ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Ο Πετράκης θέλει να «γεμίσει» μια ομάδα που δείχνει να έχει «αδειάσει» !

Ο Θανάσης Μαγκλάρας γράφει για την εικόνα της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό, το ντεμπούτο Πετράκη στον πάγκο της, ενώ έχει και υστερόγραφα.



Όπως έγραψα και χθες, το παιχνίδι στο Βόλο ήταν ένα παιχνίδι, που θα ξεχαστεί άμεσα. Δε διεκδίκησε κάποιες δάφνες ποιότητας και το κυριότερο απ' όλα είναι ότι οι δύο ομάδες ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Σίγουρα για αρκετούς θα ήταν μια ταλαιπωρία για τα μάτια τους. Οι δύο ομάδες ήθελαν να πάρουν τη νίκη, όμως το έπραξαν προσεκτικά και σε αρκετά σημεία φοβισμένα θα έλεγα. Μια νίκη, που όποιος την κατακτούσε θα εξασφάλιζε την παραμονή του στην κατηγορία. Εν τέλει η Λαμία βολεύτηκε και με την ισοπαλία και από χθες παραμένει μαθηματικά στη Super League. Ο Βόλος θα χρειαστεί μια αγωνιστική ακόμα αναμονής, αλλά δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Στα του παιχνιδιού τώρα. Η Λαμία με νέο προπονητή πλέον, ο οποίος ακολούθησε ασφαλώς την πεπατημένη του προκατόχου του, ήθελε να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Θα ήταν βέβαια εξωπραγματικό να έχουμε τρομερές απαιτήσεις για αλλαγή εικόνας μέσα σε τέσσερις μέρες. Ο Γιώργος Πετράκης και στις δηλώσεις του και στη τακτική του στο γήπεδο εκθείασε τη δουλειά του Άκη Μάντζιου και θα ήταν παράλογο να μην το πράξει. Ο Άκης Μάντζιος άφησε καλή δουλειά πίσω του και ειδικά σε έναν προπονητή, ο οποίος είναι εργασιομανής.

Το σύστημα παρέμεινε το 4-2-3-1, με την άμυνα να μην αλλάζει. Η σταθερότητα της Λαμίας αμυντικά ήταν το βασικό της μέλημα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, πράγμα που της έδωσε και πολλούς βαθμούς. Από τις ομάδες που ξεκίνησαν τη διαδικασία των play-out η Λαμία είχε την καλύτερη άμυνα με 35 γκολ παθητικό. Ο Πετράκης λοιπόν πίστεψε τους ίδιους τέσσερις που έχουν τραβήξει το κουπί στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και παρόλο που δέχθηκαν σημαντική πίεση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα, μαζί και με το Θεοδωρόπουλο, που έκανε καλό παιχνίδι για να μην τον αδικώ.

Το μεγάλο πρόβλημα της Λαμίας για ένα ακόμα παιχνίδι δεν ήταν άλλο από τα κεντρικά της χαφ. Τόσο στη διαδικασία ανάπτυξης του παιχνιδιού, όσο και στη διαδικασία αναχαίτισης των αντιπάλων τους. Φάνηκε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο, ότι έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός από το Δημούτσο. Πέρα από τις κινήσεις του που ήταν οι περισσότερες σε δεύτερο χρόνο, έδειχνε να χάνει και τη θέση του πολλές φορές. Άμεσα τον άλλαξε ο Πετράκης και τον πήγε πιο μπροστά από το Μπεχαράνο, ώστε να υπάρξει μια πιο σταθερή αμυντική λειτουργία. Αλλά και πάλι ο Βόλος πίεζε πολύ ψηλά, ειδικά μετά το 10', και η ανάπτυξη από την ομάδα της Φθιώτιδας απουσίαζε. Οι αποστάσεις ανάμεσα σε Μπεχαράνο, Δημούτσο και Βιγιάλμπα ήταν μεγάλες και η Λαμία προσπαθούσε να αναπτυχθεί μόνο από τα άκρα.

