ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Ήττα με κάτω τα χέρια (μετά από καιρό) και χωρίς να απειλήσει!

Ο Θανάσης Μαγκλάρας εστιάζει στην απογοητευτική εικόνα της Λαμίας στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ενώ έχει και υστερόγραφα.

Στον αγώνα με τον Πανιώνιο έκανε την εμφάνιση της μια απογοητευτική Λαμία που απογοήτευσε τους πάντες. Ειλικρινά είχα καιρό να αντικρίσω τόσο άσχημη εικόνα από την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Δε μιλάμε μόνο για το αγωνιστικό σκέλος, που η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική, αναφέρομαι και στο ψυχολογικό κομμάτι, όπου η προετοιμασία για έναν σημαντικό αγώνα ήταν ανεπαρκέστατη.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους. Ο τεχνικός των κυανόλευκων παρέταξε μια ενδεκάδα με καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς. Έχοντας στην επίθεση τους Καραμάνο, Βιγιάλμπα, Ρόμανιτς και Μπιανκόνι, αυτό που θα περίμενε ένας απλός φίλαθλος, θα ήταν μια ομάδα που θα παρουσιάζει συνεργασίες και επιθετικότητα (aggressiveness). Η Λαμία ξεκίνησε με πρέσινγκ ψηλά στους αμυντικούς του Πανιωνίου, σχέδιο που το εγκατέλειψε άμεσα, καθώς οι γραμμές της ομάδας της Φθιώτιδας είχαν τεράστια κενά μεταξύ τους. Λόγω αυτών των κενών οι μπαλιές που περνούσαν ανάμεσα στα δύο χαφ και τα δύο στόπερ ήταν πολλές και οι περισσότερες επικίνδυνες.

Τα δύο χαφ των κυανόλευκων «κουτουλούσαν» μεταξύ τους στις περισσότερες φάσεις. Δεν ήξεραν ποιος να κατέβει πρώτος στο γήπεδο να ζητήσει την πρώτη πάσα, με αποτέλεσμα ο Βιγιάλμπα να έρχεται πολύ χαμηλά στο γήπεδο και να είναι αποκομμένοι όλοι οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και την άσχημη εικόνα σε ένα ακόμα παιχνίδι του Ρόμανιτς. Ο νεαρός Σέρβος μετά το αρχικό πολύ δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν έριξε απότομα ρυθμούς, πράγμα που είναι μεγάλο μείον για τη Λαμία, διότι είναι από τους λίγους παίκτες που έχει το απρόβλεπτο.

Ο Μπιανκόνι έδωσε αρκετές μάχες, αλλά συνήθως ήταν ανάμεσα σε δύο στόπερ, καθώς και σε δύο χαφ, με τον Πανιώνιο να έχει πολύ κοντά τις γραμμές του, ειδικά μετά το 0-1. Ένα ακόμη μείον για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν ότι από τις αλλαγές που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο δεν βοήθησε ΚΑΜΙΑ. Πρωτοφανές πράγμα αυτό και εδώ επανερχόμαστε και στο κομμάτι της ψυχολογίας, όπου η Λαμία ήταν παντελώς απροετοίμαστη.

Ένα επίσης αξιοσημείωτο ήταν η αμυντική αστάθεια της Λαμίας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είχα πολύ καιρό να δω τέτοια παιδικά λάθη στο κέντρο της άμυνας και στα δύο κεντρικά χαφ. Δεν ήταν μάλιστα μόνο τα οργανωμένα λάθη. Στο πρώτο ημίχρονο έχαναν όλοι τα μαρκαρίσματά τους. Θετικό σε αυτό τον αγώνα ήταν ότι δε δέχθηκε απειλές από στατικές φάσεις, όπως συνέβη στους δύο προηγούμενους αγώνες. Επίσης βρήκα πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Επασί συμμετείχε στο παιχνίδι της ομάδας με διαρκείς οδηγίες. Είναι πολύ σημαντικό ο τερματοφύλακας σε μία ομάδα να μπορεί να συμμετέχει στην αγωνιστική εξέλιξη με ομιλητικές παρεμβάσεις, καθώς έχει την οπτική όλου του γηπέδου.

Για να επανέλθουμε στην εικόνα του αγώνα και να δώσω μεγαλύτερη εξήγηση για όσα λέω, η εικόνα της Λαμίας χθες ήταν ακριβώς ίδια με την εικόνα του αγώνα στο Γεντί Κουλέ για τη τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Τότε βέβαια το σκορ ξέφυγε γιατί η Λαμία αντιμετώπιζε και μία πιο ποιοτική ομάδα, ενώ χθες ο Πανιώνιος, αφότου άνοιξε το σκορ εφάρμοσε διπλή ζώνη άμυνας και απλά περίμενε τους ακίνδυνους γηπεδούχους. Η μη ψυχολογική προετοιμασία για τον προχθεσινό αγώνα φάνηκε και από την ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Αντρέας Βασιλόγιαννης. Απέναντι σε μια, ομολογουμένως, εχθρική διαιτησία δε δίνεις τέτοια δικαιώματα.

Η Λαμία λοιπόν έχασε το τραίνο για την 7η θέση μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Δε μιλάω για τις μαθηματικές ελπίδες, μιλάω από την άποψη της εικόνας που αντίκρισα. Μένουν τέσσερα παιχνίδια και μόλις ένας βαθμός για τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής. Στόχος εφικτός για την ποιότητα και την εικόνα που μας έχει δείξει η Λαμία στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

Υ.Γ. 1) Ο Πανιώνιος έγινε μόλις η τρίτη ομάδα που κατάφερε να πάρει διπλό φέτος στην έδρα της Λαμίας. Οι δύο προηγούμενοι ήταν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Υ.Γ. 2) Ο πρόεδρος φάνηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την εικόνα όλων και οι εξηγήσεις που ζήτησε μετά το τέλος του αγώνα ήταν όλες σε έντονο ύφος. Δικαιολογημένα κατ' εμέ.

Υ.Γ. 3) Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει οριστική ανακοίνωση για λύση της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο. Είναι όμως κοινό μυστικό πλέον και η ομάδα της Λαμίας, όπως φαίνεται θα οδηγηθεί από το Λάκη Παπανικολάου σε εναπομείναντα παιχνίδια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code