ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Επιστροφή με απουσίες και ένα μεγάλο στόχο!

Ο Θανάσης Μαγκλάρας εκμεταλλεύεται την αγωνιστική επιστροφή της Λαμίας, αναλύει τα δεδομένα και το τι πρέπει να περιμένουμε από αυτή ενώ έχει και υστερόγραφα.



Σκέφτηκα αρκετούς τρόπους για να ξεκινήσω το σημερινό blog και όλους τους άφησα στην άκρη. Οπότε θα πω καλώς ήρθατε και καλό υπόλοιπο πρωταθλήματος να έχουμε. 97 μέρες μετά το τελευταίο αγώνα, επιστρέφει και η Λαμία αύριο στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Το πρώτο δείγμα, που μας έδωσαν οι χθεσινοί αγώνες Πανιώνιος-Βόλος και Άρης-ΟΦΗ, ήταν άκρως θετικό και οι ομάδες έδειξαν μετά τη διακοπή, ότι είχαν ανάγκη να παίξουν ποδόσφαιρο. Φυσικά και το βαθμολογικό κίνητρο ήταν τεράστιο.

Η Λαμία επανέρχεται στα επίσημα παιχνίδια αντιμετωπίζοντας μία ομάδα, που φέτος δεν μπορούμε να πούμε ότι τη δυσκόλεψε σε κάποιο από τα δύο παιχνίδια. Η τοπική ομάδα είχε το πάνω χέρι και στα δύο παιχνίδια, όμως σε λεπτομέρειες δεν πήρε τη νίκη και στα δύο. Τα πράγματα πλέον όμως θα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Παναιτωλικός πριν τη διακοπή έδειχνε ιδιαίτερα ανεβασμένος και οι χειμερινές μεταγραφές τον βοήθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αγωνιστική ανάταση. Μετά και τη τιμωρία της Ξάνθης το κίνητρο των φιλοξενούμενων θα είναι τεράστιο και η διαδικασία των play-out αναμένεται ιδιαίτερα «καυτή».

Αν προβούμε σε μια μεροληπτική συζήτηση θα έλεγα πως η διακοπή βοήθησε τη Λαμία. Στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος η ομάδα της Φθιώτιδας δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι πρώτες προπονήσεις δείχνουν πως οι παίκτες θέλουν να αποδείξουν πράγματα και κυρίως να αποδείξουν ότι δεν ήταν όσο κακή ομάδα φαινόταν στα τελευταία παιχνίδια. Η Λαμία μάλιστα είναι από τις λίγες ομάδες των play-out που δεν έχουν απώλειες που να αφορούν εξωαγωνιστικά ζητήματα. Αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν τέτοιες απώλειες με την ομάδα της Φθιώτιδας να περιορίζεται μόνο στα αγωνιστικά προβλήματα των Ταϊρόν (πρόβλημα στους προσαγωγούς) και Κατσίκα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, δεν μπορούμε να προδικάσουμε και να κάνουμε τους προφήτες για το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα του Άκη Μάντζιου. Οι προπονήσεις, όπως προείπαμε, δείχνουν μεγάλη διάθεση από την πλευρά των παικτών. Σίγουρα ο προπονητής των Φθιωτών δοκίμασε πράγματα αυτές τις μέρες, μαζί με την απαραίτητη προετοιμασία που έγινε στη φυσική κατάσταση. Όλα δείχνουν πως στο πρώτο αγώνα με την επανέναρξη η πεπατημένη, τουλάχιστον στον καταρτισμό της ενδεκάδας θα είναι, θα ακολουθηθεί. Με τον Ταϊρόν εκτός αποστολής με πρόβλημα στους προσαγωγούς και τις δοκιμές που έχουν γίνει, θεωρείται πλέον δεδομένο το 4-4-2, με τους Αραβίδη και Καραμάνο στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα πιστεύω, ότι ο Επασί θα προτιμηθεί έναντι του Θεοδωρόπουλου, κυρίως λόγω και της εμπειρίας που διαθέτει. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν ιδιαίτερα φορμαρισμένος πριν τη διακοπή, όμως πλέον ο Γάλλος τερματοφύλακας θα πάρει τη θέση για την οποία ήρθε άλλωστε στην ομάδα, του βασικού.

