ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

35 χρόνια από τον ερχομό του Ευγένιου


Ήταν 23 Ιουνίου του 1985, όταν και η ομάδα του Ηρακλείου ανακοίνωσε τον Ολλανδό βοηθό προπονητή της Ρόντα, ο οποίος έμελλε να γράψει ιστορία με τον ΟΦΗ.



Ο μεγάλος θαυμαστής του αθλήματος, γεννημένος στο Μπράνσουμ, αποσύρθηκε ως ποδοσφαιριστής στα 32 του χρόνια, έπειτα από μια -όχι και τόσο φαντασμαγορική- καριέρα στη Φορτούνα Σίταρντ.

Όντας βοηθός προπονητή στη Ρόντα. δεν άφησε την ευκαιρία για ένα ξεκίνημα στην προπονητική, που του έδωσε ο ΟΦΗ, να πάει χαμένη. Όπως αποδείχθηκε, ανταπόδωσε στην ομάδα του Ηρακλείου αυτή τη χάρη. 

Στα 11 χρόνια που βρισκόταν στον πάγκο των κρητικών (έχοντας το ρεκόρ του μακροβιότερου ξένου προπονητή στην Ελλάδα), οδήγησε τον Όμιλο σε στιγμές δόξας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1987, αλλά και την νίκη με 2-0 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1993.

Τον Νοέμβριο του 2017, οι "μελανόλευκοι" τίμησαν τον Ολλανδό θρύλο με ένα παιχνίδι μεταξύ παιδιών Γκέραρντ και φίλων Γκέραρντ.

Λίγους μήνες μετά, στις 2 Ιανουαρίου, ο "Γκεραρντάκης", όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του ΟΦΗ, φεύγει από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τόσο το νησί, όσο και ολόκληρη τη χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code