ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτό είναι το καλεντάρι για τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Διαβάστε πόσους αγώνες θα δώσουν οι ελληνικές ομάδες για να μπουν στους ομίλους του Champions και του Europa League.



Η UEFA ανακοίνωσε το καλεντάρι για τη νέα σεζόν, καταργώντας σε πολλούς γύρους τους διπλούς αγώνες.

Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές ομάδες θα παίζουν, όπως λέμε, σε μια ζαριά την πρόκριση τους και μάλιστα αν σταθούν άτυχες στις κληρώσεις έδρας μπορεί να αγωνιστούν εκτός έδρας σε όλα τα προκριματικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός, που όπως όλα δείχνουν, θα εξασφαλίσει στις επόμενες αγωνιστικές το τίτλο του πρωταθλητή θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από το 3ο προκριματικό του Champions League. Εδώ υπάρχει μία υποσημείωση. Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί επί της Γουλβς θα αγωνιστεί κατευθείαν στα play-offs του Champions League σε διπλούς αγώνες στις 22/23 Σεπτεμβρίου και 29/30 Σεπτεμβρίου. Αν δεν καταφέρουν να περάσουν την αγγλική ομάδα οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα στο 3ο προκριματικό τους Champions League στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου και μετά αν προκριθεί στα play-offs.

Για το δευτεραθλητή τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Πέρα από το γεγονός ότι θα ριχτεί στη μάχη πρώτος από όλους θα ξεκινήσει από το 2ο προκριματικό του Champions League με μονό αγώνα στις 25 ή 26 Αυγούστου. Θα συνεχίσει με μονό αγώνα στο 3ο προκριματικό του Champions League στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου και αν προκριθεί και από εκεί θα δώσει διπλούς αγώνες στις 22/23 και στις 29/30 Σεπτεμβρίου για τα play-offs του Champions League.

Όσον αφορά το Europa League οι ελληνικές ομάδες θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβρη. Η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο θα ξεκινήσει από το 3ο προκριματικό του Europa League με μονό αγώνα στις 24 Σεπτεμβρίου και αν προκριθεί θα πάει στα play-offs του Europa σε μονό αγώνα την 1η Οκτωβρίου. Στην περίπτωση που η ομάδα που θα πάρει το κύπελλο έχει εξασφαλίσει θέση στο Champions League το εισιτήριο αυτό θα το πάρει η ομάδα που θα τερματίσει στη 3η θέση.

Για τα άλλα δύο εισιτήρια για το Europa League οι ομάδες θα ξεκινήσουν από το 2ο προκριματικό γύρο με μονούς αγώνες στις 17 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η UEFA:


UEFA Champions League 2020-21
Play off α' γύρου: 8 και 11 Αυγούστου
1ος προκριματικός γύρος: 18/19 Αυγούστου
2ος προκριματικός γύρος: 25/26 Αυγούστου
3ος προκριματικός γύρος: 15/16 Σεπτεμβρίου
Play off: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου
Φάσεις Ομίλων: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 Νοεμβρίου και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 Δεκεμβρίου και 8/9 Δεκεμβρίου 
UEFA Europa League 2020-21
Προκριματικά 1ου γύρου: 20 Αυγούστου
1ος Προκριματικός γύρος: 27 Αυγούστου
2ος Προκριματικός γύρος: 17 Σεπτεμβρίου
3ος Προκριματικός γύρος: 24 Σεπτεμβρίου
Play off: 1 Οκτωβρίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code