα έτσι, απέδειξα κάποια πράγμα και έπρεπε να δείξω και άλλα. Χάρηκα την Μπάγερ, είναι σπουδαία ομάδα, έχει παίκτες νεαρούς υψηλού επιπέδου. Ο ρυθμός και η ποιότητα είναι οι μεγάλες διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτές οι ομάδες ξέρουν τις αδυναμίες κάθε παίκτη και σε προετοιμάζουν. Μου ταίριαζε το γερμανικό ποδόσφαιρο. Έχει λίγο απ’όλα. Είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι στην Αγγλία…».
Για Εθνική ομάδα: «Είναι τιμή να παίζω στην Εθνική, δεν ξέρω αν κάποιος χάνει τη θέση του στην ομάδα, έχει συμβεί σε πολλούς, έμεινα εκτός για 1.5 χρόνο, αλλά ανυπομονώ να βρεθώ ξανά. Αγωνίστηκα στη Κ20, όμως είναι διαφορετικό. Ο Σταφυλίδης αξίζει το περιβραχιόνιο».
Για τον Κώστα Τσιμίκα: «Τρομερή χρονιά έκανε, θα έρθουν καλύτερες, να συνεχίσει να δουλεύει, είναι το μέλλον των Ελλήνων παικτών. Μπορεί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο στο μέλλον».
Για τον Σεμέδο: «Πολύ καλός παίκτης, μου αρέσει πολύ, μπορεί να ανέβει επίπεδο, να πάει πιο ψηλά».
Για τον Ελ Αραμπί: «Τον χρειαζόταν, είναι φονιάς, δεν χάνει τα γκολ».
Για τον Χατζηδιάκο: «Τον έχω παρακολουθήσει, πολύ καλό παιδί, είχε έναν τραυματισμό, πολύ καλός παίκτης και θα προχωρήσει».
Για τον Αποστολόπουλο που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό: «Είναι δύσκολο να μην έχεις ζήσει από μικρός, είναι βαριά η φανέλα, η ψυχική δύναμη θα παίξει ρόλο, να είναι ήρεμος και να μην έχει άγχος, το αξίζει»
Για τον Βαγιαννίδη που πήγε στην Ίντερ: «’Δεν τον ξέρω, μπράβο του, υγεία να έχει, να δείξει τις ικανότητες του και να μην σκέφτεται πολύ, ας παίξει την μπαλίτσα του και θα πετύχει Θα τα καταφέρει και του εύχομαι τα καλύτερα».
Για τον αδερφό του: «Καλός, ίσως κάποτε καλύτερος αλλά τον κέρδισαν οι έρωτες».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, το απέδειξε και αξίζει το πρωτάθλημα».
Για το ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ που παραβρέθηκε: «Ωραία εμπειρία, αυτά τα ματς που κρίνονται στο τέλος είναι τα ιδανικά».
Για την Ευρώπη και τη Γουλβς: «Έκανε μια υπέρβαση, η Γουλβς είναι πολύ δύσκολη ομάδα, μπορεί να καταφέρει να περάσει, μακάρι να γίνει, θα είναι σπουδαίο».
Για το μέλλον του μετά το ποδόσφαιρο: «Δεν έχω σκεφτεί ακόμα κάτι, δεν έχω μπει στην διαδικασία, δεν σκέφτομαι πολλά, μετά τα 27 ίσως αρχίσω να το σκέφτομαι»
Για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Θα κριθεί στην δουλειά που έκαναν στην απραξία, όσες προπονήσεις και φιλικά να δώσεις δεν έχει καμία σχέση. Θα είναι δύσκολο, είναι αγώνας ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες»
Το πρότυπο του: «Δεν είχα ποτέ. Μου αρέσει ο Πικέ και ο Ράμος, πιο παλιά ο Παρασκευάς Άντζας».
Για το ενδεχόμενο να παίξεις αντίπαλος με τον Ολυμπιακό: «Θα ήταν ιδιαίτερο να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό, αλλά θα ήθελα περισσότερο να αντιμετωπίσω τον Ανδρούτσο στο μέλλον».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code