ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Πήγε για την έκπληξη, έμεινε από ιδέες!

Ο Θανάσης Μαγκλάρας σημειώνει την αγωνιστική άνοδο της Λαμίας στη διαδικασία των play-out, προβληματίζεται με την αμυντική λειτουργία στις στατικές φάσεις, ενώ έχει και υστερόγραφα.



Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 1-1 πέρασε το απόγευμα της η Λαμία στο Περιστέρι. Οι Φθιώτες εκμεταλλεύτηκαν φυσικά και την αγωνιστική απραξία των παικτών του Σάββα Παντελίδη, καθώς την περασμένη αγωνιστική δεν αγωνίστηκαν με τη Ξάνθη στα Πηγάδια λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή.

Στην αρχή του αγώνα οι παίκτες του Ατρομήτου θέλησαν να πιέσουν ψηλά την άμυνα της Λαμίας, για να περιορίσουν την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων και τη μετάβαση της μπάλας στα χαφ. Σε αυτό το κομμάτι η Λαμία βασίστηκε στην ανάπτυξη του πρώτου αγώνα των play-out. Υπήρχε όμως μια μεγάλη διαφορά καθώς τα χαφ του Παναιτωλικού δεν είχαν τις τοποθετήσεις και τα τρεξίματα των Χαρίση και Μπουσούλατζιτς.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Άκης Μάντζιος είχε να αντιμετωπίσει τη σοβαρή απώλεια του Χρήστου Αραβίδη. Ο Έλληνας φορ ήταν από τους διακριθέντες στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας, καθώς με τις κινήσεις του και τη ταχύτητα του μπορούσε να μπερδέψει κατά πολύ την άμυνα των αντιπάλων. Σε αυτό τον αγώνα είδαμε κάτι πειραματικό από τον προπονητή των κυανόλευκων. Ο Σάσι έχει αγωνιστεί και άλλες φορές στην κορυφή της επίθεσης όμως όχι με τον Καραμάνο μαζί στην ενδεκάδα. Ο Έλληνας περιφερειακός φορ αγωνίστηκε στα αριστερά της επίθεσης με το Ρόμανιτς να παίρνει θέση δεξιά και να συγκλίνουν και οι δύο με ανάποδο πόδι. Στο Σάσι φάνηκε λίγο παραπάνω η αγωνιστική απραξία, καθώς είχε και το σοβαρό τραυματισμό του στην αρχή της σεζόν και έτσι δεν κατάφερε να απειλήσει.

Ο Βιγιάλμπα ήταν για ένα ακόμη ματς θετικός και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Περιστεριώτες με τη ταχύτητα του. Αυτοί που στάθηκαν άξιοι των περιστάσεων για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν η δυάδα των Μπεχαράνο και Νιάσε, ασφαλώς και η αμυντική λειτουργία της ομάδας εν συνόλω. Ο Νιάσε σε κάθε αγώνα κερδίζει πόντους καθώς δείχνει ότι τη θέση του αμυντικού χαφ την ξέρει άπταιστα. Σίγουρα τα ανεβάσματα του δεν είναι τα καλύτερα όμως στο συμμάζεμα του άξονα των Φθιωτών έχει συμβάλει σημαντικά. Ο Μπεχαράνο πιέστηκε σημαντικά από τα χαφ του Ατρομήτου γιατί είχε επιφορτιστεί με το ρόλο να κατεβαίνει χαμηλά στα στόπερ και να παίρνει την πρώτη μπάλα για αυτό και δεν βοήθησε επιθετικά τόσο όπως στον αγώνα της πρεμιέρας των play-out.

Μιας και αναφέρθηκα στα στόπερ. Το δίδυμο των Αντέτζο και Βύντρα δείχνει να δένει άριστα και απορώ γιατί δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των ανανεώσεων, τουλάχιστον για το Νιγηριανό στόπερ, ο οποίος είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία. Στο σετ παιχνίδι η ομάδα του Άκη Μάντζιου δέχθηκε και στα δύο παιχνίδια ελάχιστες φάσεις. Αυτό που είναι το αρνητικό και το είχα τονίσει και την περασμένη αγωνιστική είναι η πολύ κακή λειτουργία που βγάζει η Λαμία στις αμυντικές στατικές φάσεις. Στον αγώνα του ΔΑΚ Λαμίας ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αστάθεια των αμυνομένων  και να απειλήσει. Ο Ατρόμητος όμως είναι μια ομάδα που έχει ψηλά στη λίστα της τις στατικές φάσεις ως μέσο δημιουργίας φάσεων και αυτό φάνηκε χθες.

Σε κάθε στατική φάση των γηπεδούχων καρδιοχτυπούσε η άμυνα της Λαμίας και ήταν τυχαίο γεγονός που δεν ευδοκίμησε κάποια από αυτές τις φάσεις. Μέχρι και στο δοκάρι τυχερή στάθηκε η Λαμία. Φάνηκε μάλιστα σε αυτό το ματς ότι η επιλογή του Κάχριμαν δεν βγαίνει, καθώς είναι ένας κίπερ που δεν παίζει έξω από την εστία του. Ακόμα και με τρία στόπερ με την είσοδο του Τζανετόπουλου στο 90+3' ο Ατρόμητος έβγαλε δύο επιπλέον ευκαιρίες από κόρνερ!

Υ.Γ. 1) Για το θέμα των ανανεώσεων παραμένω και εγώ, όπως και ο κόσμος που ρωτάει συνέχεια, προβληματισμένος. Ίσως η διοίκηση περιμένει τις εξελίξεις με το θέμα του Άρη για να δει αν σε ενδεχόμενη κατάκτηση της 7ης θέσης θα πάρει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη. Εδώ είμαστε για να τα λέμε όλα.

Υ.Γ. 2) Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έμεινε από ιδέες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει τον Άκη Μάντζιο. Γενικά έχουν παρατηρηθεί δυσκολίες στην ανάπτυξη απέναντι σε κλειστές άμυνες και η Λαμία θα αντιμετωπίσει και άλλες τέτοιες ομάδες στους υπόλοιπους πέντε αγώνες.

Υ.Γ. 3) Δε συνηθίζω να μιλάω για τη διαιτησία και δε θα έπρεπε καθώς δε συνέβησαν πολλά στο χθεσινό ματς. Όμως είναι δύσκολο και αδιανόητο να καταλάβει κάποιος πως δεν μπόρεσε να δει ο διαιτητής, που είχε και καλή θέση μάλιστα, ότι ο Μπεχαράνο στο φάουλ της ισοφάρισης από το Γκάλο, τσιμπάει τη μπάλα. Ξαναλέω, αδιανόητο λόγω της καλής του θέσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code