ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αντίτι Τσαουχάν: Η σημασία των αθλημάτων για τα κορίτσια

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ-17 θα αποτελέσει τον αρωγό για να σπάσουν τα ταμπού και να αναπτυχθεί η συνείδηση γύρω από το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η 27χρονη τερματοφύλακας της Εθνικής Ινδίας και της Gokulam είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τον αριθμό των κοριτσιών που  έρχονται πλέον σε επαφή με το άθλημα. Η διεθνής υπήρξε η πρώτη Ινδή που έπαιξε για λογαριασμό μιας ομάδας ξένου πρωταθλήματος. Η ίδια θεωρεί ότι η τάση που έχει δημιουργηθεί ήδη ως προς το γυναικείο ποδόσφαιρο θα συνεχιστεί και, φυσικά, οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Όπως δήλωσε, πολλά κορίτσια είναι παθιασμένα με το άθλημα αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς δεν τα υποστηρίζουν. Αυτό την απογοητεύει, καθώς στη χώρα της συγκεκριμένα δεν δίνεται μεγάλη σημασία στις επιθυμίες των κοριτσιών. Αυτό το στερεότυπο πρέπει να ξεπεραστεί και οι γονείς να εκπαιδευτούν περισσότερο στο θέμα.

Βέβαια, το να έχει στο μυαλό του ο γονέας ή το παιδί να ακολουθήσει το άθλημα επαγγελματικά δεν είναι το βασικό, όμως η αρχή θα γίνει με το να δοθεί η ευκαιρία στα κορίτσια να ασχοληθούν με όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα στη νεαρή ηλικία. Η Τσαουχάν συνέχισε λέγοντας ότι η κοινωνία χρειάζεται να παρατηρήσει τα πλεονεκτήματα του να ασχολείται ένα κορίτσι με τα σπορ. Για αρχή, να βλέπουν τα παιδιά διαφορετικά είδη αθλημάτων, να μαθαίνουν από το καθένα κάτι και να αποφασίζουν μετά τα ίδια ποιο θα ακολουθήσουν. Την ίδια, μάλιστα, τη βοήθησε να αναπτυχθεί το γεγονός ότι ασχολήθηκε με διαφορετικά αθλήματα, αφού εξέφραζε μέσω αυτών κομμάτια του εαυτού της. 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code