Στην άμυνα, στο δεξί άκρο ο Σκόνδρας έχει τη δεδομένη στιγμή περισσότερους πόντους από τον Ασίγκμπα. Στο κέντρο της άμυνας ο Πλιάτσικας, που ήταν τραυματίας και σημαντική απώλεια για τη Λαμία πριν τη διακοπή, έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και δεν αποκλείεται να τον δούμε να παίρνει θέση δίπλα στον Αντέτζο, που η θέση του είναι δεδομένη και έχουν ξεκινήσει ήδη προεργασίες για την παραμονή του στην ομάδα. Αριστερά ο αρχηγός Βάντερσον δείχνει σε καλή φυσική κατάσταση και επειδή είναι και ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας θα διατηρήσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Στον άξονα με τον Νιάσε να προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες μετά από κάποιες ενοχλήσεις που είχε και να μη θεωρείται άμεσα επιλέξιμος για τη βασική ενδεκάδα, ο Δημούτσος με το Μπεχαράνο θα ξεκινήσουν και ο Σενεγαλέζος θα προσφέρει τις απαραίτητες ανάσες. Στα άκρα, με τον Άκη Μάντζιο να θέλει να εκμεταλλευτεί τη ταχύτητα και τις συνεργασίες οι Ρόμανιτς και Βιγιάλμπα είναι οι επικρατέστεροι.

Στο τίτλο ανέφερα έναν μεγάλο στόχο που έχει η Λαμία στη διαδικασία των play-out και εξηγούμαι. Πριν λίγες μέρες ο Άρης δέχθηκε δεύτερο μεταγραφικό μπαν από τη FIFA λόγω οφειλών του παλιού ΑΦΜ. Με δεδομένο ότι οι συζητήσεις του Παναθηναϊκού με την UEFA για να αρθεί το μπαν ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν παγώσει και δε φαίνεται να αλλάζει κάτι άμεσα και με τη τιμωρία του Άρη, που ανέφερα, σε ισχύ είναι πιθανό η 7η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος να δώσει για φέτος ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Λαμία βρίσκεται στο -5 από τον Ατρόμητο και την 7η θέση. Η διαφορά είναι σημαντική αλλά όχι απαγορευτική. Με τις ομάδες να μην ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν τίποτα δεν είναι απίθανο ως προς τη τελική κατάταξη. Από τη διοίκηση στην ομάδα της Φθιώτιδας έχει ζητηθεί ανταγωνιστικότητα σε όλα παιχνίδια και ότι καλύτερο προκύψει. Ο πόθος όμως παραμένει ζωντανός και οι ευκαιρίες θα διεκδικηθούν μέχρις εσχάτως.

Υ.Γ. 1) Ήταν μεγάλη «μαγκιά» της διοίκησης, που σε τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο κατάφερει να κρατήσει όλους τους παίκτες και να μην έχει απώλειες εξωαγωνιστικές (όπως έγινε πχ στη Λάρισα με τον Ουάρντα). Δεν μου αρέσει να ευλογώ τα γένια κανενός ιδιοκτήτη, όμως αυτό ήταν επιτυχία και πρέπει να πιστωθεί σε όλους. Ασφαλώς και οι παίκτες έδειξαν πολύ μεγάλο και σοβαρό επαγγελματισμό σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας. Μπράβο σε όλους τους.

Υ.Γ. 2) Το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και της μεθεπόμενης με τον Πανιώνιο στο ΔΑΚ Λαμίας, μαζί με το αυριανό φυσικά, είναι η ευκαιρία της Λαμίας να γίνει αφεντικό στην κούρσα για την έβδομη θέση. Η δυνατότητες υπάρχουν ας τις βγάλουν στο γήπεδο.

Υ.Γ. 3) Πολύ σοβαρός ο επαγγελματισμός που έχει δείξει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και όλο το τιμ στη διαδικασία των τεστ για τον COVID-19.

Υ.Γ. 4) Μακάρι να δώσει το «οκ» η κυβέρνηση και να υπάρξει παρουσία φιλάθλων, έστω και στο 20%. Χρειάζεται τον κόσμο της η Λαμία σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία. Εμείς θα τα λέμε πλέον μέσα από το γήπεδο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τη δική σας ενημέρωση/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code