Οδηγώντας ο Βόλος τη Λαμία να αναζητήσει την ανάπτυξη από τα άκρα, της πήρε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού την κατοχή της μπάλας. Μπορούσε μάλιστα να βγάζει μπαλιές στην πλάτη των ακραίων μπακ της Λαμίας, καθώς τις περισσότερες φορές ήταν μόνοι τους με δύο παίκτες. Οι Σάλιακας και Ρόμανιτς είχαν αργές επιστροφές. Αυτό προξένησε πολλές φορές τις αντιδράσεις του Πετράκη, που τους έβαλε πολλές φορές τις φωνές και μάλιστα τους άλλαξε και πλευρές νωρίς στον αγωνιστικό χώρο. Ένα άλλο πρόβλημα, που ξεσήκωσε αντιδράσεις από τον Πετράκη στον πάγκο ήταν το άνευρο ματς που έκανε η ομάδα του σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Δε θυμάμαι προσωπικά μονομαχία που να κέρδισαν οι παίκτες της Λαμίας, αν εξαιρέσω τους αμυντικούς, που έβλεπαν σωρηδόν τους παίκτες να έρχονται κατά πάνω τους.

Μια επιλογή που δε βγήκε στο Γιώργο Πετράκη και γιατί οι παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα και με τις αποστάσεις να μεγαλώνουν αντί να μικραίνουν, ήταν η χρησιμοποίηση του Σάσι στην κορυφή της επίθεσης. Ο Τυνήσιος είναι ένας καλός παίκτης, αλλά και μετά το μεγάλο διάστημα απουσίας του, λόγω τραυματισμού, δεν έχει τη δυναμική να παλέψει ανάμεσα σε στόπερ που θα τον αντιμετωπίσουν δυναμικά. Ασφαλώς και οι επιλογές του ήταν περιορισμένες, με το Μπιανκόνι εκτός αποστολής και τον Αραβίδη, που μόλις είχε επιστρέψει από μυϊκό πρόβλημα. Οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν άλλαξαν κατά πολύ την εικόνα του αγώνα με τη Λαμία να ξεκινάει πιο δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Βόλος ισορρόπησε και έμεινε το παιχνίδι σε μια στάσιμη κατάσταση με τις δύο ομάδες να μην απειλούν.

Μια αλλαγή που θεωρώ ότι βγήκε στον Πετράκη ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Δημούτσου με το Νιάσε. Ο Σενεγαλέζος μάζεψε σημαντικά την κατάσταση στο κέντρο και είναι αξιοσημείωτο, ότι ο Βόλος στο δεύτερο ημίχρονο δεν πέρασε ούτε μία φάση από τον άξονα, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος. Αλλά και πάλι τονίζουμε, ότι η Λαμία χρειάζεται πολύ δουλειά ενόψει και της νέας σεζόν. Οι παίκτες δείχνουν να έχουν «αδειάσει» από δυνάμεις και ψυχολογική ένταση στο φινάλε και αυτό θα ήταν λάθος να συμβεί. Όπως είπε και ο νέος προπονητής της ομάδας της Φθιώτιδας η εικόνα που μένει για ομάδα είναι αυτή που έχει στο φινάλε της σεζόν και η Λαμία δε δικαιολογεί στα τελευταία παιχνίδια την καλή εικόνα που έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

Υ.Γ. 1) Πολλά τα ανοιχτά ζητήματα στην ομάδα της Λαμίας, όσον αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Σίγουρα είναι δεδομένη η επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας με αρκετούς παίκτες, όπως ο Αντέτζο, ο Μπεχαράνο και ο Χρήστος Αραβίδης. Οι επαφές έχουν ξεκινήσει και τις επόμενες μέρες θα έχουμε να πούμε πολλά πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Υ.Γ. 2) Τα επόμενα παιχνίδια θα αποτελέσουν και τεστ για αρκετούς από τους υπάρχοντες παίκτες της ομάδας, ώστε να αποδείξουν αν αξίζει να βρίσκονται και τη νέα σεζόν στο σύλλογο. Ο Πετράκης είναι διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες αλλά θα είναι και αυστηρός κριτής, σύμφωνα με όσα λέγονται.

Υ.Γ. 3) Νεότερος προπονητής πλέον ο νέος τεχνικός της Λαμίας, που προπονεί ομάδα της Super League, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Ένα ακόμη ρεκόρ που κατέκτησε χθες είναι πως έγιναν μαζί με τον Γιάννη Πετράκη οι πρώτοι, πατέρας και γιος, που προπονούν ομάδες στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code