ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μια μικρή χαραμάδα μέσα στη μιζέρια...



Οι περισσότεροι βλέποντας τον σχετικά αισιόδοξο τίτλο ίσως θα προσπέρασαν το άρθρο, κάποιοι θα μπήκαν από περιέργεια να δουν τι γράφει ο...τρελός στις 2 τα χαράματα προσπαθώντας να αφουγκραστούν αν βρίσκομαι υπό την επήρεια αλκοόλ.


 Όχι, δεν μου άρεσε ο σημερινός Παναθηναικός, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Στο παγωμένο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έκανε το παιχνίδι του, αυτός που είχε φαντασία και θα μπορεί κάλλιστα να αισθάνεται αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά με γνώμονα την εικόνα των ομάδων στο πρώτος μέρος, εκεί που οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί. Προσωπικά, έχοντας ένα μεγάλο δείγμα γραφής από τον φετινό ΠΑΟΚ, πρέπει να ανατρέξω πολύ καιρό πίσω για να βρω τόσο καλό ημίχρονο από τον ''δικέφαλο'', με τόσες φορές ευκαιρίες σε καθαρή ροή αγώνα. Απέδωσε στο 100% η χρησιμοποίηση του Ελ Καντουρί στα χαφ, με εξαιρετική υποδοχή και γρήγορο μοίρασμα της μπάλας, ο Εσιτί απέδειξε Ιούνη μήνα για ποιο λόγο αποκτήθηκε το καλοκαίρι, ενώ ο Μπίσεσβαρ ταλαιπώρησε πάρα πολύ τους ''πράσινους'' και έκανε πάρτι στην πλευρά του Γιόχανσον. Εύλογα θα ρωτήσει κανείς μετά από όλα αυτά που προείπα, πού βρίσκω το θετικό...

 Ξεκινάμε λοιπόν... Οι ''πράσινοι'' σε ένα παιχνίδι που οι ψίθυροι ήταν πολύ έντονοι λόγω της φημολογούμενης καλής σχέσης των δύο ΠΑΕ, έκοψαν ξανά βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς. Όπως έκαναν στην κανονική διάρκεια, τόσο στην Τούμπα στον πρώτο γύρο (2-2), όσο και στο ΟΑΚΑ τον Φεβρουάριο (2-0), σε ένα ματς που έριξε - οριστικά όπως όλα δείχνουν- τον ΠΑΟΚ από την κορυφή. Για να το πω και λίγο πιο ωμά, την ώρα που πολλοί ισχυρίζονταν πως το ''τριφύλλι'' θα...άνοιγε πόδια στον ΠΑΟΚ, οι ''πράσινοι'' έχουν κόψει 7 ολόκληρους βαθμούς από την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα. Βαθμοί που αν ο ΠΑΟΚ είχε στο ενεργητικό, και ελπίδες τίτλου θα είχε (αν δεν υπήρχε το -7), και θα είχε καθαρίσει την υπόθεση Τσάμπιονς λιγκ. Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε, όπως και κόντρα στην ΑΕΚ, ότι ο Παναθηναικός σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται χτυπάει όλα τα ματς ανεξαιρέτως αντιπάλου, κινήτρου και...φιλικών σχέσεων.

 Το δεύτερο θετικό έχει να κάνει με την παρουσία δύο παικτών. Ο ένας δεν είναι άλλος από τον Σωκράτη Διούδη. Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον τερματοφύλακα του ''τριφυλλιού'', ο οποίος ήταν κέρβερος κάτω από τα γκολποστ και πραγματοποίησε πληθώρα μεγάλων επεμβάσεων. Αν μη τι άλλο, όσο περνάει ο καιρός πιστοποιεί την τρομερή αγωνιστική του άνοδο, ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση και αποδεικνύει αφενός πως είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για το ''τριφύλλι'', αφετέρου αξίζει να του δοθούν ευκαιρίες και στην Εθνική ομάδα. Το δεύτερο σημαντικό γρανάζι στην σημερινή παρουσία του Παναθηναικού ήταν ο Γιασίν Αγιούμπ. Ο Ολλανδός άλλαξε εντελώς το παιχνίδι με τα τρεξίματά του και την απλότητα που πρόσδωσε στο παιχνίδι των γηπεδούχων, βοηθώντας τους να ισορροπήσουν τη ζυγαριά στο δεύτερο μέρος, η οποία έγερνε σε όλο το πρώτο μέρος υπέρ του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για έναν παίκτη, που του χρόνου θα αποτελεί βαρόμετρο στο παιχνίδι του Παναθηναικού, μαζί με τα υπόλοιπα ''λαβράκια'' του Τσάβι Ρόκα (Αίτορ, Καρλίτος) και επιβάλλεται να πάρει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής στα πλέι οφ, πολύ περισσότερες σε σχέση με παίκτες που γνωρίζουν πως του χρόνου δεν θα παίζουν στο ''τριφύλλι'' (Δώνης, Ζαχίντ, Ανουάρ)..

- Η εβδομάδα που πέρασε φέρνει αλυσιδωτές εξελίξεις στον σύλλογο. Δεν θέλω να τοποθετηθώ και δεν το έχω κάνει ακόμα, γιατί δεν νιώθω έτοιμος, ούτε ψυχολογικά, ούτε πνευματικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως όλες οι πλευρές, από τον Γιαννακόπουλο και τους ένθερμους υποστηρικτές του, τη θύρα 13, τον Μπακογιάννη, τον Αλαφούζο και τα ''φερέφωνα'' του ΣΥΡΙΖΑ, σε αναγκάζουν να χάσεις την ψυχραιμία σου και τα λογικά σου. Άλλοι πράττοντας και ορθά και λανθασμένα, άλλοι δρώντας παρορμητικά και άλλοι υποσκάπτοντας τον λάκκο του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα.

- Η Θύρα 13 πριν ''αποκληρώσει'' τον Γιαννακόπουλο από γιο του Παύλου καλό θα ήταν να κάνει πρώτα μια εσωτερική κάθαρση. Δε νοείται το μεγαλύτερο κίνημα οπαδών στην Ελλάδα να είναι σπασμένο σε χίλια κομμάτια και να ενώνεται ξαφνικά κατά του μοναδικού εν ενεργεία παράγοντα με όραμα για τον σύλλογο. Όποιος κι αν είναι αυτός, με τα καλά του και με τα άσχημά του.

- Μέσα σε όλα αυτά είδα και κάποιους αυλικούς σήμερα που χλεύαζαν τον κόπο και τον ιδρώτα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ντροπή και αηδία, τίποτα άλλο.

- Για τα υπόλοιπα θα τοποθετηθώ εν καιρώ, όταν κατευναστούν τα πνεύματα....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code