Μπερντ Λένο: «Οι παίκτες οφείλουν να είναι πρότυπα κατά του ρατσισμού»

Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι της Premier League έχουν έκτοτε προβεί σε ανακοινώσεις στήριξης των διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ενώ το Σάββατο (13/6) ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Μπερντ Λένο, θέλησε να στείλει κι εκείνος ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της φυλετικής ισότητας.   
«Εμείς, ως παίκτες έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους που μας βλέπουν ως είδωλα. Οφείλουμε να δείξουμε, ως Άρσεναλ, ότι υποστηρίζουμε τη φυλετική ισότητα,» δήλωσε συγκεκριμένα ο 28χρονος ποδοσφαιριστής στο «Sky Sports» και πρόσθεσε: «Είμαστε στο 2020 και ακόμη… συζητάμε τέτοια θέματα; Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα και πρέπει να δώσουμε ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχει σημασία αν είσαι μαύρος η λευκός. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και όλοι θα πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή».
Στις  12/6 , η Premier League ενέκρινε την πρόταση να αντικατασταθούν τα επίθετα των παικτών στο πίσω μέρος της φανέλας τους, με τη φράση «Black Lives Matter» (σ.σ. «Οι Ζωές των Μαύρων Έχουν Αξία») για τους εναπομείναντες αγώνες της σεζόν, ως φόρο τιμής στο αντι-ρατσιστικό κίνημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια