ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ραχίμ Στέρλινγκ: «Η μόνη ασθένεια αυτή τη στιγμή είναι ο ρατσισμός που αντιμαχόμαστε»

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ. Οι διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται, με εκατομμύρια κόσμου να διαδηλώνει κατά του ρατσισμού. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και στέλνει ισχυρά μηνύματα κατά των διακρίσεων.
Toν Οκτώβριο του 2019, ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ δέχθηκε ρατσίστική επίθεση μαζί με Άγγλους διεθνείς ποδοσφαιριστές από οπαδούς της Βουλγαρίας. Ο Άγγλος ποδοσφαριστής, αποκάλυψε στο BBC Newslight ότι μετά την επίθεση δεν δίστασε να απαντήσει στους θύτες με καυστικό τρόπο. Επίσης, στήριξε τις συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του Black Lives Matter.
«Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο κλισέ, αλλά η μόνη ασθένεια αυτή τη στιγμή είναι ο ρατσισμός που αντιμαχόμαστε. 
Είναι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει για χρόνια. Όπως  ακριβώς συμβαίνει και με την πανδημία, θέλουμε να βρούμε μία λύση για να σταματήσει» ανέφερε ο 25χρονος παίκτης των «Πολιτών».
Έπειτα συμπλήρωσε για τις διαμαρτυρίες: «Την ίδια ώρα, αυτό είναι που κάνουν όλες οι διαμαρτυρίες. Προσπαθούν να βρουν μία λύση για να σταματήσουν την αδικία που βλέπουν και μάχονται γι' αυτό τον σκοπό. Όσο το κάνουν ειρηνικά και με ασφάλεια και δεν βλάπτουν κανέναν, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται με αυτόν τον ειρηνικό τρόπο».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code