ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μάικλ Τζάκσον: Τα τραγούδια που αγαπάμε

Έντεκα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τον ξαφνικό θάνατο του θρύλου της ποπ, Μάικλ Τζάκσον ο οποίος, άφησε την τελευταία του πνοή στα 50 του χρόνια, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ και θρήνο.
Εμείς θυμόμαστε τα πέντε πιο γνωστά κι αγαπητά τραγούδια του βασιλιά της ποπ:

1) Billie Jean

Χάρη σε αυτό το τραγούδι, ο Μάικλ Τζάκσον έγινε παγκόσμια φιγούρα της ποπ. Το τραγούδι ως single κυκλοφορόρησε τον Ιανουάριο του 1983, ενώ συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ Thriller. Έχει αγγίξει το Νο1 στα παγκόσμια charts, έχει λάβει δυο βραβεία Grammy και το βίντεό του έγινε το πρώτο που κυκλοφόρησε στο MTV από μαύρο καλλιτέχνη.




2) Beat it

O «βασιλιάς της ποπ» μάς δείχνει τη ροκ πλευρά του. Όπως και το προηγούμενο τραγούδι επίσης απογείωσε το άλμπουμ Thriller το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών. Μεταξύ άλλων στο κομμάτι ξεχωρίζει το σόλο της κιθάρας του Έντι Βαν Χάλεν.



3) Τhey Don't Care About Us

Το τραγούδι βρίσκεται στο άλμπουμ HIStory: Past, Present and Future, Book I, και κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου 1996. Παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κομμάτια του Τζάκσον καθώς οι στίχοι του κατηγορήθηκαν για αντισημιτισμό. Ο Τζάκσον είχε δηλώσει: «Δεν είμαι αντισημίτης επειδή δεν είμαι ρατσιστής... Δεν μπορούσα ποτέ να είμαι ρατσιστής. Αγαπώ όλες τις φυλές».




4) We are the world

To τραγούδι γράφτηκε από τον Μάικλ Τζάκσον και τον Λάιονελ Ρίτσι και κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου 1985. Ηχογραφήθηκε για τα παιδιά της Αφρικής και αποτέλεσε το πρώτο φιλανθρωπικό τραγούδι. Στο τραγούδι συμμετείχαν οι: Ρέι Τσαρλς, Νταϊάνα Ρος, Σίντι Λόπερ, Μπομπ Ντίλαν, Τίνα Τέρνερ, Μπίλι Τζόελ, Μπρους Σπρίνγκστιν και πολλοί άλλοι.



5) Thriller

Μέσα από το ομώνυμο 6o στούντιο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον το οποίο κέρδισε 8 (τα περισσότερα στην ιστορία) βραβεία Grammy το 1984. Η ταινία μικρού μήκους για το Thriller διασώθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στο Εθνικό Μητρώο Καταγραφής των ΗΠΑ, καθώς θεωρήθηκε «πολιτιστικά σημαντική». Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 έγινε ο πρώτος δίσκος που πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α., καταρρίπτοντας το δικό του προηγούμενο ρεκόρ, έξι χρόνια μετά το θάνατο του Τζάκσον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code